Нема дјецу, али жели да иде на породиљско!

Ова Британка је уредница једног угледног магазина и ауторка књиге “Метернитy”. Недавно је написала колумну за “Њујорк пост” у којој се осврнула на дискриминацију на послу између жена које имају децу и које немају.

Свијет 06.05.2016 | 12:35
Нема дјецу, али жели да иде на породиљско!

"Годинама гледам како моје колегинице узимају трудничко одсуство због тога што ће бити мајке… Тада сам имала 31. годину, била је 2009. година и радила сам у редакцији коју сам обожавала. Није ми сметало да остајем дуже на послу. Обожавала сам то што радим. Радила сам на великим причама и упознавала доста славних личности. Међутим, временом је почело да ми смета што моје колегинице одсуствују са посла по годину дана јер су мајке. Почело је да ми смета што морам да радим њихов посао, као по некој казни јер ја немам дете, јер ја немам партнера уз којег могу да се остварим као мајка. Осим тих које су ишле на трудничко, ту је била и још једна. Жене које су већ мајке. Сасвим је океј да оне изађу са посла раније јер морају по дете у вртић или било шта друго. Шефу је то било сасвим океј. Оне могу раније, оне могу све. Ја нисам могла да изађем раније са посла да помогнем пријатељици. Једноставно није фер! Желела сам неку врсту одсуства за себе. Као материнско, трудничко. Да се посветим себи. СЕБИ.

Жене које бирају „традиционални пут” у својим двадесетим, тридесетим се удају, затрудне, добију децу, породица им је на врху листе приоритета. Али за оне жене које одаберу дргачији пут или једноставно се не остваре као мајке из неког разлога, немају ни могућност да им приватни живот буде на првом месту. То је посао. Увек.

Није фер.

Мислим да би жене које немају децу требало да добију неко плаћено одуство, да не прегоре, баш као и мајке са децом. Да могу себе да ставе на прво место, као и мајке које стављају своје дете на прво место. И то је сасвим океј", написала је Меган Фој.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Приједлог

06.05.2016 12:14

Среди се и додји на протесте,а тамо це се вец неко наци да среди породиљско

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

06.05.2016 14:10

Живи са муском а не са знеском па цес имат дјеце

ОДГОВОРИТЕ