Радници "Криваје" почињу штрајк глађу

Радници Криваје-Мобел који се већ мјесецима на све начине боре да остваре своја права, данас ће посегнути за радикалним потезом.

Босна и Херцеговина 06.05.2016 | 10:20
Радници "Криваје" почињу штрајк глађу

Они су већ раније најавили да ће почети штрајк глађу и запријетили самоспаљивањем уколико се њихови захтјеви не испуне.

Пријетње да ће почети са штрајком глађу и самозапаљењем радници Криваје-Мобел упутили су Влади Федерације Босне и Херцеговина која није реаговала до данас, крајњег рока за испуњење њихових захтјева.

Радници кажу да се налазе на измаку снага и више ништа немају да изгубе с обзиром да мјесецима већ немају плата чиме би хранили своје породице, а ни здравственог осигурања које им је пријеко потребно.

Представник Синдиката "Криваје-Мобел" Бесим Хасић за портал "Клиx.ба" је рекао да су радници озбиљни у намјери.

Радници "Криваје-Мобе"л од 25. децембра траже своја права, а огорчени су на Федералну владу која не нуди никаква рјешења. Блокаде магистралног пута М-17, протести у Завидовићима, збор на стадиону, а сада и штрајк су сви потези које су радници до сада повукли у борби за своја права.

Они траже да данас дође стечајни управник у "Кривају-Мобел" како би радници могли остварити своја примања путем бироа, да по хитном поступку Влада Федерације да наредбу Развојној банци и Заводу за запошљавање да покрену судски спор око потписаног уговора о репрограму кредита и истом тужбом затраже ништавним тај уговор.

Радници још траже хитно заказивање састанка на којем би премијер Фадил Новалић са својим сарадницима, директор Развојне банке Салко Селман, директор Завода за запошљавање, стечајни управник ИП Криваја у стечају Хамдија Муратовић, начелник опћине Завидовићи Суад Омерашевић, премијер Зеничко-добојског кантона Миралем Галијашевић и представник државног Тужилаштва разговарали о проблемима и "како би се скренула пажња на пристрасност Кантоналног тужилаштва ЗДК спрам Ортачке групе".

Извор: Клиx.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хм

06.05.2016 23:38

На тај начин се нећете изборити ни за шта. Ј.бе се њима што ви штрајкујете гладју. Неће завијати њихов стомак већ ваш.

ОДГОВОРИТЕ