Томислав Николић долази у Доњу Градину

Обиљежавању страдања српског народа у Јасеновцу и Доњој Градини, те Дану побједе над фашизмом присуствоваће и предсједник Србије Томислава Николић.

Република Српска 06.05.2016 | 09:26
Томислав Николић долази у Доњу Градину

Ово је поручио јуче предсједник Пододбора Владе Републике Српске за обиљежавање значајних историјских догађаја Велимир Дуњић. Он је истакао да ће обиљежавање страдања почети сутра Меморијалном академијом у Културном центру у Козарској Дубици.

"У цркви Светог Петра и Павла у Козарској Дубици у недјељу ће бити служена света архијерејска литургија, након чега ће бити положени вијенци у Спомен-подручју Доња Градина. Послије тога је предвиђено служење парастоса и обраћање предсједника Србије Томислава Николића и предсједника Републике Српске Милорада Додика", нагласио је Дуњић.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић истакао је да су највећа зла у Другом свјетском рату почињена у Јасеновцу и Доњој Градини.

"О страдању Срба у НДХ најбољи говори податак да ни данас општина Козарска Дубица није достигла број од 33.300 становника који је имала пред рат 1941. године", додао је он.

Извор: Глас Српске

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Реqуест

06.05.2016 07:35

Ајде сад да вас видим што на власти што у опозицији. Поведите народ у Градину. Испрсите се сад са 20-30 марака по глави. Покажимо свијету да поштујемо наше страдале. Покажите се ви! Покажите да вам нису само фотеље битне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

06.05.2016 22:36

20-30 км???? Страсно како ниско сте пали,ја вам се дивим.

Name

ЖИКА Ж

06.05.2016 07:55

ПО ПОТРЕБИ И НИКОЛИЋ И ДОДИК. ДОДИК ПРОДАО АРХИВУ АМЕРИЦИ, А ХРВАТИ ЈЕ ОТКУПИЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

06.05.2016 22:39

Николицу је боље било да је отворио погребно друство.Од када је председник само ту и хода,сахране,обиљезја..Мозда скупља праксу па се посље мандата осамостали. Превисе је гледо маратонце.

Name

?

06.05.2016 08:05

Деценијама се ћути истина и пласирају лажи о поткозарским страдањима. Зашто нико од гузоња не смије рећи да на општини К.Дубица нико није страдао од швапског метка?! Зашто се ћути о 700 евидентираних муслиманских кољача, само из села Орахова, који су похарали 16 српских села около и били истакнути кољачи у Доњој Градини и Јасеновцу?! Зашто се ћути о 360 поклане нејачи у цркви, у селу Драксенић, о "гробници мозгова и крви"?! Има стотину "зашто", али су на власти још увијек "титини омљадинци", чији су преци добро награђени лажним борачким пензијама и тако им зачепљена уста! Док се тако ћути, људи и данас на својим парцелама изоравају људске кости, и по 5 километара далеко од Спомен подручја! То је био вјерски поход на све што је православно, да се уништи, да се затру сви трагови! Никада нисам знао да јаучем, али ми се срце трга! Да јаукнем, чини ми се, до Неба би се чуло!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

06.05.2016 09:03

Па ваљда немају доказе за то само пусте прице нека изадју са доказима онда це прица бити другција