Шешељ: У потезању сам био најбржи!

За оне који су заборавили, некада је током деведесетих махао једним, а сада би лидер радикала могао да се размаше са три пиштоља.

Србија 13.04.2016 | 14:10
Шешељ: У потезању сам био најбржи!

Како сам каже, у овом тренутку поседује „ЦЗ 99“, познатији као „дуга деветка“, револвер „магнум 357“ и „бровнинг 7,65“, а како објашњава, доста брзо потеже пиштољ и не види ништа спорно што поседује толико ватреног оружја и има дозволе не само за њихово поседоваље, већ и ношење.

- Шта је ту спорно? И зашто би неко сматрао да сам опасан због тога, када имам све дозволе. А на турниру у Доџ Ситију сам био и најбржи у потезању пиштоља - у свом ће маниру Шешељ.

Лидер радикала познат је по махању пиштољем пред Скупштином 1992. када је претио демонстрантима из студентског протеста, који су га претходно гађали сапуном уз повике „опери те крваве руке“.

- Овог пута, реаговао сам само претњама. Следећи пут ћу узвратити пуном мером и нећу сносити последице за евентуалне жртве и крвопролиће - причао је тада Шешељ.

Криминолог Добривоје Радовановић сматра да лидер радикала по закону не би смео да поседује ватрено оружје. Он не може да има оружје, јер је био осумњичен за ратне злочине. Ово је првостепена пресуда, а тек ако му и у другостепеном поступку потврде ослобађајућу пресуду, онда би држава требало да процени да ли таквој особи треба уопште дозволити да има пиштољ. Мада каква смо земља без памети, не би ме чудило и да има дозволу за зољу - каже Радовановић.

Социолог Невен Цветићанин каже за лист да га не би чудило да Шешељ поново почне да маше пиштољима.

- Наравно да можемо од њега очекивати махање пиштољима као део његовог политичког перформанса, али никако да пуца у некога. Требало би да имамо на уму да се ради о политичару који све што ради, ради због свог рејтинга код оног дела бирачког тела које му гравитира. Њима не сметају такви перформанси - рекао је Цветићанин. Горан Томин, психолог и психотерапеут, сматра да је увек ризично носити пиштољ, без обзира о коме се ради.

Шешељ је јуче тврдио и да се упутио према Косовској Митровици како би присуствовао митингу СРС, без обзира на то што су све полицијске станице на северу КиМ добиле допис МУП Косова да буде ухапшен уколико хоће да пређе границу.

- Управо сам се запутио према Косову, а бићу убрзо и на граници. Имам митинг у Косовској Митровици, не видим ништа спорно у мом доласку. Ако ме ухапсе, викаћу, па ће ме ваљда чути и с оне стране границе - рекао је Шешељ. Међутим, скуп СРС у Косовској Митровици ипак је прошао без његовог присуства.

Извор: Ало

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Даидза

13.04.2016 17:10

У праву си Војо да си најбрзи у потезању глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Супер Баја

13.04.2016 17:16

Сесељ на манипулацијама покусава да преузме власт. То 2016 висе није могуце. Милиони камера прате свакога све је на нету а сам покусај преласка границе са Косовом мозе да изазове несагледиве посљедице. И те људе који се на косову боре за голи опстанак би требало пустити на миру а не играти се са зивотима њихове дјеце. Сесељева дјеца слободно сетају по Београду ал нек се запита како је родитељима који у тој истој Митровици зиве у страху. Њима пропала идеологија из 90тих ниста добро не мозе донијети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Граничар

13.04.2016 17:52

Браво ,,супер бајо,,, лако је лајати а бити окрузен са десет горила, а јадни народ у пограничном подручју плаћа цехове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перно

13.04.2016 19:29

Склоните будалу. Убице кога

ОДГОВОРИТЕ
Name

с њим

14.04.2016 07:53

С њим није никад досадно. Он има стила.

ОДГОВОРИТЕ