Савез за промјене не одустаје од протеста

Народни протест почеће у суботу, 14. маја, тачно у подне окупљањем у парку “Младен Стојановић” у Бањалуци, изјавили су данас у Источном Сарајеву представници Савеза за промјене.

Република Српска 05.05.2016 | 22:59
Савез за промјене не одустаје од протеста

Они су се у Источном Сарајеву састали са представницима радника Болнице, “Фамоса”, РАОП-а, те са борцима и пензионерима, који су дали подршку организаторима народног протеста.

,,На миран и деомократски начин режиму ћемо рећи да му је истекло вријеме'', поручују представници радника, пензионера и демобилисаних бораца из Источног Сарајева и даодају: ,,Незадовољства је много, а понижавање мора престати.''

,,Не може једна фукара, ћелава, херцеговачка, називати мене издајником,мог саборца који нема ногу или оца и мајку који су изгубили три сина, а доћи ће у Бањалуку на протест'', поручује Жељко Лалић, демобилисани борац.

,,Већина пензионера нема честито ни за хљеба'', тврди пензионер из Источне Илиџе Зоран Рашевић и поручује: ,,Коме је добро не мора изаћи на протесте. Коме није добро, ко је гладан и жедан ја га позивам да заједно са мном изађе на протесте''.

Радомир Марић, преварени радник РАОП-а подсјећа да он и његове колеге протестују већ годинама.
,,Тражимо своја права, али их нажалост још нисмо добили. Поручујем да нећемо одустати. Не бојимо се изаћи на протесте за своја права'', каже Марић.

,,Народни протести 14. маја нису само протест Савеза за промјене већ свих људи који живе у Републици Српској, без обзира на то којој социјалној категорији и политичкој партији припадају, који су незадовољни стањем у Српској и који желе промјене набоље'', поручује потпредсједник СДС-а Маринко Божовић.

Свима онима који у име режима износе разне конструкције и тешке увреде на рачун Савеза за промјене и СДС-а Божовић поручује да је поносан што је члан СДС-а и што је дијете борца прве категорије.

,,За разлику од предсједника Републике Српске ја и моја породица можемо рећи да смо прави борци и праве патриоте'', каже Божовић.

Предсједник НДП-а Драган Чавић тврди да ће се протести 14. маја одржати без обзира шта представници режима рекли или урадили.

,,Ми их упозоравамо да се понашају у складу са законом, а посебно их позивамо да не праве глупости са неким контрамитингом'', истиче Чавић.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић режиму поручује да има 364 дана у години да организује какве год хоће митинге, али да им не могу одезети један дан у којем народ Републике Српске жели да искаже незадовољство стањем у Српској.

Из Савеза за промјене тврде да је, као кажу, режим незаконито упрегао све јавне институције да онемогући окупљање оних који желе да на миран и демократски начин искажу незадовољство.

,,Не дозволите да вас уплаше'', поручују из Савеза и додају да су предузели све неопходне мјере да народни протест протекне без инцидената.

(БН телевизија)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

РС

05.05.2016 17:51

Ал си зинуо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

05.05.2016 17:56

Цудо ниси правили протесте на отварању Ферхадије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изување

05.05.2016 18:09

Неће, Баја донио ћилим

Name

333

05.05.2016 18:02

Господо драга из савеза за промјене лијепо организујте превоз да овај биједни народ мозе доци на протесте.Народ нема ни за хљеба а камоли да плаца 20-30 КМ до Бања луке.У васе странке се лијепа цифра добије са дрзавних јасли.Ако будете цекали да народ самоиницијативно додје на митинг од тог нема ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нестало аутобуса...

05.05.2016 21:02

...Баја све закупио!

Name

др Дабиц

06.05.2016 04:57

ИМА У ФЕДЕРАЦИЈИ СА ПОПУСТОМ СВИИИИИ НА ПРОТЕСТЕ ТО ЈЕ СВЕТА ДУЗНОСТ КАО ОБУТИ ЦИЗМЕ И БРАНИТИ ОТАДЗБИНУ ДООООООЛЕ ЦРВЕНИ КМЕРИИИИИИ,ПРОФИТЕРИ И ДЕЗЕРТЕРИ ХЉЕБА,ХЉЕБА ХЉЕБА ГОСПОДАРУ НАРОД ЈЕ ГЛАДАН А ТИ ПРЕДСЈЕДНИЦЕ ГРУПЕ ГРАДЈАНА КОЈА ЈЕ ГЛАСАЛА ЗА ТЕБЕ ЛЕТИС ХЕЛИКОПТЕРОМ,ИМАС 17 САВЈЕТНИКА А БАНКЕ ПРОПАДАЈУ

Name

ццццццццц..

05.05.2016 18:11

Хоце Баја контру да изазове сукоб или да наведе воду на своју воденицу и казе да је било висе снсд-деоваца јер је немогуце у хаосу пребројати цији су који протестанти. Страх сваста цини па и ове најнизе ударце.ееее на ста си спао госн предсједнице ццццццццц...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

05.05.2016 18:29

Ево поштен предлог: Да побројимо шта ко од имовине има. Фирме, станове, акције, дионице, ко је у колико управних одбора био. За све функционере, свих странака од рата до данас. Па да оне који имају много, невезано из које су странке, питамо како су зарадили. Верујем да би то било јако зуанимљиво за народ, а не би нам баш сви моги образложити шта то њима фали сем власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

05.05.2016 18:35

Срам да вас буде,такве ријечи изговарате за оца четверо дјеце.За вријеме рата,човјек је био у образовном систему,и редовно боравио на релацији Подгорица-Требиње.Стидите се!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није битно

05.05.2016 18:39

Кад се толико хвалис да си дијете борца прве категорије, засто Бозовицу не помогнес да се запосле сва дјеца погинулих бораца у Истоцном Сарајеву, а не само из васе странке, па немој онда да уносис раздор медју народ, ако вец узимате у уста погинуле, рви, пензионере, дјецу бораца, па помозите им, нисте ви сдс-а ниста бољи од ових на власти, то се јасно види у Истоцном Сарајеву, за поједине има по два посла, а неко нема ниста. Сви сте исти!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војковици

05.05.2016 22:30

Бозовица лицно знам и могу потврдити да је добар и постен момак. Када би било висе таквих не би имали проблема, бер не оволико. Помазе момак породице погинулих и све генерално

Name

Марко

05.05.2016 18:51

Не видјех вас у Добровољацкој неки дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истоцно Сарајево

05.05.2016 22:32

Никад нисам цуо да неко прица о болници Касиндо, Фамосу, Раопу.... док овај Божовић није изабран у скупштину. Момак се бори за Источно Сарајево то је сигурно истина

ОДГОВОРИТЕ
Name

сведок

06.05.2016 06:09

Ре за није, битно, То је тактика СНСДа,ако ниси у СНСДу,немаш баш а на баш никаква права баш ,баш,....они су подјелили градјане....жалосно али људи памет у главу брат,на брата,кум на кума,зашто за чију идеологију ,идеологију оних који не мисле добро ни једним ни другима,већ само себи и зато будите мудри и јединствени за рад наше дјеце њихове будућности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зока

06.05.2016 10:54

Град Бањалука, забранио одрзавање протеста.Код нас нема демократије изгледа.

ОДГОВОРИТЕ