Докази о злоупотреби током приватизација

Представници Удружења малих акционара Републике Српске предали су министру безбједности у Савјету министара БиХ Драгану Мектићу доказе о злоупотреби почињеној током приватизација предузећа у Српској.

Босна и Херцеговина 05.05.2016 | 22:59
Докази о злоупотреби током приватизација

Мали акционари тврде да њиховим проблемима не жели да се бави правосуђе у Српској, па посљедњу наду виде у заједничким институцијама и Тужилаштву БиХ, које би, заједно са СИПОМ, требало да истражи бројне криминалне афере и сумњиве приватизације.

У руке министра Мектића предата је документација везана за сумњиве приватизације, међу којима се посебно издвајају случајеви “Душанић”, “Финхаус груп”, “Требиње превоз”, “Боска”, “Добој путеви”. Мали акционари тврде да су кроз дугогодишње пљачкашке приватизације изгубили милијарде марака.

Министар Мектић обећао је малим акционарима да ће одржати састанке са представницима Тужилаштва БиХ и СИПЕ, како би се договорили о преузимању документације и процесуирању одговорних за пљачкашке приватизације.

Мектић истиче да већина тих предмета има карактер међународног криминала, јер је новац извучен из Републике Српске у друге земље. Министар предлаже и да се формира истражна група која ће испитати све сумњиве приватизације у Српској.

Мали акционари поручују да ће изаћи на народне протесте Савеза за промјене 14. маја у Бањалуци и да ће затражити да се донесе закон о незастарјевању дјела ратног профитерства и незаконите приватизације.

(БН телевизија)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Тада је...

05.05.2016 16:49

НА ВЛАСТИ БИО СДС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

05.05.2016 17:03

А ПЉАЦКАС ДОДИК ДОБИО ИЗБОРЕ НА ПРИЦИ О РЕВИЗИЈИ ПРИВАТИЗАЦИЈЕ, МИНИСТРЕ ДУСАНА ПРВОГ КО БОГА ТЕ МОЛИМО

Name

горан

05.05.2016 18:16

Ре;е Југовић такође један од плејаде мућкатора из приватизације

Name

поздрав

05.05.2016 16:55

Приватизација је почела за вријеме владавине СДС-оваца Босићевих и ПДП-оваца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс

05.05.2016 16:57

Моји су на власти тад били, шта ћу сад??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто не

05.05.2016 16:57

Тужилаштву БиХ, јер су они надлежни а не министар безбједности који у свом ресору нема никакву оперативну надлежност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕПП

05.05.2016 17:42

Мало пропаганде. То није надлежност Минстарства или суда БиХ. Добро дође за неписмене пред протест опозиције (СзП).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто не

05.05.2016 17:46

Открио си Америку

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре зашто не

06.05.2016 08:41

Нисам открио Америку већ открио да тзв. министар безбједности све ради на личној и страначкој промоцији и мијеша се у све а најмање у свој посао.Ево конкретно питање:Зашто ништа није урадио да се проведе поступак унутрашње истраге против руководиоца обезбјеђења скупа у Поточарима, када је нападнут Предсједник Владе Републике Србије? Руководилац обезбјеђења, полицијски службеник у чину самосталног инспектора у Дирекцији за координацију полицијских тијела, бошњак,је дан уочи скупа из службеног пиштоља пуцао неколико метака у правцу ВИП ложе-мјеста гдје су сутрадан били смјештени државници који су позвани на скуп.Поређења ради, ако полицијски службеник приликом обављања редовних послова буде затечен да спава, одмах се утврђује његова одговорнос од стране одјељења за унутрашње истраге и покреће се поступак санкционисања.То је лакша повреда радних обавеза, а употреба службеног оружја ван оквира закона је кривично дјело. Е замисли министра који је прећутао овај догађај у Поточарима,а знао је за све детаље у вези тог догађаја. Јели то био његов посао?

ОДГОВОРИТЕ