Уставни суд БиХ одбио апелацију Шахманове

Велико вијеће Уставног суда Босне и Херцеговине одбацило је апелацију Билсене Шахман и адвокатице Васвије Видовић против рјешења Суда БиХ од 8. марта.

Босна и Херцеговина 05.05.2016 | 17:42
Уставни суд БиХ одбио апелацију Шахманове

Шахманова је у апелацији навела како јој је прекршено право на правично суђење и то у смислу да јој је онемогућено да је у поступку пред Судом БиХ заступа Васвија Видовић.

Подсјећамо, Видовићева је искључена из тима одбране због тога што је добила статус свједока у процесу који се води против Фахрудина Радончића, Бакира Даутбашића, Билсене Шахман и Зијада Хаџијахића испред Суда Босне и Херцеговине.

С обзиром на то да Закон о кривичном поступку БиХ налаже да "бранитељ који је позван као свједок, не може бити бранитељ у том предмету", Суд БиХ је констатовао да Васвија Видовић не може заступати Билсену Шахман.

Уставни суд БиХ донио је одлуку према којој је апелација Билсене Шахман преурањена, а Васвије Видовић неоснована.

Видовићева је у кратком разговору за "Клиx.ба" рекла да ће радо написати апелацију у Стразбур.

"Написаћу апелацију у Стразбур. Нећу уопште да коментаришем став Уставног суда БиХ јер мој став је другачији. Њихов рад не бих коментарисала", закључила је Видовић.

(Клиx.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

кгб

05.05.2016 16:06

Какав уставни суд па тај уставни суд највише крши људска права и најмање поштује прописе и законе нажалост по градјане БиХ ,лакрдија.

ОДГОВОРИТЕ