Ранијери: 20 година ће проћи до новог Лестера!

"Велики новац ствара велике тимове, а велики тимови освајају трофеје, али не у 100 одсто случајева".

Фудбал 07.05.2016 | 14:00
Ранијери: 20 година ће проћи до новог Лестера!

Менаџер Лестера Клаудио Ранијери верује да ће се Премијер лига следеће сезоне вратити у "нормалу" и да ће до следећег тријумфа неке аутсајдерске екипе, попут његовог Лестера, можда проћи 20 година.

"Колико је прошло времена после титула Нотингем Фореста (1978) и Блекбурна (1995)? То нам говори да ће следеће сезоне и следећих 10 или 20 година бити исто као пре ове. Велики новац ствара велике тимове, а велики тимови освајају трофеје, само што се то не дешава у 100, него у 99 одсто случајева", рекао је Ранијери.

Британске кладионице су пре почетка сезоне давали Лестеру изгледе 5.000 према један да постане шампион. Играчи који су се осмелили да прихвате понуду и уложе нешто новца (највећа појединачна уплата износила је 50 фунти), заједно су зарадили више од 11 милиона фунти.

Лестер је тек шести шампион од оснивања Премијер лиге 1992. године. Претходно су пехар подизали Манчестер јунајтед, Блекбурн, Арсенал, Челси и Манчестер сити.

Ранијери је свестан популарности коју је његов тим стекао широм света и каже да ће тек за годину или две, када се слегне "прашина", постати јасно колики је заиста био успех Вардија, Махреза и екипе.

До краја такмичења у Премијер лиги остала су још два кола, славље на улицама града заказано је за 16. мај, а онда ће се менаџер и управа посветити прелазном року, уочи сезоне у којој ће Лестер бранити титулу и дебитовати у Лиги шампиона.

"Нису нам потребни суперстарови. Желим да унапредимо екипу, али не звездама, него правим играчима. Још је рано причати да ли нам је потребно пет, шест, седам или осам нових играча. Видећемо...".

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар