Због лоших оцјена побјегао од куће

У раним јутарњим сатима Горска служба спашавања у БиХ је од колега из Хрватске горске службе спашавања добила позив за покретање акције потраге за несталим дјечаком М. Г. из села Горица поред Груда.

Регион 05.05.2016 | 15:11
Због лоших оцјена побјегао од куће

Брзом интервенцијом спасилачких служби ГСС Широки Бријег, ХГСС Мостар, ХГСС Читлук, ХГСС Посушје и колега из Имотског, нестали дјечак је лоциран и пронађен жив и здрав те враћен забринутим родитељима. Дјечак је нестао синоћ око 22:00 сати након свађе са родитељима због лоших оцјена у школи.

Зденко Марић, предсједник Горске службе спашавања у Босни и Херцеговини, у разговору за Н1 појаснио је шта се дешавало у протекла 24 сата у случају потраге за 16-годишњим дјечаком.

"Синоћ око 22:00 сата је отишао од куће и није га било цијелу ноћ. Јутрос се кренуло у потрагу. Прво га је тражила родбина и кад су видјели да нема резултата, звали су нас. Подузели смо једну озбиљнију потрагу, првенствено за информацијама које би могле довести до дјечака. На крају се испоставило да га је прикрио један пријатељ и да је спавао у аутомобилу поред његове куће. Јутрос у 6:00 сати се јавио преко Фејсбука, прочитао је неке поруке и видјело се да је онлине. Није имао картицу у телефону те је морао бити спојен на WиФи тако да смо закључили да мора бити у цивилизацији", појашњава Марић за Н1.

Након доручка који му је обезбиједио пријатељ, дјечак је јутрос отишао у шуму након чега је кренула потрага.

"Лоцирали смо га врло брзо и пронађен је нешто послије 8:30 сати. Сада је код родитеља. Није повријеђен и нема никаквих посљедица. Углавном, све је се ријешило на најбољи начин. Некад овакве ситуације знају бити опасне. Ниједном родитељу не може бити свеједно када му дијете нестане", каже Марић.

Дјечак је нестао у пограничној зони између Хрватске и Босне и Херцеговине. Најближи град селу Горица је Имотски удаљен само пар километара.

Први позив управо је отишао и станицу горске службе спашавања у Имотском одакле су позвали своје колеге у Горској служби спашавања у Босни и Херцеговини.

(Н1)

(Фото: ХГСС)

Коментари / 0

Оставите коментар