ЕЛ: ЦСКА - Црвена Звезда, реакције тренера...

"Имали смо шансе да им приђемо још ближе. Покушаћемо да одиграмо добро и другу утакмицу", поручио је Дејан Радоњић после утакмице. Тренер ЦСКА: Кључ победе - буђење осталих уз Теа!

Кошарка 13.04.2016 | 14:20
ЕЛ: ЦСКА - Црвена Звезда, реакције тренера...

Милош Теодосић је бриљирао, а ЦСКА се изборио са "жилавом" Црвеном звездом Телеком.

Тим Дејана Радоњића одиграо је равноправан меч са "армејцима" у Москви, у неколико наврата наговестио да би могао да изненади, али је руски фаворит ипак оправдао прогнозе и повео у серији.

"Честитам ЦСКА на победи. Почели смо добро, али је ЦСКА брзо реаговао. Теодосић им је дао самопоуздање и предност", рекао је тренер Звезде после утакмице, у којој је Тео убацио 23 поена, уз по шест скокова и асистенција.

"Створили су разлику, ми се нисмо предавали и у тим моментима смо успевали да останемо у утакмици. То се догодило и у првом и у другом полувремену. Остали смо у игри до краја, били близу, а они су ипак успели да сачувају контролу и да поведу у серији", додао је он.

Циљ Звезде је познат - одиграти овако и у четвртак.

"Покушаћемо да одиграмо добро и другу утакмицу. Вечерас смо имали прилике да приђемо противнику још ближе. У касној фази утакмице имали смо изгубљену лопту Мицића, нисмо усели да заградимо дефанзивни скок одмах потом, али било је још неколико момената у којима смо могли да реагујемо боље и да се додатно примакнемо ЦСКА".

Димитрис Итудис о победи свог тима над Звездом...

Тренер ЦСКА Димитрис Итудис честитао је на конференцији за новинаре свом тиму победу над Звездом и вођство у четвртфиналној серији.

Грчки стручњак, ученик Жељка Обрадовића, рекао је да се његова екипа припремала за дуел са Београђанима са свешћу да ће бити тешки и серија и први дуел.

"Звезда има атлетицизам и одличне физичке предиспозиције. Више или мање, углавном смо контролисали меч. Имали смо неке добре дефанзивне тренутке, као и неке лоше", рекао је Итудис после утакмице.

Анализирајући статистику утакмице, Грк је објаснио да је његов тим промашио неуобичајено много шутева.

"Све у свему, шутирали смо више од 70 одсто за два поена и промашивали отворене шутеве код куће, што се не догађа често. Ови шутеви за три - 7/20 - били су из отворених ситуација. Видећемо снимак и видећемо и друге прилике да поентирамо".

Коментаришући шта му смета, указао је на велики број офанзивних скокова Београђана.

"Они су имали 15 офанзивних скокова и то нам дефинитивно смета. Ипак, радићемо на томе. Хвала навијачима који су дошли да нас подрже у овако тешкој серији. Лекари ми кажу да ћемо видети и Коробкова у овој серији. Видећемо како ће се осећати. Идемо дан по дан".

Итудис је као кључ победе истакао активирање Теодосићевих саиграча у другом полувремену. Српски плејмејкер радио је сјајан посао и уз периоде добре игре остатка екипе, добијао помоћ у одбијању напада Звезде.

"Није све било према плану, али то се дешава често. Чињеница да смо у другом полувремену добили учинак и других играча. Ту су, офанзивно и дефанзивно, били и Нандо, Кајл, Никита и Фридон, који је у трећој четвртини био маестралан у оба правца. То је био кључ победе", подвукао је Итудис.

Коментари / 0

Оставите коментар