Вандали каменовали православни храм

Непознати нападачи засули су каменицама Саборни храм Светог оца Николаја у Карловцу, наводи се на интернет страници Епархије горњокарловачке

Регион 05.05.2016 | 08:00
Вандали каменовали православни храм

"У претходним данима вандали су каменицама засули бочну страну храма са жељом да униште надзорне камере, које су управо са циљем спречавања оваквих догађаја и напада постављене изнад улазних врата на храму. Овог пута причињена је материјална штета на фасади храма и оштећен систем видео надзора", наводи се на сајту те епархије.

Одмах по откривању дјела, обавјештена је надлежна полицијска управа, чији су службеници изашли на лице мјеста, извршили увиђај и констатовали чињенично стање.

"Нажалост, разбијање прозора, каменовање, исписивање графита са симболима усташке идеологије, обијања и крађе у годинама које су иза нас постали су свакодневница у животу Саборног храма и Православне цркве у граду Карловцу. Овај догађај као и сви остали нису само криминалне природе, са жељом ка отуђењу и ситним крађама, него и јасна порука нетолеранције и мржње уперена ка свештенству и верном народу града Карловца", наводи се на сајту.

Извор: Новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бн

05.05.2016 08:36

Зар је могуце да у хрватској јос увек зиве домороци реткост у свету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

05.05.2016 13:11

Еуропа је то

ОДГОВОРИТЕ