Отворено писмо Опозицији

Многи те критикују пред ове протесте, критикују те стално, поготово да си млитава и безидејна. У великој мјери се са њима слажем, али морамо бити објективни па рећи да су и теби мандат дали грађани Републике Српске, као што су дали и Режиму. Тако она да народ има власт какву заслужује, важи и за Опозицију, јер и она је таква какву народ заслужује.

Република Српска 05.05.2016 | 07:18
Отворено писмо Опозицији

Драга Опозицијо,

Ово драга није зато што си ми драга, већ зато што је то основ културне комуникације.

Многи те критикују пред ове протесте, критикују те стално, поготово да си млитава и безидејна. У великој мјери се са њима слажем, али морамо бити објективни па рећи да су и теби мандат дали грађани Републике Српске, као што су дали и Режиму.

Тако она да народ има власт какву заслужује, важи и за Опозицију, јер и она је таква какву народ заслужује.

Ред је да се каже да си 2006. године предала власт Милораду Додику политички коректно и у складу са Уставом Републике Српске. Твоји лидери нису били каризматични као Додик, а ниси имала ни тако "сјајне пројекте" као он, поготово оне као Андрићград које смо платили ми, грађани.

Имала си и ти своје афере, али их није било ни 150, а нити си стрепила од СИПА-е када си предала власт.

Ред је и да се каже да је Додик наслиједио стабилан буџет.

Сада је опет изборна година, као и те 2006. и то је једина сличност са тадашњим Додиковим протестима. Новаца нема, колико смо дужни и коме можемо само да претпоставимо. За ових 10 година Додикове владавине, криминал, корупција, непотизам и бахатост пождерали су ово друштво, економски, морално и у сваком другом смислу срозали до дна.

Зато мислим да сви ми, ма шта о теби мислили Опозицијо, требамо да схватимо да ови протести које организујеш заиста јесу протести да се спаси што се спасити да, ако још уопште има шта да се спаси.

Требамо схватити и да ако којим случајем успијеш, и скинеш нам са врата овај Режим, оно што те чека неће те учинити популарном како је Додика када си му предала власт, напротив.

Ако су твоје намјере Опозицијо искрене, оно што те чека је спашавање дављеника, а често се зна десити да дављеник са собом потопи и онога ко га спашава.

Ако су твоје намјере искрене Опозицијо, савјетујем ти да искорачиш из своје партијске учмалости и манеш се разних симбола. Отвори се према свима, према оних око 50% који не излазе на изборе, отвори се грађанима, свим грађанима који овдје живе и покажи да си спремна да будеш партнер свима којима је циљ економска стабилност, владавина права и квалитетнији живот.

Заиграла си Опозицијо игру на све или ништа. Ако не успијеш, помешће те на изборима а помешће и све нас који нисмо дио режима. Да би успјела, мани се прогласа и расправа о три прста, да ли требају бити састављени или растављени, него трк међу грађане, од човјека до човјека и за сваког човјека који овдје живи.

Једино тако можда успијеш, што ти од срца желим, иако ми ниси драга.

Аутор: Мирјана Тешановић

Извор: Импулс

Коментари / 70

Оставите коментар
Name

xxx yyy

05.05.2016 05:29

Није то ресење.Да се борите за бољитак градјана И било би.Овако васа је борба да њих избаците из седла да би крали, пљацкали, отимали......... Дај Бозе да сам у криву али....!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.05.2016 07:12

Зашта се онда Додик бори?Бори се за Банку српске???јест ал замало

Name

Реални, ОКО

05.05.2016 08:03

За ово сто казе Тесановицка потребне су лицности цисте прослости, цистог морала, цистих намјера, и то обицан цовјек мозе да препозна. Бојим се да таквих профила ни медју опозицијом нема пуно и због тога је теско оцекивати да они у народу убиједе оних око 50% који не гласају. 90 % насих политицара (ако не и веци проценат) политиком се бави из лицних интереса. И то обицан народ види. То знаци, да не постоји "критицна маса" ни код политицара у опозицији која је у стању да народ увјери у супротно. Односно, да су им на првом мјесту народ и дрзава па на лицни интереси. На залост, то је тако и теско је оцекивати да се у наредних 20-50 година било ста промијени. Нама (балканским народима) требју лидери јер ми демократију не познајемо. Лидери али постени. Осим да се деси она народна "сјаси Курта да узјаси Мурта". Колико народ вјерује опозицији видјеце се по излазности на протесте. Нисам оптимиста, али бих волио да нисам у праву.

Name

Крива Дрина

05.05.2016 08:12

Ста се десава са овим Сукалом. Нема га нигдје а једини је (по младости, итд) који би могао да поведе народ. Дај цовјеце мало се убацуј у прве редове и преузимај иницијативу. Пробај да добијес наклоност Вуцица и поцнес да примјењујес његове принципе. Не дозволи да те ови истросени политицари ставлају уа запецак.

Name

перхан

05.05.2016 08:24

Тренутно би главни циљ требао бити да дерикозу додика посаљу гдје заслузује.Он је највеце зло за србе јер је спреман на све да би спасио себе и кумове милионере.Е онда се разговара о томе како даље.

Name

Рајко

05.05.2016 08:38

Хаха, добар коментар за Банку Српске, изборила се Зељка фактицки заједно са Додиком и Тегелтијом да банка буде специфицна организација, Банка Српске у ликвидацији. Мозе ли специфицније?

Name

ре реални

05.05.2016 09:34

Не прди у ладну воду та релативизација нас је и довела овдје, сви су исти, нема ко и слицне опортунистицке прице, па сад банду улицом морамо терати. Нама не треба ни лидер ни тата нити неко да му се дивимо, нама треба смјењивост власти и забрана запосљавања гласацке масинерије, за демократију су потребни одредјени предуслови, као сто су независни медији, слобода изразавања, слободни избори, забрана користења дрзавних ресурса у предизборне ссврхе. Никакви лидери и бакраци који се окрузују полтронима који по правилу климају главом и његују сујету "лидеру" о његовој умисљеној велицини и дувају у једра капетану који води брод у катастрофу цувајуци своје полтронисањем стецене позиције. То је размисљање 19. вијека, бољи систем од демократије није измисљен сто не знаци да не постоји, само га јос нико није пронасао, треба уредити систем и основати независне институције које це бити лисене политицког утицаја( правосудје, омбудсмани, независни јавни сервис, невладин сектор) кад институције стану на ноге и стекну повјерење смјена и силазак с власти неце бити никаква катастрофа нити несто грозно, него нормална и стална појава, неце бити страха од хапсења јер це независно правосудје хапсити и оне који су поцинили криминал и док су на власти, сада то није слуцај и онда се политицари дрзе функције страхујуци од могуцег прогона, неријетко политицки мотивисаног.

Name

лијан

05.05.2016 05:42

Поздрављам ово обрацање опозицији!?нек ово писмо схвате крајње озбиљно,све се хитно мора мјењати!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

систем те лазе

05.05.2016 08:16

Апсолутно си у праву.Свијест народа мора да се промјени!Власт се мора мјењати а опозиција се мора максимално уозбиљити... Доста висе!!!

Name

и ја

05.05.2016 08:43

Такодје поздрављам ово писмо и сматрам га веома добронамјерним! Треба посебну пазњу обратити на 50% становниства који су згадјени овим ненародним и бандитским резимом, а опозиција их својом блиједосцу и "грескама" не успијева анимирати да се пробуде. Зато су потребна нека нова, свјеза лица, струцни и некомпромитовани људи - има времена (додусе мало) да се народ организује. ПАМЕТ У ГЛАВУ!

Name

Мислим ја

05.05.2016 05:43

ИМПУЛСИВНО сте све релативизовали и малтене изједнацили опозицију и позицију, сто је потпуно злонамерно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисли ти и даље

05.05.2016 07:07

Па зар нису исти. Само се за власт боре. Боли их патка за народ

Name

А гдје је Иваниц

05.05.2016 07:35

Хоце ли Младен Иваниц доци на протесте и ако да, на цијој страни це бити?

Name

неутрални

05.05.2016 05:44

Тачно. Ако се ово претвори у такмичење ко је већи Србин, опозиција је доња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

05.05.2016 05:54

Опозицију чине грађани РС који чека свој дио колача а не СМЈЕНУ режима и промјену друштвено политичког система. Зато "политичарима" не можете ВЈЕРОВАТИ ни када се Богу моле а камо ли када вам обећавају куле и ГРАДОВЕ и хлеба без мотике. Сваки народ има власт и њезину опозицију какву заслужује. Због тога се више не вреди бринути ни због власти ни због ОПОЗИВИЈЕ. На изборима "вољом натода" само сјаше курте да УЗЈАШИ МУРТЕ. На изборима побјеђује тркаће КЉУСЕ једног те истог Газде. Зато умјесто бављења са политиканством прихвати се НАРОДЕ крампа и лопаре па нрћеш више морати да бринеш ко ће сутра да буде на власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:Михајло

06.05.2016 11:58

Није проблем у раду или нераду. Проблем је сто ова власт све, сто народ радеци заради, потроси за своје интересе. Ова власт једноставно није народна, вец се од њега окренула. Ова власт треба народ да га мозе опорезивати и у рат слати-за оцување својих позиција. Ова забрана протеста од стране Додика и Лукаца, оцит је примјер.

Name

Појео мрак!

05.05.2016 06:07

Од краја рата па на даље усле су милијарде долара у БиХ! Да су биле улозене у народ били би бољи од Сwице! Овако, мањи од маковог зрна док појединци зиве као у Сwици!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тик Так

05.05.2016 06:10

На ово се нема ста додати

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

05.05.2016 06:51

Која глупост.

Name

Ја

05.05.2016 06:52

Ма дај човјече, млитаво, глупо, и безидејно писање. Неаргументовано, поетско, пристрасно, нимало новинарски и ни мало професионално.

Name

Сви на протесте

05.05.2016 06:19

Ја сам апсолутно за протесте, ал добро је опозицију опоменути. Овим писмом је много речено, суштина и објективно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андјеомм

05.05.2016 06:23

Ниста глупље нисам процитао.Која опозиција.Спомиње се Андриц град па Висеград је озивио захваљујуци том пројекту.Казес нема афера за сипу опозиција ста је са Банкама од 1 еура ста је са Бирацом Ста је са приватизацијом свега и свацега и сада такви требају да нас спасавају.Опозиција само у хаосу и рату профитира.Сјетумо се 1 литра бензина од 5 и висе марака.Као пробили ембатго а сверц док народ гине и то са непријатељем у рату.И сада такви це да рјесавају питања бораца и народа да није смијесно било би трагицно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

05.05.2016 07:46

РОНХИЛ

Name

расо86

06.05.2016 10:32

Висеград је оживио али сам ја "замро", исто тако и 70 % грађана ове напаћене тзв. "државе". Као да живим код приватника.

Name

Алеx Јонес

05.05.2016 06:32

Добра прича...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дада

05.05.2016 06:39

Браво Мирјана!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хгф

05.05.2016 06:53

На чему?

Name

Репликар

05.05.2016 06:57

Шта вриједи што Мирјана пише кад су ови и даље млитави и без плана

Name

зумба

05.05.2016 06:39

Мало писмености би било од помоци Мирјани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Армагеддон

05.05.2016 06:40

Није ваљда да сте "заборавили" Центреx и Селецт Импеx. 1993 године направили смо велику греску, све ратне профитере смо требали послати у вјецна ловиста. СДС-ове лесинаре наследили су Додикови лесинари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузлак

05.05.2016 06:40

Поставити владу еxсперата не странацку подвуци црту видјети колики је минус и кренути у опоравак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слатина

05.05.2016 08:49

Не мијесај се ти тузлак није ти ово феферација и њих је болила она ствар док смо ми протестовали.

Name

Петар

05.05.2016 06:42

Кад се појави опозиција која буде имала визију шта и како даље можда и добије повјерење грађана. На протесте треба да изађу само Босић и Додик и њихове присталице које имају користи и од њих, они којима дају посао без конкурса, подстицаје и друге погодности. Плаћали су гласове на изборима и једни и други и о чему да причамо, то је за њих демократија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцег

05.05.2016 08:03

Ајде црвени кмеру бриси,протести и само протести. Доста је васег лоповлука. Ти се кријес иза овога сто си рекао. Знате да вам је одзвонило. До побједе,до ослободјења од пљацкаса. Зивјела Српска

Name

за херцега

05.05.2016 09:19

Ја сам је стварао,ти је сад ослобађај

Name

Гаги БЛ

05.05.2016 06:47

Браво, Мирјана, БРАВО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста

05.05.2016 06:48

Кад су у своје редове примили разне дроњке и ситне манипулаторе, не треба И'м вјеровати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

писац

05.05.2016 06:51

Све је ово добро написано, али у редовима "опозиције" су многи сујетни који на разне начине шурују са влашћу.Заједничко дјеловање у неким општинама и лични интереси појединаца кваре стварно опозиционо дјеловање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка

05.05.2016 06:51

Хоћемо зауставити бјежање ове омладине из ове државе . Хоћемо правду за све који овдје живе без обзира на вјеру и националност .

ОДГОВОРИТЕ
Name

x

05.05.2016 06:51

Ја кад видим ове људе на слици заједно - повраћа ми се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма хајде

05.05.2016 09:45

Иди код Шкрбића по лијек. Послије тога нећеш више повраћати.

Name

Марко

05.05.2016 13:43

Златна ти је свака мозес да не прицас сто година

Name

ЦООЛ

05.05.2016 06:55

Свака част !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срле

05.05.2016 06:58

Проблем опозиције је аматерски приступ овим протестима, они мисле да ће се људи сами окупити и кренути у БЛ.Могли сте видјети да СНСД већ има маркетиншки спремљену кампању за контра протесте.Опозиција би се требала угледати на нкадашњу Слобину опозицију како се то профи ради.Објавили су проглас и то се више ни нигдје не приказује, таксативно наведене одреднице које нико не зна поновити,а не би било лоше и да открију чудо технике интернет па да почну читати текстове као овај горе чланак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стисли се ко у кампањи а имају лову

05.05.2016 11:37

Управо тако недају људима дневнице узеце сутра милионе,а недају ниста за кога и против кога раде,Миле све плаца кесом ако неизвадите лову никад се ниста неце промијенити лову је Миле дао Лукацу и осталим,без лове нема промјена.

Name

симо

05.05.2016 06:59

Спасите ову биједу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ој доле додоле

05.05.2016 06:59

Нема нама среће ни са оваквом позицијом ни са опозицијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ха ха

05.05.2016 07:01

Докторат Гдјо или Гдјице. Респецт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боље је било под турцима

05.05.2016 07:10

Нека опозиција да народу ријесења,смањивање пореза,укидање претплате,смањивање цјене струје,смањивање акциза,смањивање пдв,да дају примања људима који су на бироу, тј. све сто нуде нормалне демократске европске земље,а код нас су само порези као у тим земљама,а стандард нигдје,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањи ПДВ

05.05.2016 07:26

У власти су на нивоу БиХ. Могу смањити ПДВ на основне зивотне намирнице, али неце. Битно је да се намјесте у агенције.Посебно ПДП-у не треба вјеровати, јер је Додику дао подрску за долазак на власт.

Name

Зоран

05.05.2016 08:27

Па ако ти то све омогуце чему онда борба за власт. Од чега они да зиве. Мозда ти и обећају док се власти доцепају а ти наивко и поверујес да је то у данасњем свету могуће.

Name

Ревизор

05.05.2016 07:41

Чињеница је да ми немамо истински профилиране политичаре , већ интересџије за сопствену корист. И то је једна од битних чињеница зашто ми немамо напретка. Док се способним људима млађе генерације не даје могућност да дођу до изражаја. Све ове протекле године нису градили профиле млађих људи који би сада могли да повуку и који би били препознатљиви у народу, све попринципу не паметног већ подобног. Протежира се непрестано негативна селекција и тако тапкаримо из године у годину, од избора до избора, док фукаре себи намјештају све могуће повољности и немилосрдно пљачкају. Па докле више људи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вељко

05.05.2016 08:35

Ја ово не видим као протесте опозиције него као протест народа против ове лоповске власти која НЕМА изборни легитимитет јер је настала на куповини ПАПАКА, а и предсједник је за "длаку" на сумњив нацин добио изборе. Народ треба да протествује ако није задовољан,а и та опозиција треба да зна кад сутра буде позиција да и против њих неко мозе протествовати и скинути их са власти.Додикови партнери, Поло и Дјокица, калкулису и цекају као и увијек сто су као мале гњиде цекали да се закаце некоме и да им пију крв када виде ко це преузети власт.Само треба погледати једноставне податке о дрзавама које су сиромасне и јасно је да су унистене пљацком и корупцијом. Једноставно, нема лопова и нормално се зиви! Ови људи на власти су за 10 година опљацкали/унистили 10 милијарди марака 1,5 од Телекома+5,5 задузења +3 отете преко банака, Бираца итд. То је цифра за коју се могло обезбиједити радно мјесто за СВЕ незапослене у Републици Српској. Ако ово није довољан разлог за протесте не знам ста је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

систем те лазе

05.05.2016 08:40

За тај дан сам узео слободан дан са посла! Самоиницијативно цу сјести у ауто,возицу око цетири сата до Бања Луке.Надам се да цу се прогурати у прве редове и бицу "ИЗДАЈНИК БР.1".Надам се да це на пут да ми стане ЛУКА ПЕТРОВИЦ.Ја цу да будем "издајник" а он ако је муско нека брани Реп.Српску...Ако мозе да пласи пензионере и бивсе борце,мене не мозе!А самар му је загарантован и мимо протеста први пута када га сретнем.Мени не знаци ниста 500КМ да платим казну.Бог ми је дао и здравље и да солидно зивим.Али да ме неко вриједја то нецу дозволити ни њему ни његовом сефу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МирославБЛ

05.05.2016 09:55

Свака цаст, ја и не сумњам у људе који це доци у БЛ из свих крајева Републике Српске, ја сам се упласио да наси одавде неце на протесте јер је овдје највисе ухљеба али на срецу нисам био у праву. Доста радим са људима и пријатно сам изненадјен да свуда цујем како це људи на протесте. Могу да разумијем оне који зависе од резима и резим им је несто дао али да рудоњу могу да воле они који од њега немају никакве користи то не могу да разумијем. ...

Name

зумба

05.05.2016 08:48

Боље би било да се одметну у хајдуке и да се помоцу Воки-токи укљуцују у програме Тв узиво и коментарису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

атб

05.05.2016 09:00

Хоће ли ико одговорити ко плаћа ова два протеста

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

05.05.2016 09:00

Ови типови су из цртаног филма али не могу да се сетим како се тај цртани зове

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

05.05.2016 09:17

Кривим и народ педесет посто не излази на изборе неце доци ни на протесте ја им Казем да су готовани који цекају да неко други подметне ледја за њих није у реду сад је тренутак да додју они незадовољни пребројацемо се зар и њима није потребан бољи зивот а без труда ниста сви на окуп да показемо незадовољство па да цујемо коментаре власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

05.05.2016 10:20

Све је до наопако насадјеног, непросвјећеног народа. Народ је тај који на овај или онај начин, већ деценијама себи у баира криминалце, егоисте и подлаце.

Name

ВРС 1992-1996

05.05.2016 09:23

И позиција и опозиција имају исти проблем. Они виде само како да се дочепају власти, па онда њихови лидери остварују само личне интересе. Краду ли краду, а народу остављају само отпатке. Због таквог понашања млади школовани и нешколовани људи одлазе трбухом за крухом, а у земљи остају стари и болесни. На митинге позивају борце, вјероватно рачунају да ће доћи до сукоба, који су поједини опозиционари предлагали и прије прошлих избора, па да преброје мртве и рањене па да послије са тим бројкама врше политичке обрачуне. Господо из опозиције анализирајте стање у општинама у којима ви држите власт, па искрено реците и позовите грађане тих општина да протествују против такве власти. Анализирајте стање у општини Невесиње гдје сте неприкосновени владари у посљедњих двадесет година, а затворили сте све фабрике које су радиле прије рата, а такође и предузећа која су основане послије рата и Невесиње из дана у дан све више личи на једну селендру. Неспособно руководство на челу са савјетником начелника, а који је сам био начелник у два мандата је постало одбор за сахрану некада лијепе и перспективне варошице. Ако направите ваљану анализу сами ће те се повући (и власт и опозиција) и препустити да они који су се борили за све ово буду одлучујући фактор за превазилажење сстворених проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

05.05.2016 09:44

Плитко баљезгање којем је циљ да изједначи власт и опозицију. Као, "сви су они једнаЦи". Мани ме демагогије! Ову одвратну мегакриминалну власт треба мотком оћерати. Лако ћемо са новима - ако не буду добри и њих треба отерати, не би им било први пут. КАДА НАРОД СХВАТИ ДА МОРАМО БИРАТИ МАЊЕ ЗЛО А НЕ ИДЕАЛНЕ БОЖАНСКЕ ЛИКОВЕ НА ВЛАСТИ СВЕ ЋЕ БИТИ ЛАКШЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Управо тако

05.05.2016 10:32

Свака ти је на мјесту . Моје поштовање.

Name

Ало ало

05.05.2016 09:49

Не лупајте! Каква год да је опозиција, ове банде се треба хитно рјешавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оп-Позиција

05.05.2016 10:48

По овим коментарима види се да заба забу гута а то је уствари ста зели диктарор

ОДГОВОРИТЕ
Name

мф

05.05.2016 12:33

Ти МИРЈАНА СИ ДОДИКОВА ПРИЈАТЕЉИЦА ИЗ ЊЕГОВЕ СТРАНКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

милана

05.05.2016 12:40

Отворили јавна кухиње,измислили куке доброте кукала нам мајка наша,раселили народ и даље расељавају,од радника направили најменика,од буђжета алајбегову сламу,живот нам претворили у летрагичан и бесциљан пакао.Следеће:Предали најљепшу химну на свијету Боже Правде замјенили је незамјењиву у нашим срсрцима са нечим што никада научити нећемо,Немањића грб бацили под ноге и замјенили га нечим што никада грбом нећу признати,борили се за Хрватски трећи ентитет јаче него што би то Главаш радио,борцима траили посао али никада не нашли,прали паре са бјелосвјетким олош инвеститорима,и народу помало дозиралихљеба и игара,увели шаторски жаргон и направили од нас шаторску нацију.Корумпираи цркву,отворили вечерње школе за њихове незналице,факултете претворили у страначке арене.Шкрбић опљачкао здравство,од здарвих људи направио болеснике зарад фармацеутске мафије,и могло би се набрајати од Оштре луке па дп требињског аеродрома али нема времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

05.05.2016 15:31

Свака ти је рец на месту! Куке! Кукала им мајка!

Name

СД

05.05.2016 18:16

Митинзи треба да се одрзавају на фудбалским игралистима а не у градовима тако да постен народ небуде излозен глупостима и нереду.Ако опозиција мисли да це несто постици са овим онда се гадно варају,народ је рекао своје на задњим изборима, и до следецих избора нема ста да се мијења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

06.05.2016 09:38

Кад већ Баја толико времена проводи у БГ, код чаробњака Вучића, зашто нешто не препише од њега и за овај покрадени народ не учини?нема шта преписати, јер тамо нема лоповлука,њега занима мафија, криминал,новац, богатство.а народ само сиримаси...

ОДГОВОРИТЕ