Борци: Неће одлучивати дезертери и профитери

Јучерашња изјава министра борачко-инвалидске заштите Миленка Савановића како се нада да ће годишњи борачки додатак бити исплаћен за 10-ак дана, те порука борцима да се стрипе и имају реалне захтјева изазвала је буру незадовољства у Борачкој организацији Сарајевско-романијске регије.

Република Српска 04.05.2016 | 22:55
Борци: Неће одлучивати дезертери и профитери

Још жешће су одреаговали на изјаву функцијонера СНСД-а Мирослава Вујичића да оставку министра Савановића не траже прави борци већ само чланови СДС-а.

"Нико ко није био борац нема право да критикује захтјеве бораца'', поручују из Борачке организације Сарајевско-романијске регије и питају:

Да ли се то неко плаши политичког ангажмана бораца?

"Залагаћу се да се што више бораца у наредном периоду укључи у политику. Одавно ме нервира што је Борачка организација само невладина организација и што нам говоре да треба да смо што даље од политике, а у власти сједе дезертери и ратни профитери и одлучују о судбини бораца'', истиче за БН ТВ Жељко Лалић предсједник Борачке организације Сарајевско-романијске регије.

Мирославу Вујичићу, директору Завода за запошљавање Републике Српске, борци поручују да ће убрзо преиспитати колико је запослио бораца, а колико чланова своје породице.

Што се тиче министра Савановића, захтјев за његову смјену усвојен је једногласно и борци од њега не одустају.

"Да има имало морала и образа тај човјек би давно поднио оставку. Човјек је себе у рату ослободио војне обавезе због болести, наводно срчане мане. Данас видимо ништа му не фали и данас он представља борце'', оптужује Лалић.

Смјену министра Савановића траже и ратни војни инвалиди Сарајевско-романијске регије. Додају и да неће равнодушно слушати како их дезертери и ратни профитери понижавају називају издајницима јер јасно и гласно кажу да нису задовољни ситуацијом у Српској.

"Ми ратни војни инвалиди, борци, породице погинулих дали смо све што смо могли за ову републику. Да смо знали да ће бити овако накарадна можда не би толико труда уложили'', каже за БН ТВ Миленко Рајак предсједник Одбора РВИ Сарајевско-романијске регије али истиче:

"Ипак не жалим што је дао дијелове свога тијела за Републику Српску, али не дозвољавам да ми сада неко каже да сам издајник''.

"Нисмо се ми борили за борачки додатак већ за слободу нас, наше дјеце и за Републику Српску'', кажу борци, али додају да данас у слободној Републици Српској уживају само одабрани и њихова дјеца.

"Знаћемо се ми поново изборити за наша права и за будућност наше дјеце и у томе нас нико неће и не може спријечити'', поручују борци Сарајевско-романијске регије.

БН телевизија

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

грго

04.05.2016 21:30

Видјецемо и вас борце 14.маја Ваљда це те имати снаге да бар присуствујете протестима осрамоћеног вам народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајевиц

04.05.2016 21:44

Која је ово ... он да напада борце.

ОДГОВОРИТЕ