Нас спасити нико не може, само сами себе

"Ко је икад кога спасио? Нико нам осим нас самих не може помоћи, јер одмах креће политички обрачун", поручила је Светлана Ценић о стању у БиХ и новим задужењима од ММФ-а.

Босна и Херцеговина 04.05.2016 | 21:15
Нас спасити нико не може, само сами себе

"Нас нико не може спасити, ако сами себе не спасимо. Ми немамо достојанства и поштовања да то урадимо, него увијек неко мора радити са стране. Ко је икад кога спасио? Нико нам осим нас самих не може помоћи, јер одмах креће политички обрачун", казала је Ценић.

Нова задужења од ММФ-а?

"За годину дана откако причамо о тим реформама на свим нивоима, шта смо на сцени имали? Закон о раду који је недоречен, видјећете опет преправке. Борба за колективне уговоре, у Српској је пролонгирана до протеста. Закон о јавној управи, гдје представници доведу своје савјетнике који остају на сталном радном мјесту и након истека мандата. Имамо намете, најаве акциза на гориво. Земља када дигне један кредит да врати кредит значи да је пропала. Ми смо као држава пропали. Годину дана чекамо шта ће се десити и чекамо", поручила је Светлана Ценић о новим задужењима од ММФ-а и кредитима које БиХ узима.

Такође, Ценић је казала да би Новалићу било боље да се некада посавјетује са неким прије иступања у медије.

"Господину Новалићу би било да се некад посавјетује када иступа у медије или да не иступа. Његови резултати које је предочио су исто када нашминкате старицу. Каже `пад незапослености`. У просјеку дневно 12 радно способних људи одлази из БиХ - наравно да ће бити пад незапослености јер људи одлазе".

Додик и најава штампања новца?

"Дефицити се покривају на три начина: штампањем новца, задужењем на страном тржишту или стварањем суфицита да покријете дефицит. Нереално је јер он би тиме да покрије све губитке. Имали смо Топчидар који је штампао те паре, па кад добијете плату гледате шта бисте с њима", казала је Ценић о најави Милорада Додика о штампању новца.

Додала је да је ликвидација Банке Српске договорена у Wашингтону.

"Ликвидација Банке Српске је договорена давно у Wашингтону, само се чекало када ће се саопштити, па да изгледа као да је то одлука банке".

Извор: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

родјо

04.05.2016 19:56

Вјеровато је цовјек мислио да стампа ЕВРИЦЕ а не динаре!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лијан

05.05.2016 06:09

Сами пали,сами се убили,Грцка је мала маца ста нас јос цека!све странке ункстити,па онда пробати несто домацински урадити!сви све хоцемо од дрзаве,а сви је немилице крадемо!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ