Људи су схватили да не треба да се плаше!

Бакљада и енергичан наступ чини се да су још више напунили батерије момака из Београдског синдиката, па су у интервју за Курир поручили грађанима да се не плаше.

Србија 04.05.2016 | 20:45
Људи су схватили да не треба да се плаше!

Већ сте видели део атмосфере са наступа Београдског синдиката на Уранак фестивалу на Сребрном језеру. Ево шта су нам рекли после наступа.

Показали сте да имате јаја за туцање овог првомајског Ускрса. Први пут сте овде, како сте задовољни атмосфером и својим наступом?

"Добар коментар. Па види, презадовољни смо, наступ је протекао лудачки добро, људи су изнад свега показали дух, схватили суштину и супер се провели. Супер је организација, што је ретко за Србију. Владала је сјајна енергија, без икаквих проблема, а није сметало ни тмурно време."

У добру енергију нико није сумњао, како је постижете и шта вас мотивише на пољу музике?

"Па на том плану морамо да кажемо да је нама музика хоби, али нас мотивише за живот. Нама је она толико потребна, да би дисали и постојали. Ми смо једни од ретких бендова за који вероватно сви у Србији знају, а не живимо од своје музике, тако да је нама она сан. Доказујемо да живимо сваку нову песму и текст."

Најновији хит "Систем те лаже" изазвао је невероватне реакције, које подсећају на одушевљење "Говедином" пре 15-ак година. Сигурно су вас то више пута питали, али како коментаришете такав одзив?

"Па да, премијерно изводимо уживо ову песму и одзив је невероватан. Ма људи су напокон добили импулс и схватили поруку - Немојте да се плашите! У последњих пар година сви су се ук**али, не знамо шта је нашем народу, који нас је ђаво ухватио. Добили су поруку иза које могу да стану, да слободно дигну свој глас и то је оно најважније."

Поред музичких достигнућа, познати сте и по доследним политичким ставовима. Да ли сте размишљали о мало конвенционалнијем политичком ангажману и какав је ваш став према разним покушајима да вас исполитизују и запрљају углед?

"Вечно ће они покушавати да нам прљају углед, то је потпуно нормално. Немогуће је да те сви воле, а није ни добро да те сви воле. Увек мораш да имаш јаке противнике да би видео колико вредиш. Никада се нисмо, нити ћемо се отворено бавити политиком, ми смо музички састав и користимо своје уметничко и ауторско право да изразимо лично мишљење - то је суштина Синдиката."

Ваши ставови по овом питању такође су врло експлицитни, али кажите нам каквог сте мишљења о домаћој хип-хоп сцени?

"Види, домаћа реп сцена се развија у андерграунду све ове године, тако да с времена на време изроди неки квалитет. То сад мало кваре нове светске тенденције, као треп (жанр) и тако даље које су као све нешто изједначиле. Чини се да фали оног старог доброг репа, јер реп је разноврстан и треба да опстане. Али имамо вере да ће се праве вредности вратити."

Какви су ваши планови за будућност?

"Врло скромни, да завршимо албум до краја године, ако Бог да."

Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар