ПЛ БиХ: Травник испао, Славија изнад црте!

Травник поразом од Слободе 3:2 опростио се од Премијер лиге БиХ, Славија побјегла из опасне зоне, Борац изгубио у Широком Бријегу.

Фудбал 04.05.2016 | 20:40
ПЛ БиХ: Травник испао, Славија изнад црте!

Велика борба за опстанак у Премијер лиги БиХ, али и за шампионску титулу водила се у 28. колу, а највећи побједник је Славија која је побједом над Радником 2:1 побјегла из опасне зоне.

Највећи губитник је Травник који је поразом над свом терену од Слободе резултатом 3:2 изгубио све шансе за опстанак два кола прије краја.

Шампионска трка између Слободе и Зрињског се наставља, а "племићи" су задржали четири бода предности побједом над Вележом 1:0 у мостарском дербију. Гол вриједан побједе постигао је Немања Билбија у 58. минуту меча.

Зрињски је ипак у предности над Слободом, јер већ у сљедећем колу може побједом против Младости може да обезбиједи своју четврту титулу првака БиХ.

Слобода у исто вријеме дочекује Сарајево, које је на трећем мјесту на табели, са само два бода мање од Тузлака.

Уколико Зрињски кикса против Младости, а Слобода савлада Сарајево, питање шампиона рјешаваће се у директном дуелу Зрињски - Слобода у посљедњем колу.

Док је стање на врху остало практично исто, на дну се "кува", а ситуација се мијења из кола у коло, а мијењала се и из минута у минут током мечева 28. кола.

Епилог 28. кола је да Травник испада из Премијер лиге.

"Везири" су два пута стизали предност Слободе на Пироти, међутим на крају су поклекли.

Још један губитник у сриједу је Витез који је дуго имао предност против Рудара у Приједору и практично био на четири бода од зоне испадања два кола прије краја, међутим примио је гол у финишу за 1:1 који би га могао скупо коштати.

Витез сада има само два бода више од Олимпица који је први испод црте и три више од Борца, али само један бод више од Славије коју дочекује у сљедећем колу и биће то директан окршај за опстанак.

Управо овај реми Рудара и Витеза подгријао је наде Борца за опстанак иако су Бањалучани у сриједу поражени од Широког Бријега резултатом 1:0.

У врло борбеној утакмици Широки је заслужено славио, а погодак за наставак трке за мјесто у Европи, постигао је Ајаји.

Борцу је у сљедећем колу неопходна побједа над Радником, како би у посљедњем колу на Градском стадиону у Бањалуци против Витеза рјешавао питање опстанка.

Жељезничар је у сриједу поражен у Зеници од Челика 1:0 и тако је умањио шансе за пласман у европска такмичења. Тренутак одлуке десио се у 35. минуту када је Салчиновић затресао мрежу Кјосевског.

Славија је добитник дана пошто је побједом над Радником 2:1 "испливала" из зоне испадања.

Већ у шестом минуту било је јасна намјера "соколова" да стигну до сва три бода, када је Пушара погодио мрежу гостију. Радник је изједначио у 35. минут голом Хоџића.

Ново вођство и побједу Славији је донио Симовић у 73. минуту.

ПЛБиХ, РЕЗУЛТАТИ 28. КОЛА:

Широки Бријег – Борац 1:0

Челик – Жељезничар 1:0

Дрина – Олимпиц 0:3

Рудар – Витез 1:1

Сарајево – Младост ДК 2:1

Травник – Слобода 2:3

Зрињски - Вележ 1:0

Славија - Радник 2:1

ТАБЕЛА: Зрињски 63, Слобода 59, Сарајево 57, Широки Бријег 55, Жељезничар 53, Радник 45, Челик 42, Младост ДК 39, Витез 35, Славија 34, Олимпиц 33, Борац 32, Травник 26, Дрина 22, Рудар 21, Вележ 8

Извор: Мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар