Мадрид: Ноле лако са борбеним Ћорићем!

Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Мастерса у Мадриду победом над Борном Ћорићем са 6:2, 6:4.

Тенис 04.05.2016 | 18:20
Мадрид: Ноле лако са борбеним Ћорићем!

Он ће у наредној рунди играти са Робертом Баутистом Агутом који је после три сета добио Фелисијана Лопеса са 6:3, 5:7, 7:5.

Ђоковић је одиграо квалитетан меч без много грешака, мали пад виђен је само средином другог сета када га није најбоље служио сервис, али и поред тога допустио је Ћорићу само једну брејк прилику, коју млади тенисер није искористио.

Ђоковић учествује на туирниру у Мадриду први пут од 2013. године, а шпанска публика овога пута дочекала га је аплаузом.

Ток меча:

Винером осваја први гем на свој сервис, да би одмах потом стигао и до брејк лопте, али Хрват с три везана поена стиже до 1:1. Ђоковић је наставио са добрим сервисом, више је грешио Ћорић, а Србин у наредном гему после дуже размене удараца успео је да направи брејк за 3:1.

Најбољи тенисер света диктирао је ритам, док малди противник није имао решења, па на сервис Ћорића, Ђоковић стиже до три сет лопте, прву је искористио и повео са 6:2.

Ћорић није освајао много поена на свој први сервис, али на почетку другог сета није дозволио Ђоковићу да га угрози - 1:1. Није било ни брејка ни брејк прилика на старту другог сета, али је на обе стране виђено неколико атрактивних потеза и излазака на мрежу.

Ћорић је покушао да промени ритам игре и крене агресивније, а то му је средином првог сета доносило резултат. Ђоковић је нешто слабије да сервирао у седмом гему, а са две дупле грешке донео је брејк лопту Ћорићу. Ипак, брзо се исправља и форхендом поравнава на 40:40, да би потом и повео са 4:3.

У кључном моменту другог сета Ђоковић стиже до две меч лопте, а до тријумфа је стигао када је Ћорић избацио лопту у аут - 6:4.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар