Западна Морава се излила код Краљева

Због обилне кише порастао је водостај Западне Мораве која се излила на оближње оранице, али домаћинства нису угрожена, изјавио је градоначелник Краљева Томислав Илић.

Србија 04.05.2016 | 14:22
Западна Морава се излила код Краљева

Он је рекао да је водостај Западне Мораве од јуче поподне до јутрос порастао два метра, односно 90 центиметара од критичне тачке.

"Јутрос смо обишли Аду, део приобаља Западне Мораве у селу Адрани, где се река највише излива угрожавајући насеља низводно. Река је надошла 90 центиметара од критичне тачке и неке оранице су већ поплављене, али не и домаћинства”, рекао је Илић који је и командат Штаба за ванредне ситуације Краљева. Он је казао да је уколико дође до даљег пораста водостаја, све спремно за евакуацију становништва.

"Уколико Западна Морава угрози домаћинства, поучени овогодишњим мартовским поплавама, људи из Штаба су спремни спремни да реагују уколико буде била потребна евакуација становништва", рекао је Илић.

Градоначелник Краљева је казао да очекује стабилизацију водостаја Западне Мораве, јер је у горњем току те реке киша престаје да пада.

Ибар је у Краљеву порастао за 70 центиметара и није се излио из корита, а река Рибница која се улива у ову реку, порасла је за око метар.

У Мартовским поплавама у Краљеву, због изливања Западне Мораве, евакуисано је више 400 људи из насеља Грдица.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар