Ментално заостала мајка добиће имунитет?

Сања Богојевић (26) из Трњана, код Добоја, која је убила једну, а њена мајка Војкана Богојевић (53) двије бебе које је она родила од 2011. до 2015. године, вјероватно неће бити кривично гоњена.

Република Српска 03.05.2016 | 21:20
Ментално заостала мајка добиће имунитет?

"Окружно тужилаштво није подигло оптужницу против С.Б. која је терети за убиство дјетета при порођају, а коначна тужилачка одлука биће донесена у складу са законским прописима", навели су у добојском тужилаштву.

Против Сање, која је ментално заостала, Окружном тужилаштву Добој је раније поднесен извјештај због убиства дјетета при порођају, али она до данас није ухапшена и налази се у специјализованој установи изван Добоја.

Према незваничним информацијама, пред овдашњим правосудним институцијама још ниједна мајка није кривично одговарала за убиство дјетета при порођају, а двадесетшестогодишњакињи ће наводно бити додијељен имунитет у замјену за сарадњу, односно да открије ко је отац једне од двије бебе чија су тијела нађена.

Раније је ДНК анализом утврђено да је отац једне бебе Раде Богојевић (54), њен близак рођак, док се за оцем друге бебе још трага, пошто је иста анализа показала да очеви нису ни Вид Јанковић из Дугог Поља, ни Жарко Цвијетић из Скугрића, који су такође имали сексуалне односе са Сањом.

Јанковић и Цвијетић су 22. априла пуштени на слободу, док у притвору остају Раде и Војкана. Добојско тужилаштво је 19. априла подигло оптужницу против Војкане Богојевић, Радета Богојевића, Вида Јанковића и Жарка Цвијетића.

Према Кривичном закону Републике Српске, за тешко убиство, за шта терете Војкану, која је усмртила двије бебе, прописана је затворска казна од најмање десет година или казна дуготрајног затвора, док Богојевићу, Јанковићу и Цвијетићу, оптуженима за обљубу над немоћним лицем, пријети казна затвора од најмање пет година.

(Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар