Савићевић демантује албанске медије

Делегација Фудбалског савеза Црне Горе, предвођена председником Дејаном Савићевићем, учествовала је на 40. Конгресу УЕФА који је одржан данас у Будимпешти, где је донета одлука о пријему тзв. Косова у чланство.

Регион 03.05.2016 | 22:59
Савићевић демантује албанске медије

Једна од тема које су се нашле на дневном реду Конгреса био је и захтев ФС Косова за пријем у пуноправно чланство УЕФА. Разлоге за пријем саопштио је Фадиљ Вокри председник тзв. ФС Косова, док се њиховим тежњама жестоко успротивио Томислав Караџић, председник Фудбалског савеза Србије.

Након изнешених ставова приступило се тајном гласању – 28 чланица гласало је за пријем Косова у УЕФА, 24 чланице су биле против, док су два савеза била уздржана.

- Став Фудбалског савеза Црне Горе по овом питању био је принципијелан, односно да се мора поштовати Статут УЕФА, што се није десило у овом случају. У правцу поштовања одредби Статута ишла је и моја дискусија на Конгресу. Разне дезинформације које су се појавиле у поједним медијима након гласања на Конгресу, а које се односе на став ФСЦГ по питању пријема ФС Косово у чланство УЕФА, су измишљене и производ су сензационалистичког нагађања тих медија, рекао је председник ФСЦГ Дејан Савићевић.

Албански медији пренели су одмах по завршетку гласања да је Дејан Савићевић гласао за пријем Косова у УЕФА.

Поводом ове ситуације огласио се и Томислав Караџић, председника ФСС.

Поводом информације пренете из албанских медија о наводној подршци Дејана Савићевића, председника ФС Црне Горе, пријему такозване државе Косово у УЕФА, Томислав Караџић, председник ФСС истиче:

- После бурних дешавања на Конгресу УЕФА и неких дезинформација које су касније преплавиле медије, осећам обавезу да истакнем следеће. Дејан Савићевић, председник ФС Црне Горе и једна од највећих легенди српско-црногорског фудбала, био је једини, уз представника швајцарског савеза,који је дискутовао и ставио под велики знак питања предлог УЕФА да се гласи за промену члана 5. тачка 1. Статута УЕФА који би и правно отворио врата ФС самопороглашене државе Косово у чланство УЕФА. Дејан Савићевић се принципијелно залагао за поштовање одредби Статута, које су касније грубо прекршене.

Уосталом, цитирам његове речи изговорене са конгресном говорницом: “Шта ће нам онда Статут ако не поштујемо", рекао је Томислав Караџић.

Захтев ФС Косова наћи ће се на дневном реду Конгреса ФИФА који ће се одржати 13. маја у Мексику.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар