Излила се Рибарска ријека код Крушевца

Велика количина кише на подручју Крушевца изазвала је изливање Рибарске реке, због чега су за сада угрожене оранице, али не и домаћинства, речено је данас Бети у градском Штабу за ванредне ситуације.

Србија 03.05.2016 | 14:22
Излила се Рибарска ријека код Крушевца

По подацима Градског штаба за ванредне ситуације, Рибарска река се излила и поплавила око седам хектара ораница, а опасност од изливања прети и на мањим рекама и потоцима, посебно на Трмчарској и Кобиљска реци.

У последња 24 сата на подручју Крушевца пало је више од 23 литра кише по квадратном метру, те је порастао водостај свих водотокова.

"Од недеље је на подручју града Крушевца пало око 66 литара кише по квадратном метру, а само у последња 24 сата количина падавина је 23 литра, што је условило пораст водостаја на већини водотокова", казао је за Бету заменик начелника Штаба за ванредне ситуације града Крушевца Душан Тодоровић.

Он је додао да су све надлежне службе у стању приправности и да прате стање на терену.

Прате се и водотокови на потезу према Церови и Кошевима, док су Западна и Јужна Морава на нивоу испод редовне одбране од поплава.

По подацима Штаба, водостај језера Ћелије порастао је за 70 центиметара, ниво воде у Расини на улазу у језеро износи 195 и виши је у односу на јучерашњи дан за 117 центиметара, док је у доњем току ова река напунила корито.

Западна Морава је од јуче порасла за 90 центиметара, а Јужна Морава за 17 центиметара.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар