Револт Бањалука: Борци, зашто ћутите?!

Активисти покрета "Револт Бањалука" исписали су ноћас графит у центру Бањалуке којим позивају бивше саборце да се придруже протестима које је опозиција најавила 14. маја у Бањалуци.

Република Српска 03.05.2016 | 12:49
Револт Бањалука: Борци, зашто ћутите?!

На графиту који је исписан на фасади бањалучке Католичке гимназије пише : "У рату први, а у миру посљедњи! Борци, зашто ћутите?"

У пропратном писму које је стигло на редакцији портала Истинито, уз фотографију графита стоји и позив који активисти покрета "Револт" упућују саборцима:

Као млађи припадници борачке популације ВРС имамо право и обавезу да питамо наше старије колеге:

САБОРЦИ ЗАШТО ЋУТИТЕ?

Када вам је Титов милиционер и лажни социјалиста Петар Ђокић укинуо загарантоване борачке пензије, ви сте ћутали.
Док су ратним војним инвалидима одузимали стечена права и категорије,опет сте ћутали.

Министар који сваки мјесец прими 3-4 хиљаде марака вам поручује да се стрпите за ону сиротињу од 120-130 КМ годишњег борачког додатка,а ви и даље ћутите.

Данас нам дезертер и ратни профитер Милорад Додик глуми патриоту и самозваног заштитника Српске, уноси раздор међу грађане,он нама прича ко је издајник а ко патриота, а Република Српска на кољенима! И ви и даље ћутите.
Немате право, зарад 22.000 погинулих сабораца, да и даље ћутите и да пустите овај олош на власти да до краја уруши оно за шта смо се борили.

14. мај, Трг Крајине, 12:00, СВИ НА ПРОТЕСТЕ!

Извор: Истинито

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Ре:

03.05.2016 10:59

Зато што је и будали јасно да су борци потрошни материјал, за једнократну употребу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паје

03.05.2016 11:38

Ма јајаре ко И обицно то смо ти ми данас!!

Name

лијан

03.05.2016 12:38

Саборци И нормални људи,прво све странке сатрати,па тек онда моземо у нормалан зивот!!!!!!!!!

Name

Боле

03.05.2016 13:38

Пиз.е обицне

Name

Брат Ђуро

03.05.2016 11:04

Не ћуте борци, него нихови тзв.представници који су вјечно у дослуху са сваком власти. Искористе то за своје личне интересе и увијек Јово наново. И ту нема разлике између Бојића Боре, Ћургуза Пантелије, Миломира Савчића итд. Како се врше избори за представнике бораца такве представнике и добијамо. Озбиљније дјеца у 4.разреду основне школе бирају предсједника и благајника. Кад то виде борци изгубе сваку вољу за подршку било коме јер су их сви већ изневјерили по неколико пута. Само апатија и депресија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рви

03.05.2016 12:07

Па како увијек их купе то ми није јасно

Name

хм

03.05.2016 11:05

Уморили се борци док су створили РС. Остали без гласа, премукли.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгомир

03.05.2016 12:01

Додик напоље.лопове.гдје су борци.на задњем мјесту.да богда ти остало писто саве.

Name

о чему ви

03.05.2016 11:08

Поједини су плаћени да ћуте....

ОДГОВОРИТЕ
Name

клапац

03.05.2016 11:30

Да да борци, немате право да ћутите. Дужни сте то саборцима који су дали животе за нешто друго а не да се Милорад и банда богате а сви остали рапидно пропадају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук

03.05.2016 11:32

Цуте исто као сто је цутао пантелија цургуз! Генерале Савцицу кази нама крадом,дал си са нама ил си с Милорадом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан човек

03.05.2016 11:57

Ово нећете објавити ,али ако објавите,честитам што поштујете слободу штампе бар данас.Данас је дан слободе штампе??????? Додик је када је дошао на власт дао велики допринос да се збрину стамбено породице погинулих и инвалиди рата.Феудалци са Пала у то вријеме не би то урадили никада.Додик има негативности и чак преузима на себе криминалне радње битанги око себе.То ће му се највише обити о главу.Међутим нема нажалост у редовима опозиције оних на које би се могло рачунати да неће поново доћи "Битанге".Знам људе углаву. Са некима сам био на ратишту из СзП и били су прави борци.Али немогу замислити да они имају потенцијал и да воде државу. Ја нећу именовати ,али имали су неке курсеве,чак не завршене средње школе.Сада погледам на сајту странке "доктор наука" ,менаџер нечега и не зна чега, а све то завршио уз рад на неколико мјеста.Скупстина ова,она,управни одбор овај ,онај,директор овдје и ондје.Успјешно завршио факултет.Мада има доста њих који су завршили ДИФ.Нема смисла да дискриминирам факултете,али ДИФ треба да иде негдје да води неки тим у неком спорту.Завршио безбједност приватну.Можели безбједност бити приватна?.Може за потребе приватних компанија.За потребе државе безбједност мора бити државна.Па постоји институција "Државна тајан",ако ништа друго.Оно била би добро да се догоди промјена и тако сам размишљао увјек да се науче људи у власти да су смјењиви.Али појачајте мало Алтернативу у смислу интелектуалне елите. Иначе испада ,мада нисам присталица "Теорије Завјере".Испада да неко покушава да разбије јединство РС.Могло би се рећи да се већ дијели на источну и западну.Требате нешто мудро урадити ,ако сте патриоте ,да до тог пројекта не дође.Мора појединац и Борац,које позивате и прозивате,мора знати и бити увјерен шта сутра послије Додика.Шта су конкретна решења.Вјерујте Ви из СзП ,гледам Вас на ТВ ,част пар изузетака,али стварно мислим да Ви не знате шта је Држава.Додикова власт има криминалних основа,али како га се ријештит без подјела.Само са јасним сутра послије ове власти.Убиједите нас и доћу и доће и Борци вјерујте. Жао ми је што неке из СзП немогу прозвати именом ,јер није поштено на овај начин.Када их сретнем кажем у лице и видим да су неки ,као ево прозваћу једног из власти.Исих има ,као Шпирић Никола.Чак он нема ни срама ни стида већ то поносно носи што ми је најинтересантније у свему.Какви су то ликови. Желим свим људима свако лично и породично добро без обзира на вјеру,нацију и мишљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

03.05.2016 17:41

Реци ти само мени, како је месар, дакле трогодисња скола у оно вријеме СФРЈ могао уписати факултет у Београду ...као твој баја

Name

Дијете се играло

03.05.2016 12:04

Јел то Дроњак опет сара по зидовима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Учо

03.05.2016 12:13

Није битно ко је написао него шта је написано.

Name

Проф

03.05.2016 13:30

Учо, веома је важан карактер онога ко је писао.

Name

прага

03.05.2016 12:14

КАКАВ СЕ ОЛОС ОКУПИО У ВЛАДИ И БАЊАЛУЦКОЈ ОПСТИНИ,ЦАСТ ИЗУЗЕЦИМА.МИСЛИЛИ СУ ТРАЈАЦЕ ОВАКО,Е НЕЦЕ.САМО ОСЛУСКУЈУ БАЈИНИ ЉУДИ ПО Б.ЛУЦИ СТА КО ПРИЦА И КАКО ИХ ОДВРАТИТТ ОД ПРОТЕСТА,А ФРКА ИМ СВИМА.ВЕЦ СЕ ТРАЗЕ САСТАНЦИ СА ПОЈЕДИНЦИМА ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ,ПА ЦАК И ПОЈЕДИНЕ БАЊАЛУЦКЕ ГАЗДЕ ЦВИКАЈУ.ПЛАЦАЛИ СУ ПИКСЛЕ ОВИМА ПА ТРАЗЕ СЕМУ ДА СЕ ОСИГУРАЈУ САД КОД НЕКИХ ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ. НАРОД ТРЕБА ДА ИЗАБЕРЕ МАЊЕ ЗЛО,НИСУ НИ ОВИ ЦВЕЦКЕ, АЛИ НЕСТО ТРЕБА МИЈЕЊАТИ ПА КУД ПУКНЕ ДА ПУКНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ал паћино

03.05.2016 12:33

САВЧИЋУ ПОДНЕСИ ОСТАВКУ НА ФУНКЦИЈУ-СРАМОТИШ СЕБЕ И ТИ ШТО СИ БИО У В.Р.С. !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Бања Лука

03.05.2016 12:43

Ста прицате ви људи, појма немате, само коментари ово оно, ал да знате да Вам зивота у овој републици нема наредних 500 година, ја сам је лицно поцео мрзити, зао ми је сто морам тако реци (због ових 22.000 људи који су дали зивот). Зао ми је сто морам реци и то, да су ови моји назови ''крајисници'' тески смрадови и они ГА највисе подржавају и одржавају на власти, као и исцезла српска православна црква. Није ни љута крајина сто је некад била. Ето тако, нека вам ОН испира мозак, а ви ко телад лепо гледајте у њега! Немојте се залити упоште, ви крајиски срби нисте ни заслужили боље, а ни ја са вама, да бог да бољи били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Загор

03.05.2016 13:02

Ма да, најбоље да борци рјеше и овај проблем, па да нове гузоње могу опуштено зајахати фотеље (народ)... Доста вас изгледа мисли да су борци ту само кад требају гинути!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

03.05.2016 13:08

БОРЦИ СУ ДАЛИ СВОЈЕ ЖИВОТЕ ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ. ОВИ ОСТАЛИ "(БОРЦИ)"(ЦРВЕНИ)НЕ ФЕРМАЈУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

03.05.2016 13:32

Ово је глас цовека понизеног и увредјеног! На Тргу Крајине не само Савез за Промене! Сви градјани Српске ма које партије и вере били сви су за промене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса марковиц

03.05.2016 13:57

На трг ДА. Али са овим из Тзв СЗП НИКАД

Name

борац.

03.05.2016 14:38

Позивати борце, а не позвати толике генерале, пуковникеи остали командни кадар мислим да ни Америка нема а изгубисмо рат, цини ми се нелогицно. Из поузданих извора знам да је САВЦИЦ у врло теској ситуацији. СзаП ВРСИ СТРАХОВИТ ПРИТИСАК НАњега да позове борацку популацију на протесте или слиједи смјена.До петка има да се одреди.ОВАЈ ГРАФИТ ЈЕ ДЈЕЛО ЈЕДНЕ МИНОРНЕ СТРАНКЕ КОЈА СЕ ЗОВЕ СТРАНКА СОЦИЈАЛНЕ СИГУРНОСТИ СРБСКИХ БОРАЦА КОЈА НЕМА НИКАКАВ ЗНАЦАЈ НА ПОЛИТИЦКОЈ СЦЕНИ РС.Лидер те странке је АЦО ПРЕЛИЦ КОЈИ ЈЕ УЦЕСТВОВАО У протестима прије двије године у парку МЛАДЕН СТОЈАНОВИЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е.М

03.05.2016 14:51

Ја неразумијем како се јос увјек нисмо помирили а иста нас говна воде и борци на обје стране у истој ситуацији немају ста јест и опет нас успију завадит .морамо реално размисљат и скидат ове диктаторе са власти само це помирење ријесит пуно пробкема све док нас могу окренут једне против других они се богате и краду а нариди једва зиве ПРОМЈЕНЕ У ЦИТАВИЈ БИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

не днс

03.05.2016 15:43

Доста злупотребе бораца у политичке сврхе СДС и дружине, борци су у свим странкама.Треба се обрачунати са Марком Павићем и њему сличним.

ОДГОВОРИТЕ