Измишљена бомба и терористи у Ваљеву!

"Бомба у новом Храму, троје џихадиста ухапшено, а за четвртим се трага", ништа од овога се није догодило у Ваљеву, али чаршијске приче у последња 24 сата у граду на Колубари иду чак до тог нивоа!

Србија 03.05.2016 | 08:57
Измишљена бомба и терористи у Ваљеву!

Само зато што је на улицама појачано присуство униформисане полиције.

Изгледа да је узалуд још 30. априла Полицијска управа доставила саопштење локалним медијима да ће у празничним данима спроводити превентивну контролу људи и возила јер се због спајанај Ускрса и Првог маја очекује већи број грађана на улицама од уобичајеног, пише "Ало".

Наиме, због распоређивања патрола на улазима у град, као и у близини две градске цркве, где је привремено обустављен саобраћај, Ваљевци су почели да испредају болесно маштовите приче.

"Како сам чуо уочи ускршње литургије пронађена је бомба у Храму Васкрсења Господњег и зато је повећан број наоружаних полицајаца. Спрема се терористички напад", гласила је нечија „поуздана информација“, која се попут шумског пожара раширила градом.

На њу се одмах „налепила“ и следећа - да је полиција већ ухапсила тројицу исламских терориста који су „планирали напад“ док се за „четвртим трага“, па је због тога полиција и на излазним путевима из Ваљева.

"Нормално да ништа од тога није тачно. Ми увек радимо превентивно и због тога смо имали и пунктове на улазу у град и контролисали возила. Спојена су два велика празника, било је доста људи који су ишли на службе у цркву или на првомајске уранке, па смо само поступили као што радимо у сваком случају када долази до већег окупљања људи, попут утакмица у Хали спортова или заказаних митинга", објашњавају саговорници из полиције.

По њиховим речима, колико су приче о наводној бомби и терористима бесмислене, сведочи и основно непознавање оперативног рада њиховог „аутора".

"Да заиста постоји дојава или сумња о томе, нико нормалан не би дозволио окупљање грађана на 'угроженој' локацији, било би евакуације, а не дозволе да стотине људи уђе у цркву", кажу у полицији за "Ало".

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар