Поднијели најаву жалбе на пресуду Шешељу

Тужилаштво Хашког трибунала најавило је данас жалбеном вијећу тог суда да ће уложити жалбу на пресуду којом је Војислав Шешељ ослобођен свих оптужби за ратне злочине у Хрватској и Босни и Херцеговини током ратних сукоба и за протјеривање Хрвата из Војводине.

Свијет 02.05.2016 | 22:55
Поднијели најаву жалбе на пресуду Шешељу

У најави жалбе, тужилаштво је затражило од жалбеног вијећа да му најпре одобри жалбу, да преиначи пресуду и Шешеља прогласи кривим или да пресуду укине у цијелости и наложи понављање суђења.

Тужилаштво сматра да је првостепено вијеће није донијело исправну одлуку, јер није дало добре разлоге за своје закључке, није уважило агрументе и доказе Тужилаштва, и зато јер је погрешно цијенило чињенично стање утврђено током суђења.

Хашки трибунал изрекао је 31. марта ослобађућу пресуду лидеру Српске радикалне странке по свих девет тачака оптужнице, која га терети да је говором мржње подстицао и подржавао ратне злочине у Хрватској и Босни и Херцеговини током ратних сукоба и протјеривање Хрвата из Војводине.

Већина чланова вијећа, уз супротно мишљење судије Флавије Латанци, закључила је да Шешељ није крив ни по једној од девет тачака оптужнице. Латанци је била супротног мишљења по осам тачака оптужнице, док је по једној тачки Шешељ ослобођен једногласно. Тужилаштво је иначе тражило да се Шешељ осуди на казну од 28 година затвора. 

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

03.05.2016 05:53

Побједнику неправде људске у Хагу Др. Војислава Шешељу желе непријатељи истине Христове и правде Божије, непријатељи СРБства: Православља и Светосавља као врхунца хришћанске православне националне ИДЕОЛИГИЈЕ и СРБског начина живота поново незаконито да суде на намјером да они тако уз помоћ свога оца ђавола поново благе СРБски Народ о којем истина полако почиње да продире на видјело дана на штету његових прогонитења из псеудо хришћанске Западне Европе!

ОДГОВОРИТЕ