Предсједник Венецуеле позвао на побуну

Предсједник Венецуеле Николас Мадуро позвао је своје присталице да започну генерални штрајк и "побуну", уколико опозиција успије да га смијени на референдуму.

Свијет 02.05.2016 | 14:55
Предсједник Венецуеле позвао на побуну

Мадуров ватрени говор на Празник рада 1. маја одржан је истовремено док се венецуеланска опозиција припрема да сутра преда чак десет пута више од 200.000 потписа потребних за одржавање референдума за смену непопуларног предсједника, кога окривљују за дубоку економску кризу у земљи, пренела је агенција АФП.

Мадуро је обећао да ће се борити за своје радно мјесто на челу земље у којој су недавно уведене рестрикције електричне енергије.

"Уколико олигархија једног дана уради нешто против мене и успије да се усели у предсједничку палату, наредјујем вам да прогласите побуну и трајни генерални штрајк", поручио је Мадуро синоћ својим присталицама окупљенима испред предсједничке палате.

Он им је рекао да је референдум "опција, а не обавеза. Једина обавеза су предсједнички избори, а они су заказани за 2018. годину".

Најновије анкете показују да више од две трећине градјана Венецуеле жели да Мадуро, који је на предсједничким изборима 2013. освојио тек нешто више од неопходног броја гласова за победу, напусти фотељу.

Венецуела, која има највеће потврдјене резерве нафте и некад је бележила снажан економски раст, запала је у економски хаос послије суноврата цијене "течног злата" и у рецесији је од 2013. године.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ц4

02.05.2016 13:04

А, око врата му масонска огрлица, пуно злато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

данте

03.05.2016 10:31

И иза застава иза њега и бедз ,све масонско.