Невријеме у Словенији, опасност од лавина

Североисточни део Словеније последњих дана погодили су невреме и пљускови, док је у Алпима и даље на снази опасност од снежних лавина, јавила је Хина.

Свијет 02.05.2016 | 14:05
Невријеме у Словенији, опасност од лавина

На подручју Марибора, Птуја и Мурске Соботе од недеље до понедељка ујутру пало је у просеку 70 литара кише по квадратном метру.

Током јучерашњег дана у североисточним крајевима земље било је више интервенција ватрогасаца и других служби, а и данас прети опасност изливања мањих река јер се до вечери очекује додатних 30 литара падавина по квадратном метру.

Због снега, који је пао последњих дана, и даље је у виским планинама на снази проглашена опасност од лавина, посебно у Јулијским алпима, односно на планинама вишим од 1.700 метара.

Мразом, снегом и поплавама угрожене крајеве поподне ће посетити министар пољопривреде Словеније Дејан Жидан, који је рекао да су, према првим проценама, прослонедељни мраз и снег нанели велику штету виноградима и пољима, нарочито воћњацима и истакао да је штета у неким деловима земље достигла 90 одсто, али је још треба прецизно утврдити.

Коментари / 0

Оставите коментар