Мафија поставила камере у Котору?

Посебна јединица полиције синоћ је контролисала особе које су интересантне за ову истрагу у Котору, а на улицама је био повећан број полицајаца.

Регион 30.04.2016 | 21:50
Мафија поставила камере у Котору?

Которски "камермани" који су месецима незаконито надгледали ко улази, излази и креће се тим градом, за то су користили камере високе резолуције. На снимцима са тих камера објекат који се снима могао се зумирати до 32 пута.

“Овим камерама се може управљати, мењати положај по хоризонтали за 360 степени, а по вертикали до 270 степени. Објекат који се снима може се зумирати од 20 до 32 пута”, појаснио је саговорник Вијести, стручњак за видео надзор.

Камере које је, како се верује, на више локација у Котору поставила мафија, веома су функционалне и када је у питању ноћно снимање.

Камере су снимљене са обе стране тунела Врмац, који повезује Котор и Тиват, на неколико локација у насељу Доброта, ширем центру, шеталишту, кружном току, заобилазном путу око Котора.

После објављеног текста у Вијестима, надлежни су покренули истрагу. Тужилаштво је током истраге евидентирало 21 камеру, од којих су полицајци пре два дана, у присуству вештака за дигиталне доказе, уклонили 11.

Полиција је уклонила камере за које је утврђено ко их је поставио. Из тужилаштва су раније рекли да због истраге не могу да саопште да ли су открили ко је организатор постављања камера, или само ко их је физички поставио да снимају јавне површине.

Током истраге полиција је по налогу тужиоца претресла станове више особа и пронашла два пријемника на којима су, како се сумња, бележени незаконити снимци.

Због уклањања камера у Истражном затвору завршили су Которани Игор Андрић, Илија Дедовић и Трипо Мошков, којима су лисице на руке стављене док су покушавали да скину једну од камера.

(Вијести.ме)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

вупер

01.05.2016 08:00

То је нормално на овим просторима, овде криминал има све у рукама

ОДГОВОРИТЕ