Калифорнија: Сукоби због Трампа

Око 20 демонстраната ухапшено је на југу Калифорније током протеста одржаног испред хале у којој је републикански фаворит на америчким председничким изборима Донал Трамп одржао митинг и обећао присталицама да ће, ако буде био изабран, заузети чврст став према илегалној имиграцији.

Свијет 29.04.2016 | 10:20
Калифорнија: Сукоби због Трампа

Демонстранти су у Коста Меси у Калифорнији разбили стакло на једном полицијском возилу и блокирали саобраћај док је полиција покушавала да их растера, јавили су локални медији.

Како се наводи, 20 људи је приведено, али нико није повређен.

Трамп је на митингу рекао да ће заузети чврст став према илегалним имигрантима тако што ће изградити зид на граници између Мексика и САД, пренео је Ројтерс, напомињући да је ово популарна тема његове кампање.

Према Трамповим речима, зид ће спречити да дрога улази у САД.

"Дрога трује нашу омладину и друге људе и ми ћемо то зауставити", истакао је Трамп.

После митинга, локалне телевизије су емитовале снимке на стотине демонстраната који су махали мексичким заставама и носили транспаренте против Трампа.

Један од демонстраната је носио мајцу са окрвављеним ликом Трампа, а ту фотографију је на Твитеру објавио новинар "Лос Анђелес тајмса".

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Таксират

29.04.2016 10:20

Неце он зауставити ту армију, када је нису до сада зауставили. И да је само њих зауставити и да су само они као и дрога опасност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цудно

29.04.2016 13:13

Овај Трамп би да зауставља све оно сто је њега обогатило. Ал тако је то кад хоцес да будес прецједник лазес да ти ни Миле Додик није раван

ОДГОВОРИТЕ