ФС БиХ: Борац без лиценце за Премијер лигу БиХ!

На сједници Првостепене комисије за лиценцирање клубова ФС БиХ, одржаној данас у Сарајеву, донијете су одлуке о лиценцама за учешће клубова који су аплицирали за Премијер лигу БиХ и УЕФА клупска такмичења у сезони 2016./17.!

Фудбал 29.04.2016 | 10:00
ФС БиХ: Борац без лиценце за Премијер лигу БиХ!

Уколико обезбиједи опстанак у Премијер лиги БиХ, бањалучки Борац неће моћи наступити у бх. елити наредне сезоне!

То је одлука Првостепене комисије за лиценцирање клубова ФС БиХ, која је данас засједала у Сарајеву. Ипак, Бањалучани имају право да у року од осам дана уложе жалбу Другостепеној комисији и надају се да ће она донијети другачију одлуку.

Судбину Борца дијеле и Славија, Дрина, те мостарски Вележ, који је већ испао из Премијер лиге БиХ, тако да догодине не би ни наступао у друштву најбољих. И Зворничани су близу селидвне у нижи ранг, а од Прве лиге Републике Српске није далеко ни тим из Источног Сарајева.

Преостали клубови добили су лиценце за наступ у Премијер лиги БиХ у сезони 2016/17, али нам остаје да видимо ко од њих неће наћи мјесто у сљедећем првенству, с обзиром да ове сезоне чак шест екипа испада у нижи ранг.

Такође, Првостепена комисија за лиценцирање клубова ФС БиХ донијела је одлуку и о лиценцама за међународну сцену.

Тако су Сарајево, Широки Бријег, Жељезничар, Зрињски, Травни, Слобода, Радник и Младост добили лиценце за учешће у УЕФА такмичењима наредне сезоне, док Европу неће видјети Борац, Вележ, Славија, Челик, Олимпик, Рудар Приједор и Витез чак и да обезбиједе пласман у европска такмичења кроз првенство или куп.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

спорт

29.04.2016 08:10

Да је био ФК из Лактаса он би добио лиценцу. Била им је намјера и нас Борац да унисте, али неце. Еј!!!! Стадион од 30000 гледаоца а да буде нелиценциран за поредјење оних сто на ливадама играју. Како је Игокеа изгурала КК Борац, тако јој је била намјера и за Борац. А ко фол граде у БЛ зграде. Граде, а паре од најма одосе у Лактасе. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друг

29.04.2016 09:42

Нема везе то колики је стадион. Лиценце нису добили због дугова.