"Опозиција прави циркус и уништава доказе"

Опозиција прави циркус због губитка избора, док истовремено тамо где је изгубила уништава документацију која сведочи о ономе што се дешавало претходних година.

Србија 28.04.2016 | 20:39
"Опозиција прави циркус и уништава доказе"

То је изјавио Небојша Стефановић, подносилац листе СНС на изборима.

Српска напредна странка сачекаће званичне резултате које ће саопштилти РИК и онда честитати свим странкама које су прешле пет посто, рекао је Стефановић новинарима.

Он је казао да су ови избори протекли у миру и пристојној атмосфери, подсетивши на атмосферу с избора 2012. када је је било "много насиља и проблема".

"Али ми желимо да Србија буде мирна и стабилна и нећемо дозволити македонски сценарио", рекао је Стефановић.

Замерио је опозицији која, како је навео, прави циркуску представу због губитка избора и зато што "не могу да се помире да су добили много, много мање гласова него победничка листа".

Захваљујући томе како је народ гласао, они су, додао је, принуђени да "ангажују сецкалице за папир" у Војводини и у оним општинама у којима су изгубили изборе.

"И сада је у току уништавање материјала и папира сецкалицама за папир, владају страх и нервоза и паника због губитка власти, привилегија и повластица и откривање онога што се дешавало претходних година", рекао је Стефановић и додао да ће све то надлежни органи морати да испитају.

Како је рекао, на Врацчру сада имамо апсурдну ситуацију, протесте, а да не знамо зашто се протестује.

"Они тамо имају комотну већину, СНС има као појединачна странка највисш гласова, али они удружени имају већину и поставља се питање шта људи уопште желе", запитао је.

"Можда да промене народ", рекао је Стефановић.

Не ради се о томе да дуго траје пребројавање, него се утврђују логичне грешке у записницима, рекао је коментаришуци зашто се дуго броје гласови у РИК-у, те додао да су на свим местима били контролори свих странака и запитао зашто нису били концентрисани.

Како је рекао, кривичне пријаве може да поднесе свако, али је резултат тих стотина ранијих кривичних пријава био нула, већ су оне служиле само као средство притиска.

У сваком случају, поновио је, сваки је глас важан, а СНС чека званицче разултате РИК-а, које, додао је, очекују вечерас.

"Жао ми је што људи који су на ивици цензуса себе проглашавају победницима, али не знам шта хоће, сви заједно у збиру имају 15 одсто мање од наше листе", навео је Стефановић и додао да ће званичне резултате прихватити и странкама које су ушле у парламент - честитати.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Обичан човек

28.04.2016 18:59

Тако су некада слично говорили Социјалисти 90-тих. Гаусова крива је неумољива у свим статистикама. само је накада "благо стрма" ,а некада "нагло стрма". десна лева гаусове крива СНС је стрма.Сад ако је на врху вероватноћа у статистици је таква да је Гаусова крива прилично правилн.Па ти Стефановићу види.Још нешто негдје сам прочитао интегрално твој "докторат" вјеруј ми да сам ,када сам некада ја студирао имао семинарски рад,без да се хвалим,био је на мање страна,али био је конкретнији. Срамота министре ако сте "Плагијатор".То нема у Српском језику,али "човек ЦИА-е",причају неки ,то има у народном језику.Па то је био и Вељовић и неће оде дага ј...ш. Веле посланик ,а упропастио живот многим поштеним људима. Боривоју Тешићу , часном и поштеном човјеку, забио нож у леђа и извукао своју "д...лу Г...цу.Да народ зна што не зна о свима вама побунио би се јучер...Ово је народе истина. Свим добрим људима без обзира на вјеру,нацију и мишљење желим свако лично и породично добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

28.04.2016 19:44

Што се мене тиче, свјестан да су они сви незамисливи гадови. Већина народа није. Медјутим, ни та већина није скоро ништа боља. Само није у прилици.