Сако се предао, а казну може већ да наслути...!

Штопер Ливерпула одлучио је да не затражи "Б" узорак крви. Ако је за поредити његов грех с оним који је направио Туре, играће тек следеће сезоне.

Фудбал 30.04.2016 | 09:20
Сако се предао, а казну може већ да наслути...!

Мамаду Сако, фудбалер Ливерпула којем је ове сезоне после реванш меча осмине финала Лиге шампиона са Манчестер јунајтедом пронађена недозвољена супстанца у крви, имао је право да затражи "Б" узорак и ново испитивање.

Одустао је од тога, свестан да је користио препарате за сагоревање масти у којима се, иако тврди без његовог знања, налазила забрањена супстанца.

Овим потезом, француски штопер практично се помирио са суспензијом која је а приори уследила и тако је завршио сезону, чекајући да му УЕФА званично одреди казну, рачунајући од првог дана када га је Ливерпул искључио из такмичарског погона.

Ову одлуку Сако (26) је донео дан пре прве полуфиналне утакмице Лиге Европе са Виљареалом (четвртак, 21.05), тако да ће менаџер "редса" Јирген Клоп морати да се ослони на оно што му је од одбране остало, а Сако је био њен најстандарднији део ове године.

Сако је дао узорак крви на "Олд Трафорду", 17. марта, после чега је установљено да је користио препарате за сагоревање масти у организму. УЕФА и даље није званично покренула дисциплински поступак против Сакоа, а Ливерпул је одлучио да се до даљег не оглашава по овом питању, јер су детаљи из процеса његове одбране пред надлежнима – поверљиви.

Све што су "редси" рекли у овом случају, прошле суботе када је јавност сазнала за проблем у Мелвуду, јесте да Сако није званично суспендован, већ да само "неће бити на располагању" Клопу до даљег, односно док се истрага не заврши.

Сакоов саиграч из Ливерпула, такође штопер Коло Туре, био је суспендован 2011. на шест месеци када му је, док је играо за Манчестер сити, у крви пронађена забрањена супстанца такође везана за убрзано мршављење односно сагоревање масти. Туре је тада рекао да је такозване "водене пилуле" узео на наговор супруге.

Отприлике слична казна очекује и Сакоа, због које не само да неће бити у саставу Ливерпула ове и почетком наредне сезоне, већ ће пропустити и ЕУРО 2016 у Француској, који почиње 10. јуна.

Сако је доведен за 18 милиона фунти 2013. из Пари Сен Жермена, одиграо је 34 утакмице за Ливерпул ове сезоне, рачунајући и 10 у Лиги Европе, где "редси" ниједном нису поражени на 12 наступа.

Коментари / 0

Оставите коментар