Хамилтон: Психички сам јачи него икад!

Двоструки узастопни светски шампион Формуле 1 Луис Хамилтон уверен је да ће ова сезона на крају испасти добра за њега.

Остали спортови 15.04.2016 | 21:45
Хамилтон: Психички сам јачи него икад!

Возач Мерцедеса сматра да је "психички јачи него икад", иако после две уводне трке актуелне сезоне заостаје 17 бодова за тимским колегом Ником Розбергом.

Немац је победио у пет узастопних трка, рачунајући и претходну сезону, а обе овосезонске победе остварио је упркос пол позицијама Хамилтона.

Хамилтон је у Аустралији и Бахренину имао пол позиције, али је оба пута лоше стартовао, па је после првог круга био шести, односно седми, али је ипак успевао да се попне на подијум као други, односно трећи.

"Људи ме стално питају да ли сам забринут, да ли се прави негативни тренд. Али, ја осећам потпуно супротно. Нема правих мана у нашем раду и знам да ће све испасти добро. Такође, исто осећам и приватно, никада нисам био психички јачи. Има мало ствари, ако их уопште има, које могу то пробију. Има још много, много до краја, наставићу да радим напорно као и до сада", рекао је Хамилтон.

Наредна трка у шампионату возиће се у недељу у Шангају (8х), за Велику награду Кине. Хамилтон је у Кини побеђивао четири пута, а од 2010. је сваке године био на подијуму.

"Сезона није почела глатко, али позитивно је што сам други у поретку возача. Ако имаш две лоше трке и ипак додјеш до подијума, то је прилично добро. Враћао сам се и из лошијих ситуација", рекао је Британац.

Розберг је навео да жели да настави доминацију Мерцедеса, који је победио у последње четири трке у Шангају.

"Сјајно сам почео сезону, али идем корак по корак, трку по трку и желим још победа", рекао је Розберг.

Челни људи Формуле 1 пристали су да врате прошлогодишњи квалификациони формат, пошто су возачи, екипе и навијачи незадвољни новим којим се елиминише по један возач сваких 90 секунди.

Тај систем је коришћен пред трке у Аустралији и Бахреину.

Коментари / 0

Оставите коментар