"Мркоњићпутеви" тужили општину Шипово

Компанија „Мркоњићпутеви“ поднијела тужбу против општине Шипово у којој траже исплату 161.712 марака за камате по основу уговора о реконструкцији и асфалтирању улица које је општина имала са овом фирмом.

Република Српска 12.04.2016 | 21:07
"Мркоњићпутеви" тужили општину Шипово

До спора између фирме „Мркоњићпутеви“, која је у власништву бизнисмена Младена Милановића, и Шипова дошло је након што општина није на вријеме платила обавезе преузете уговором те је ова фирма крајем 2013. поднијела тужбу тешку 377.666 КМ за главни дуг.

Међутим, општина је након шест мјесеци, односно у јуну 2014. године, тај дуг измирила, а „Мркоњићпутеви“ су тада повукли тужбу за главни дуг, али је остао дио који се односи на камате и тај тужбени захтјев је поднесен 26. јануара 2015. године.

Тим захтјевом „Мркоњићпутеви“ траже да им општина плати и процесне камате, које се многу захтијевати када камата постане главни дуг, као што је то случај у овом предмету.

Међутим, у општини Шипово оспоравају захтјев тужиоца за исплату процесне камате од момента плаћања главног дуга и наводе да би та камата требало да се исплаћује од 26. јануара 2015. године, када је захтјев уређен, а не како то они траже од 9. јуна 2014., када је општина измирила главни дуг.

Заступник општине Шипово истакла је данас на рочишту које је одржано у Окружном привредном суду у Бањалуци да овако постављен тужбени захтјев није уредан, јер тужилац није изразио новчани износ потраживања.

Пуномоћник „Мркоњићпутева“ је на то рекао да је тужбени захтјев одредив, а да ће бити коначно одређен накн извршеног вјештачења. Међутим, казао је, ако тужена страна инсистира, они износ потраживањада одређују на 161.712 КМ.

Рочиште за главну расправу у овом спору биће одржано 26. маја, а на њему ће се расправљати о основаности и висини тужбеног захтјева.

Извор: ЦАПИТАЛ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

гргоре

12.04.2016 19:56

Све договор и криминал прве врсте.Немој ми платити на вријеме а кад наплатим теби пола.Народ тј.порески обвезници плаћају ли плаћају а лопови краду ли краду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

12.04.2016 20:46

Платиће општина, па се дијели лапо-лапо.

ОДГОВОРИТЕ