Грбић у репрезентацију позвао и једног ''Аргентинца''!

Српски одбојкаши се ове године неће такмичити на Олимпијским играма, али их чека Светска лига у којој бране сребрну медаљу.

Остали спортови 27.04.2016 | 19:40
Грбић у репрезентацију позвао и једног ''Аргентинца''!

Тим поводом је селектор Никола Грбић саопштио шири списак од 21 играча. Интересантно је да је у саставу и блокер Петар Крсмановић који игра за аргентински Сан Хуан.

На списку се налазе - техничари: Никола Јововић (Монца), Алекса Брђовић (Југра Сурут), Максим Буцуљевић (Црвена звезда);

Коректори: Александар Атанасијевић (Перуђа), Саша Старовић (Верона), Дражен Лубурић (Пјаченца), Александар Благојевић (Црвена звезда);

Либера: Никола Росић (Драгонс Лугано), Невен Мајсторовић (Чарни Радом), Горан Шкундрић (Томис Констанца);

Блокери: Драган Станковић и Марко Подрашчанин (Лубе), Срећко Лисинац (Белхатов), Петар Крсмановић (Сан Хуан), Александар Околић (Црвена звезда);

Примачи: Урош Ковачевић (Верона), Марко Ивовић (Белогорје), Немања Петрић и Милош Никић (Модена), Милан Катић (Галатасарај), Немања Јаковљевић (Црвена звезда).

Поред Николе Грбића, у стручном штабу су Драган Кобиљски и Неџад Османкач, помоћни тренери, Саша Јоксимовић и Ђорђе Пејић, статистичари, Александар Петровић, кондициони тренер, др Љубан Мартиновић, лекар, Борко Стојковић, физиотерпаеут, Зоран Маричић, киропрактичар, а Ласло Лукач је тим менаџер.

Ове године се Светска лига игра у другачијем формату и то по турнирском систему. Током првог викенда (17. – 19. јун), у Ц групи Прве дивизије дивизије, Србија ће играти у Калињинграду против Русије (19,10), Бугарске (16,40) и Пољске (16,40).

Турнир Ф групе другог викенда одиграће се у Београду, у дворани “Александар Николић” од 23. – 25. јуна, а на турниру ће играти Србија, Бразил, Иран и Бугарска. Србија ће све мечеве одиграти од 19 часова. Мечеви И групе трећег викенда (1. – 3. јул) одиграће се у Техерану, а Србија ће играти против Ирана (18,30), Аргентине (15,30) и Италије (15,30).

Финални турнир Светске лиге одиграће се од 13. – 17. јула у “Таурон Арени” у Кракову. На Финалном турниру ће, поред Пољске, играти и још пет најуспешнијих селекција после три одиграна викенда, односно девет утакмица, са јединствене табеле.

Коментари / 0

Оставите коментар