Сузе и цвијеће за навијача Звезде

Сузе у очима стотина људи који су дошли на градско гробље у Чачку да се опросте од Александра Јаћимовића (21). Несрећни младић, навијач Црвене звезде, убијен је у суботу ујутру у тучи навијача испред чачанског дома културе.

Србија 25.04.2016 | 15:01
Сузе и цвијеће за навијача Звезде

Кукају мајка Биљана, отац Рајко, млађи брат Јован... Не могу да верују да њиховог Александра нема. Другови са фудбала, навијачи Звезде, али и Борца, комшије, пријатељи... Са букетима цвећа у тузи испраћају убијеног “делију”. Опело касни, стотине људи дошле су да се опросте од Александра. Примеран младић, добар друг, студент ДИФ - а у Лепосавићу, играо фудбал у ФК Чачак...

Двадестједногодишњи младић је умро од последица убода ножа у срце. У тучи у којој је страдао Александар рањен је још један навијач. Због овог убиства и рањавања приведени су Чачани Бојан Миљковић (21) и Душан Бабић (21). За трећим, њиховим вршњаком Немањом Ковачевићем полиција још трага.

ПРОТЕСТ ЗБОГ УБИСТВА МЛАДИЋА

Више од хиљаду Чачана протестовало је данас на градском тргу у центру Чачака поводом убиства Александра Јаћимовића (21) у тучи навијача Црвене звезде и Борца, захтевајући од надлежних да спрече насиље.

Грађани, међу којима је било највише средњошколаца, запалили су свеће на месту где је Јаћимовић убијен у ноћи између петка и суботе у сукобу у коме је учествовало више од 20 младића.

Протест је организовала социолошкиња из Чачка Рада Каранац објавом на друштвеним мрежама.

Подсетила је да се према последњем истраживању урађеном у Чачку 50 одсто младих изјаснило да се не осећају безбедно и изразила жаљење што нико није предузео никакве мере у превенцији насиља.

Она је на скупу позвала све институције у граду и држави да убудуће спрече насиље.

"Са овог места, са кога је пре три дана отишао Александар Јаћимовић, а пре 14 година Марко Милић, апелујем на Чачак, на све институције у граду и држави, да спречимо насиље, да зауставимо ово зло", рекла је Рада Каранац.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар