Најављен још један кружни ток у Бијељини

У Бијељини је данас одржана стручна расправа на којој је разматран преднацрт регулационог плана „Центар града“ и најављено да ће у центру града бити изграђен још један кружни ток – код великог парка.

Република Српска 12.04.2016 | 19:00
Најављен још један кружни ток у Бијељини

Бијељинска Скупштина је у децембру донијела одлуку о приступању изради регулационог плана "Центар града", као и измјени плана парцелације регулационог плана "Хасе/Бријесница".

"Након обавјештавања јавности, прикупили смо око 70 различитих иницијатива, након чега се кренуло у стручну анализу и израду преднацрта плана", рекао је новинарима начелник Одјељења за просторно уређење Миладин Ракић.

Он је додао да су сва предложена рјешења упућена надлежним институцијама да се изјасне.

Ракић је поручио да је ово план који се континуирано доноси већ 20 година.

"Дужни смо да приликом доношења било ког новог плана водимо рачуна о свим објектима који су у међувремену изграђени и дозволама за њихову градњу. Трудићемо се да испунимо све захтјеве и иницијативе које су нам упућене за израду новог регулационог плана у складу са законом. Оно што се углавном захтијева јесте да се добију већи габарити и спратност, али ми морамо поштовати прописе", рекао је Ракић.

Он је најавио да ће у центру Бијељине бити изграђен још један кружни ток – код великог парка.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да постоји проблем око недостатка паркинг простора у центру града и тражи се рјешење за отклањање овог проблема.

"Разговарао сам са министром за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренком Голић и представницима Уставног суда, о формирању тима стручњака који би ријешио проблем недостатка паркинг мјеста", рекао је Мићић.

Јавној расправи присуствовао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, представници надлежног градског Одјељења, чланови Савјета именованог одлуком Скупштине града за надзор реализације овог плана и представници градских институција које су законом одређене да дају приједлоге и иницијативе за израду новог регулационог плана.

Извор: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ДОСТА ЈЕ БИЛО

12.04.2016 17:32

Колико цес Мицо опет себи узети?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

12.04.2016 17:39

Мила мајко да се човјек убије од срамоте. Ови Мићини од кружног тока праве атракцију као да су се на марс попели. А од министра траже да им ријеши проблем паркирања. Зашто нисте дозволили да Саво Милошевић направи паркинг умјесто старог дома ЈНА. Али није се Мићо уградио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

12.04.2016 17:41

Док први пјесак главу не изгуби, онда це бити помагај Бозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

12.04.2016 19:35

а ови семафори преплацени сто не раде?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мош' мислити

13.04.2016 08:10

Приче и регулациони план од прије 20 година предвиђеле су да улица Српске војске буде са четири саобраћајне траке, али у Бијељини има довољно улица са четири траке, тако да је боље да се праве зграде на оне двије траке. Губи кружни ток смисао. Гдје ће те га углавити, љетних башти нећете узети јер то треба платити, могло би се мало парка закинути.

ОДГОВОРИТЕ