Звездин апел "Јадрану": Уз Евролигу, што прије!

Са Малог Калемегдана упућен је позив региону да у најскоријем року озваничи своје опредељење за учешће у такмичењима које организује ЕЦА.

Кошарка 14.04.2016 | 09:00
Звездин апел "Јадрану": Уз Евролигу, што прије!

Клубови АБА лиге скоро једногласно (са изузетком Цибоне) сврстали су се у марту на страну Евролиге у њеној исцрупљујућој борби против ФИБА. "За" је гласало 11 делегата, против само један.

У међувремену, клубови носиоци "А" лиценце утврдили су ове недеље дефинитивни изглед Евролиге и Еврокупа, а са истог састанка у Барселони поручено је и да ће овдашње регионално такмичење добити једно место у елити, а три (можда и четири) у другом такмичењу по значају.

Ипак, за озваничење предложене вишегодишње сарадње потребан је и потпис уговора са "Барселоном", што би могло да буде веома брзо на дневном реду.

Из Црвене звезде Телеком у уторак су апеловали на АБА лигу и овдашње клубове да сарадња региона са Евролигом буде што пре озваничена.

У саопштењу црвено-белих пише:

"Сходно одлукама са Скупштине АБА лиге јтд одржане у Загребу 20.марта 2016.године, на коме су клубови учесници регионалног такмичења гласањем 11-1, изгласали поверење концепту и такмичењима у организацији Евролиге, КК Црвена звезда Телеком захтева да се уговор са Евролигом, потпише што пре.

КК Црвена звезда Телеком залагао се свим својим ресурсима, у оно што је веровао да је најбољи интерес српске кошарке, али и кошарке у региону,а то је да АБА лига добије уговор са ЕЛ, који гарантује клубовима у региону 4 места (1+3) у такмичењима у организацији Евролиге, и то на 4 сезоне.
Тај уговор од првобитног предлога и идеје, по којој би трајао једну сезону, у финалној верзији, сада садржи предлог, по коме би клубовима АБА лиге била гарантована 4 места (једно у Евролиги са 16 клубова, и 3 у Еврокупу са 24 клуба) за 4 сезоне, почев од такмичарске 2016-2017.
КК Црвена звезда Телеком сматра да је предлог уговора Евролиге, у најбољем интересу кошарке у Србији и региону".

Коментари / 0

Оставите коментар