Јемен: Убијено 800 чланова Ал Каиде

Више од 800 чланова Ал Каиде убијено је у војној офанзиви против те групе на југу Јемена, саопштила је данас арапска коалиција, предвођена Саудијском Арабијом.

Свијет 25.04.2016 | 07:16
Јемен: Убијено 800 чланова Ал Каиде

Провладине снаге поново су заузеле нафтни терминал, као и град Мукалу, који се сматра упориштем џихадиста, навели су војни извори, пренео је АФП.

"Резултат операције је погибија више од 800 чланова Ал Каиде и неких њихових лидера, док су поједини побегли", наводи се у саопштењу команданата коалиције које је објавила саудијска агенција СПА.

Неименовани војни официр рекао је за АФП да у Мукали, граду са око 200.000 становника, борци Ал Каиде нису пружали отпор и да су се повукли на запад.

Војни извори су навели да је у недељу седам јеменских војника погинуло када је возило пуно бомби експлодирало на југу Јемена, где су владине снаге уз ваздушну подршку арапске коалиције покренуле офанзиву против Ал Каиде.

Снаге лојалне председнику Абедрабу Мансуру Хадију пре два дана су покренуле офанзиву у Зинџибару, након што су у сличним нападима џихадисти истерани из других области на југу.

До најновијих сукоба долази у тренутку када представници владе и побуњеника, које подржава Иран, настављају мировне преговоре уз посредовање УН у Кувајту, који су почели у четвртак.

Преговарачи су под притиском да учврсте крхко примирје које је ступило на снагу 11. априла, из којег су џхадисти искључени.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар