Вучић: Нова влада након 28. маја

Републичка изборна комисија саопштила је да је на основу 97,46 одсто обрађених бирачких места Коалиција "Александар Вучић - Србија освојила 48,25 одсто гласова. Према последњим прелиминарним резултатима у Скупштину Србије, поред СНС улазе и коалиција СПС-ЈС, Демократска странка, СРС, Покрет Доста је било, коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ, као и коалиција ДСС-Двери.

Србија 25.04.2016 | 23:00
Вучић: Нова влада након 28. маја

18.37 - Почела конференција за штампу у Председништву СНС

Председник СНС Александар Вучић после седнице Председништва која је завршена око 18.20 часова изјавио је да је поносан што су ово били најчистији избори, као и да је веома шкрт на позивима за преговоре о саставу нове владе.

Вучић је рекао данас да је та странка донела одлку да одржи ванредну скупштину 28. маја, након чега ће да буде формирана и влада Србије.

Поводом оптужби о неправилностима од стране опозиционих странака Вучић је напоменуо да је Републичка изборна комисија радила целу ноћ, а да је "мучени Ђорђевић легао у шест ујутру", док су "запослени у Покрајинској изборној комисији отишли на спавање".

- Иако се много тога чудног ноћас дешавало, поносан сам на чињеницу да смо честито и чисто успели да победимо на изборима и то све заједно. Видели сте како су сви кренули да измишљају приче о неправилностима. За сада више нема било каквих пријава о неправилностима - рекао је он.

18.20 - Овако су српски твитераши пратили изборе

 

 

Твитер је синоћ горео због избора. Оштре критике и понека похвала, позиви на емиграцију, захтеви за оставкама опозиционих лидера и опраштање од демократске Србије - сменивали су се на овој друштвеној мрежи из секуде у секунду... Ово су најзанимљивији твитови познатих, који су обележили изборну ноћ у Србији. 

17.41 - Јовановић: Уласком ЛДП у парламент проширена идеја модерне Србије

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио да се, уласком "Савеза за бољу Србију" – ЛДП, ЛСВ, СДС у парламент, проширила перспектива идејама модерне, отворене и европске Србије.

Како је саопштено из ЛДП, све што је речено у кампањи тог савеза, сада добија на значају, а да Србија мора радити на даљој демократизацији, на изградњи јаких институција, владавине права.

17.24 - Избројани гласови у 11 београдских општина

У 11 од 17 београдских општина избројани су коначни резултати. Већину одборничких места у 13 београдских општина преузела је Српска напредна странка. Занимљиво ће бити на Новом Београду где се чека коначни партнер Александру Шапићу у формирању општинске власти, као и на Врачару, Старом граду и Савском венцу. 

17.10 - Почео састанак Председништва СНС

У седишту Српске напредне странке у Београду почела је седница Председништва, после које ће се новинарима обратити лидер те странке Александар Вучић.

Поред Вучића, ту су и Маја Гојковић, Братислав Гашић и Јадранка Јоксимовић. Како незванично сазнајемо, тема би требало да буду изборни резултати.

На састанак у Председнишво СНС дошли су сви потпредседници странке за сада, једино није ту Зорана Михајловић, јавља новинарка "Блица".

У просторије СНС непосредно пред почетак састанка стигли су и Небојша Стефановић и Никола Селаковић.

Ово је прва седница Председништва после ванредних републичких, као и локалних и покрајинских избора.

17.08 - С ким ће СНС?

Српска напредна странка освојиће око 50 одсто гласова на парламентарним изборима, што јој омогућава да изабере с ким ће формирати власт.

17.07 - СНС објавила резултате гласања на Косову

Према резултатима које је СНС добила на узорку од 100 одсто обрађених гласова, ова странка је на Косову и Метохији освојила 67,09 одсто гласова. По овим резултатима, СПС је има 9,61, СРС 8,61, а ДСС 4,30, СДС 2,51, ДС 1,08 и Покрет Доста је било 0,33 одсто гласова.

17.06 - ЦРТА: Регуларност избора се не доводи у питање

ЦРТА посматрачка мисија „"Грађани на стражи" саопштила је данас да регуларност ванредних парламентарних и редовних покрајинских и локалних изборима није у питању, односно да је изборни дан спроведен углавном у складу са законом.

"Неправилности које су уочене на изборима нису толико велике да би се могло говорити о значајнијем утицају на регуларност изборног процеса", оцењује ЦРТА у саопштењу.

17.05 - РИК нове резултате саопштава вечерас

Републичка изборна комисија ће нове резултате гласања саопштити на конференцији за штампу заказаној у 19.40 сати вечерас.

17.04 - На изборе изашло 3.686.480 бирача

Председник РИК Дејан Ђурђевић каже да је од 8.337 бирачких места обрађено 8. 164, на којима је изашло 3.686.480 бирача, односно 56,34 одсто. Како је рекао директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић, преостало је да се обради још 2,54 одсто бирачких места, међу којима и 20-так са КиМ, из завода за извршење заводских санкција, иностранства.

17.03 - КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ У 11 београдских општина избројани гласови

17.02 - РЕЗУЛТАТИ У ВОЈВОДИНИ - ПИК: СНС 52,5 %, ДС 7,5 %, Радуловић за сада испод цензуса

Покрајинска изборна комисија саопштила је прве прелиминарне резултате избора у АП Војводини на узорку од 27,56 одсто бирачког тела, са 623 бирачка места. Обрађен је мали број гласова и да могу да се очекују промене у коначним резултатима. Детаљне резултате прочитајте у ПОСЕБНОЈ ВЕСТИ.

17.01 - Овако ће изгледати спрски парламент

СНС- Александар Вучић - 131 мандат

ДС- За Праведну Србију - 16

СПС - Ивица Дачић - 30 мандата

СРС - 21 мандат

ДСС-Двери - 13

"Доста је било" - 16

Коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ - 13

Савез Војвођанских Мађара - 2

СДА - 2

Покрет за демократско деловање - 1

Зелена странка - 1

17.00 - Нови резултати РИК-а на основу 97,46%, на 8.164 бирачких места :

(за 213 бирачких места још нису обрађени подаци. Има 2,56% неважећих гласачких листића).

СНС - 48,25%

СПС-ЈС - 11,01%

СРС - 8,05%

ДС - 6,04%

Доста је било - 5,95 %

СДС-ЛДП-ЛСВ - 5,03%

ДСС-Двери - 5

16.22 НИШ: ГИК и даље ћути, нерегуларности на више места

Градска изборна комисија у Нишу још увек не саопштава званичне резултате, а како незанично сазнајемо било је бројних неправилности на више изборних места.

16.14 Две кривичне пријаве због неправилности у Врању

Полиција је поднела две кривичне пријаве у два независна случаја због нарушавања изборног процеса у Врању на бирачком месту број 24 у Основној школи "Доситеј Обрадовић". У првом случају окривљеном лицу одређен је притвор, док се кривична пријава против другог лица води у редовном поступку.

Портпаролка Основног јавног тужилаштва у Врању Мирјана Вукојичић изјавила је данас да је судија за претходни поступак Основног суда у Врању након саслушања Д. Н. из Врања одредио притвор у трајања од 30 дана због кривичног дела давања и примања мита током гласања.

16.10 Насуфи: Ево ко ће чинити владајућу већину у Прешеву

Члан председништва Партије за демократско деловање (ПДД) Бељуљ Насуфи изјавио је данас да ће нову владајућу већину у Прешеву највероватније формирати коалиција ПДД-а и Алтернативе за промене (АП), нове странке основане прошле године, чији је лидер Шћиприм Арифи. Насуфи је за агенцију Бета изјавио да те две партије имају довољан број одборничких мандата за већину у локалном парламенту.

16.05 Федерика Могерини честитала Вучићу

Висока представница ЕУ за спољне послове и безбедност Федерика Могерини честитала је Александру Вучићу победу на изборима. Могеринијева је Вучићу честитала у телефонском разговору, саопштава Влада Србије.

16.00 ДС се захвалио гласачима

Демократска странка захвалила се на твитеру гласачима који су на јучерашњим изборима гласали за њихову листу "За праведну Србију".

15.54 Међународни посматрачи: Гласање добро организовано, медији пристрасни

Међународни посматрачи ванредних парламентарних избора у Србији оценили су данас да је гласање у недељу било добро организовано, уз поштовање процедура, али су указали да су медији током предизборне кампање углавном пристрасно извештавали. Шеф предизборне посматрачке мисије Парламентарне скупштине Савета Европе Владимир Аријев рекао је да су грађани слободно гласали, додавши да је било хаотичности приликом пребројавања гласова.

15.50 СНС објавила резултате гласања на Косову

Према резултатима које је СНС добила на узорку од 100 одсто обрађених гласова, ова странка је на Косову и Метохији освојила 67,09 одсто гласова. По овим резултатима, СПС је има 9,61, СРС 8,61, а ДСС 4,30, СДС 2,51, ДС 1,08 и Покрет Доста је било 0,33 одсто гласова.

Гласање на Косову

- Реч је о узорку који смо ми обрадили од 100 одсто, односно 47.449 обрађених гласова. ПО овим резултатима забележен је раст излазности од 33,94 одсто на изборе у односну на 2014. годину, док је број гласова за СНС пораста за 75,10 одсто - каже у СНС.

Очекује се и да Републичка изборна комисија (РИК) наредних дана саопшти и званичне резултате.

15.45 Честитике Израела Вучићу

Министарство спољних послова Државе Израел честита премијеру Александру Вучићу и његовом тиму на убедљивој победи на изборима. Амбасадор Јосеф Леви истиче да је овом победом Александар Вучић доказао још једном да је изузетно значајан и истактнут вођа како на Балкану тако и у Европи.

15.36 СВМ очекује разговоре са СНС о сарадњи

Председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор изјавио је данас да врло брзо очекује разговоре са председником Српске напредне странке Александром Вучићем о постизборној сарадњи СВМ и СНС о којој су, како је рекао, уочи избора начелно разговарали. 

15.32 Седница Председништва СНС

Седница Председништва СНС заказана је за данасд у 17 часова, а како је најављено, лидер странке Александар Вучић обратиће се у 18.30.

15.27 Борко Стефановић: Ово је тежак пораз, после кога се и не устаје

Лидер Левице Србије Борко Стефановић признао је данас да је та странка доживела тежак пораз на ванредним парламентарним изборима.

"Наш резултат је тежак пораз. Један од оних после којих се тешко устаје. Или никако.То је тако.Тешки услови, без пара и медија, али јесте пораз", написао је Стефановић на Твитер налогу. 

15.15 СНС-у 27 мандата мање него 2014. године

Листа Српске напредне странке (СНС), према досадашњим подацима Републичке изборне комисије (РИК), у новом сазиву Скупштине Србије имаће 27 места мање него што је коалиција око СНС-а освојила на изборима 2014. године.

Пре две године, такодје на ванредним парламентарним изборима коалиција, око СНС-а освојила је 158 мандата, а сада би, према прелиминарним подацима, требало да има 131 мандат.

15.07 - Хрватски премијер честитао Вучићу

Председник Владе Хрватске Тихомир Орешковић честитао је данас премијеру и лидеру СНС Александру Вучићу на изборној победи, сапштео је из Владе Србије.

Орешковић је, како се наводи, Вучићу упутио писмо са честиткама.

15.00 -ЦРТА: Регуларност избора се не доводи у питање

ЦРТА посматрачка мисија „"Грађани на стражи" саопштила је данас да регуларност ванредних парламентарних и редовних покрајинских и локалних изборима није у питању, односно да је изборни дан спроведен углавном у складу са законом.

"Неправилности које су уочене на изборима нису толико велике да би се могло говорити о значајнијем утицају на регуларност изборног процеса", оцењује ЦРТА у саопšтењу.

14.55 - Коцијанчић: Брисел верује да ће Србија наставити европски пут

На питање да прокоментарише изборе у Србиј, Маја Коцијанчић је рекла да Европска комисија још није издала саопштење јер чека коначне резултате, као и процене и препоруке међународне посматачке мисије која је надгледала изборе у Србији, али да верује да ће Србија наставити европски пут.

"Србија је прошле године начинила велике кораке на путу ка ЕУ отварањем првих поглавља и верујемо да ће и са новом владом наставити тим путем", рекла је Маја Коцијанчић на конференцији за новинаре у Европској комисији у Бриселу.

14.50 - Перишић: Убедљива победа СНС у Нишу

Шеф изборног штаба Српске напредне странке и актуелни градоначелник Ниша Зоран Перишић изјавио је данас да је та странка освојила 38,3 одсто гласова на градским изборима у Нишу, тако да ће у градском парламенту имати 29 одборника.

"Наши подаци говоре да ће изборна листа 'Ниш, мој град' и листа Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије имати по осам одборника у Скупштини града, а покрет 'Доста је било' Саше Радуловића шест одборника", истакао је Перишић.

14.44 - ШŠукље: Вучићу су отворена врата за све циљеве

Победа Српске напредне странке на парламентарним изборима у Србији отворила је пут председнику СНС и српском премијеру Александру Вучићу да настави са својом проевропском политиком и напорима да приближи земљу чланству у ЕУ, оцењује словеначки политички аналитичар Борут Шукље.

"Вучићева победа и на регионалним изборима у Војводини ће му омућити да оствари све циљеве које је поставио пре избора", рекао је он.

14.34 - Понављају се избори на два места у Пожеги: Вишак листића у гласачкој кутији

Коначни резултати локалних избора у Пожеги биће познати тек за две недеље, пошто ће се гласање поновити на два бирачка места. На бирачком месту број 31 у селу Пилатовићи кривица за понављање избора приписује се изборној комисији јер се грађани приликом задуживања гласачких листића нису потписивали у извод из бирачког списка. У селу Пријановићи, на гласачком месту број 40, у кутији за локлане изборе пронађена су 204 листића иако су евидентирана 202 гласача. Иначе, на осталим бирачким местима убедљиву победу однела је СНС.

14.30 - Антонијевић: Настављамо ка ЕУ, лагодно до састава владе

Директор Комитета правника за људска права (YУЦОМ) Милан Антонијевић изјавио је данас да резултати избора показују да ће моћи да се настави напредак Србије ка ЕУ, као и да се може очекивати бољи дијалог и квалитетнија расправа у Скупштини Србије.

''Верујем да ће сама Скупштина бити динамичан полигон за суспростављене ставове и да ћемо имати много бољу и квалитетнију расправу него у претходном периоду, а што се тиче формирања владе прилично је лагодна позиција оних који ће је састављати тако да ће само на њима бити да изаберу са ким желе наредне године да проведу, а то ће показати и да ли се опредељујемо за европски пут или желимо мало да успоримо тај процес'', рекао је Тањугу Антонијевић.


14.25 - У Смедеревској Паланци ДС препушта власт напредњацима

Према подацима Општинске изборне комисије у Смедеревској Паланци, СНС је освојио око 44 посто гласова за одборнике у локалном парламенту, а до сада владајући ДС је стао на нешто више од 19 процената. Поред ове две партије, представнике у локалној скупштини имаће још само СПС. За СНС је гласало 11.039, што им даје 30 од 49 места колико има општинска скупштина. ДС је имао 4.773, а то значи да ће добити 12 одборничких мандата. СПС, који је у Паланци наступао са ЈС и НС, има укупно 2.904 гласа, који доносе 7 одборничких места. Од осталих листа, а било их је на гласачком листићу у Смедеревској Паланци још осам, ниједна није прешла цензус.

14.20 - Промене Крагујевцу: Поново избори на четири места, цензус прескочила Тадићева странка

Градска изборна комисија усвојила нови Записник о раду ГИК-а на утврђивању резултата избора за одборнике Скупштине града Крагујевца, и резултаи избора су другачији од оних који су дати рано јутрос. Према тим резултатима, цезус је прошла и листа Борис Тадић-За наш град-СДС, која је са 4,92 одсто гласова”скочила” на 5,02 одсто. Како су саопштили у градској комисији, “у првим прорачунима је било грешака око уноса и обраде података”. 

14.19 - Чанак: Рекао сам да ће бити много изненађења на овим изборима

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је да је та странка на изборима постигла „прихватљив, али не и очекивани резултат“.

- Као што сам најавио, било је много изненађења на овим изборима. Лига је показала прихватљив, али не и очекивани резултат и упркос неким изборним неправилностима, већина одговорности за то пада на ЛСВ и мене лично - рекао је Чанак.

14.16 - Јагодина: Активисткиња Јединствене Србије ухапшена због подмићивања бирача

По налогу Основног јавног тужилаштва данас је ухапшена активисткиња Јединствене Србије Д.Н. због сумње да је починила кривично дело давања и примања мита за време гласања на изборима. Њој је одређен притвор до 30 дана, а ухапшена је на основу аудио снимка достављеног полицији. Она је ухваћена како испред ОШ "Доситеј Обрадовић", док је због изборне крађе било прекинуто гласање, нудила новац бирачима како би гласали за странку Драгана Марковића Палме. Д.Н. је иначе запослена у Националној служби за запошљавање као портпарол.

14.08 - Јоксимовић: Наставља се европски курс Србије, Шешељ ће штетити тешкостеченом угледу

Председница Центра за спољну политику Александра Јоксимовић изјавила је да након избора, с убедљивом победом СНС чији је лидер Александар Вучић водио проевропску кампање, очекује наставак европског курса Србије али је оценила и да ће тај пут донекле бити успорен опструкцијом у парламенту.

"Антиевропска групација ће опструисати европске односно реформске законе. Тај пут ће имати један константан камен у ципели, а појава лидера СРС Војислава Шешеља у српском парламенту на одређени начин ће штетити оном угледу у међународним односима који је Србија са тешком муком стекла," рекла је Јоксимовићева и додала да ће Србија на путу ка ЕУ наставити уз помоћ Немачке.

14.04 - Коалиција ЈС-СПС победила у Јагодини

На 90 бирачких места у Јагодини незванични резултати, које је саопштила Градска изборна комисија, на локалним изборима у Јагодини су следећи: ЈС-СПС - 54,02 %, СНС – 26,41 %, СДС-ЛС – 4,73, СРС – 3,61, ДСС-ДВЕРИ – 3,51, ДС-ЛДП-ЗЗС-СПО - 3,28, СРП – 2,36, РП – 1,52.

14.00 - Локални избори: Тесна већина за СНС у Ваљеву

СНС је на локалним изборима у Ваљеву освојила само један мандат преко половине, тако да ће имати више него тесну већину ако се одлучи да сама формира власт. На основу прелиминарних резултата Градске изборне комисије са свих 118 бирачких места у Ваљеву, листа “Александар Вучић – Србија побеђује” ће у Скупштини Ваљева, која броји 51 одборника, имати 26 мандата, један преко половине. “Наша прича”, листа до јуче владајуће СПС, ЈС, СНП, “Новосрбијанаца” и нестраначких личности, освојила је 18 одборничких места. Следи коалиција ДС-СДС-ЛДП која ће имати четири, док ће Покрет “Доста је било - Саша Радуловић”, као највеће изненађење избора, у локалном парламенту имати три одборника. Пет листа није прешло цензус.

13.59 - Напредњацима у Новој Вароши више гласова него пре четири године

На локалним изборима у Новој Вароши СНС је освојио четири мандта више него пре четири године, али неће моћи да формираскупштинску већину без социјалиста и Љајићеве СДП са којима су и до сада делили власт. Цензус није прескочило чек шест од укупно 12 изборних листа, па своје представнике у општинској скупштини неће имати СРС, СДС-ЛДП, БДЗ, СДА и ГГ „Муртеница“.

13.57 - Додик: Историјска победа Вучића

Председник Републике Српске Милорад Додик честитао је данас премијеру Србије Александру Вучићу "историјску победу" на парламентарним изборима у Србији. Он је додао да је Вучићев резултат "част за СНС" и одговорност да се испуни поверење грађана.


13.52 - Прву седницу новог сазива Скупштине заказује Маја Гојковић

Гојковић ће прву седницу Скупштине заказати најкасније 30 дана од дана проглашења коначних резултата избора и на тој седници се потврдјују нови посланички мандати.

13.50 - КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ У осам београдских општина избројани гласови

У осам од 17 београдских општина избројани су коначни резултати. Већину одборничких места у 13 београдских општина преузела је Српска напредна странка. Занимљиво ће бити на Новом Београду где се чека коначни партнер Александру Шапићу у формирању општинске власти, као и на Врачару, Старом граду и Савском венцу. 

13.45 - СДА Санџака победила на локалним у Тутину

Странка демократске акције (СДА) Санџака победила је на локалним изборима у Тутину са 8.877, односно 55,2 одсто освојених гласова изашлих бирача, показују коначни резултати Општинске изборне комисије. На другом месту је Санџачка демократска партија са 23,9 одсто, а на трећем месту Бошњачка демократска заједница Санџака са 14, 9 одсто. Преостале две листе које су учествовале нису успеле да пређу цензус.

13.40 - Радикали у Смедереву испод црте за локалну скупштину

Градска изборна комисија је у Смедереву објавила резултате на локалним изборима. СНС је освојио 23.475 гласова, тачније 48 одсто. То практично значи да ће напредњаци имати 44 од 70 места у смедеревској Градској скупштини. СПС ће на основу 9,8 посто имати 9 одборника. Следи ДС, који са 9,7 посто има 8 одборничких места. Четврта по проценту, 5,7 посто, јесте листа „Доста је било“. У локалну скупштину улазе још ДСС и „Двери“, 5, 2 посто. Места у смедеревској Градској скупштини неће бити за представнике Српске радикалне странке.

13.35 - Предраг Миланковић освојио апсолутну власт у Свилајнцу

Према прелиминарним резултатима на локалним изборима у Свилајнцу листа ГГ Свилајнца чува будућност-Предраг Милановић освојила је 6.474 гласова или 45,08%- 24 одброничка мандата, односно има апсолутну већину у скупштини.

Следе СНС са 5.309 гласова или 36,97% са 19 одборника и СПС-ЈС 1.284 гласова или 8,94 % - 4 одборника. Највећи губитник локалних избора у Србији може да буде листа ДСС-Двери добила је 717 гласова или 4,99 %. Према прелиминарним подацима њима су зафалила два листића за прелазак цензуса. У Свилајнцу је гласало 14.360 грађана или 57,11 %.

 

13.30 - Коначни резултати у четвртак

Коначни резултати ванредних парламентарних избора у Србији требало би да буду утврђени најкасније у четвртак, 28. априла увече, док мандати посланицима новог сазива републичког парламента треба да буду додељени најкасније до 8. маја. Републичка изборна комисија мора најкасније до 28. априла у 20.00 часова да прогласи и објави коначне резултате избора. Од тог момента почиње да тече рок за формирање новог сазива парламента Србије, преноси РТС.

13:49 У осам од 17 београдских општина избројани су коначни резултати.

Већину одборничких места у 13 београдских општина преузела је Српска напредна странка. Занимљиво ће бити на Новом Београду где се чека коначни партнер Александру Шапићу у формирању општинске власти, као и на Врачару, Старом граду и Савском венцу.

13.15 - СНС победио и у Вршцу

ГИК је саопштио да је на основу 100% обрађених гласачких листа у Вршцу СНС победио са 37 одсто, затим покрет ВРЕР са 14,28%, СПС-ЈС са 13,99%, ГГ За бољи Вршац са 11,20% ДС 6,36%. За њима следе ЛСВ са 3,75%, СРС са 3,79%, затим Руска странка са 1,36%.

13.12 - Напредњацима највише гласова и у Пријепољу

У Општини Пријепоље где је гласало 19.524 бирача или 58,05 посто уписаних у бирачке спискове, највише гласова добила је широка коалиција око СНС која је у протекле четири године била у опозицији. Од осам изборних листа, само једна и то листа ГГ „Нови људи“ није успела да пређе цензус.

13.10 - РИК нове резултате саопштава вечерас

Републичка изборна комисија ће нове резултате гласања саопштити на конференцији за штампу заказаној у 19.40 сати вечерас.

13.05 - Обрадовић: Жалили смо се, РИК: Даћемо опозицији да види џакове, спискове, записнике...

Представник коалиције Двери-ДСС Бошко Обрадовић рекао је да је та коалиција јутрос нешто после седам поднела тај захтев, а да је једна од примедби то што им није омогућено да присуствују пребројавању гласова са КиМ у Рашкој и у Врању. Председник РИК-а је рекао да за то није било техничких могућности, с обзиром да су те просторије веома мале, да пребројавању гласова присуствују представници проширеног састава РИК-а. Он је, такође, додао да ће опозицији дати на увид "џакове, спискове, записнике са изборних места", али да ће неко из РИК-а дежурати како гласачки листитићи не би били уништени.

13.02 - Страни медији о изборима у Србији

Парламентарни избори у Србији привукли су пажњу свих битнијих светских и регионалних медија. 

13.00 - Амерички "Политико" пише о изборима у Србији

"Изборна коцка" исплатила се лидеру СНС Александру Вучићу, који се враћа на власт убедљивом победом, оцењује данас амерички портал Политико и наводи пет главних поука које се могу извући из превремених избора, од тога да Србија остаје на путу ка ЕУ, до јачања националиста који се враћају у парламент.

12.50 - Борба и у Шапцу: Тесно између Зеленовића и СНС

На основу незваничних података, Српска напредна странка листа Александар Вучић - Србија побеђује, освојила је у Шапцу 34,48 а листа Заједно за Србију 32% гласова, наводи се у саопштењу шабачког огранка напредњака. Са друге стране, актуелни градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и носилац листе „Небојша Зеленовић – Шабац је наш“, такође је изнео прелиминарне резултате гласања за локалне изборе у овом граду. 

12.45 - Неизвесно у Нишу: Изборни резултати још увек предмет нагађања

Изборни резултати у Нишу још су предмет нагађања пошто се Градска изборна комисија није огласила, а политичке странке располажу непотпуним резултатима. 

12.40 - ЦРТА: На четири одсто бирачких места било озбиљних нерегуларности

Шеф посматрачке мисије ЦРТА Раша Недељков каже да је на четири одсто бирачких места било нерегуларности, али се не може речи да је бирачки процес доведен у птање.

"То је забрињавајућа информација, јер су две листе близу цензуса, што значи да је сваки глас битан", казао је Недељков. Он је додао да су неки бирачки одбори појединим људима дозволили да гласају без утврђеног идентитета бирача, као и да су евидентирали ко је гласа. Такође, додао је да је једна особа процесуирана због примања и давања мита у Зрењанину.

13.30 - Покрајинска изборна комисија ће прелиминарне резултате објавити на конференцији у 13.30 сати

12.34 - Рок за приговоре РИК-у до 20 сати

Председник РИК Дејан Ђурђевић навео је да је РИК примила два званична приговора – због неправилности на гласачким местима у Врању и у Јагодини, а да ће се РИК изјаснити да ли ће гласање на тим местима бити поништено и поновљено.

12.30 - На изборе изашло 3.686.480 бирача

Председник РИК Дејан Ђурђевић каже да је од 8.337 бирачких места обрађено 8. 164, на којима је изашло 3.686.480 бирача, односно 56,34 одсто. Како је рекао директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић, преостало је да се обради још 2,54 одсто бирачких места, медју којима и 20-так са КиМ, из завода за извршење заводских санкција, иностранства, пише Блиц.

12.05 - Почео састанак опозиције, затворен за јавност

Састанак представника опозиционих странака, на којем ће бити разматран ток гласања на парламентарним, покрајинским и локалним изборима, почео је данас око 11.30 у седишту Демократске странке Србије у Београду. Састанку присуствују председница ДСС Санда Рашковић Ивић, председници ДС-а и СДС-а, Бојан Пајтић и Борис Тадић и лидер Покрета "Доста је било" Саша Радуловић. Ивић најавила да ће представници опозиционих листа изјаве дати након састанка, јавља Блиц.

12.00 - Дебакл ДС у Покрајини: Како су демократе изгубиле Војводину

Демократска странка је изгубила Војводину. После више од деценије, по први пут се дешава да на покрајинским изборима та странка освоји једноцифрен проценат гласова и практично изгуби сваку могућност да учествује у власти.

 

11.55 - СНС одговорио Пајтићу: Ако је неко крао онда је то Пајтић

СНС саопштила је данас да нема потребе да лидер ДС Бојан Пајтић, за кога наводе, да је лажов и лопужа, брани иједан глас, јер је управо он једини који у Србији краде гласове, те да се грађани тога "одлично сећају., пише Блиц.

11.36 - Британски амбасадор честитао Вучићу победу

Председник Владе Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Велике Британије Дениса Кифа који му је честитао победу и одличне резултате на изборима које је отварила Српска напредна странка. Вучић је њему одговорио да ће приоритети будуће Владе Србије бити економски напредак земље, европске интеграције и регионална сарадња.

11.30 - Руска НТВ: Резултат избора важан за повратак Шешеља који је за јачање веза са Москвом

Важан резултат избора у Србији је повратак националиста, јер ће први пут после 2012. године у парламенту бити представљена Српска радикална странка Војислава Шешеља, оценила је данас руска државна НТВ.

"Радикали доследно одбацују улазак земље у ЕУ, називају САД и НАТО главним противницима и оптужују власт за издају националних интереса. У парламенту, Шешељ намерава да јача политичке и економске везе с Москвом и да не дозволи промену Устава", наводи НТВ.

11.15 - Општина Чајетина: Овде напредњаци нису победили

Коалиција СНП – ДСС – ПУПС „Милан Стаматовић“ убедљиви је победник локалних избора у Чајетини и имаће комотну већину самостално да формира власт.

11.05 - РИК: Расподела мандата: (уколико остану овакви резултати)

СНС- Александар Вучић - 131 мандат

ДС- За Праведну Србију - 16

СПС - Ивица Дачић - 30 мандата

СРС - 21 мандат

ДСС-Двери - 13

"Доста је било" - 16

Коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ - 13

Савез Војвођанских Мађара - 2

СДА - 2

Покрет за демократско деловање - 1

Зелена странка - 1

 

11:00 Нови резултати РИК-а на основу 97,46%, на 8.164 бирачких места :

Према последњим прелиминарним резултатима у Скупштину Србије, поред СНС улазе и коалиција СПС-ЈС, Демократска странка, СРС, Покрет Доста је било, коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ, као и коалиција ДСС-Двери.

Нови резултати РИК-а на основу 97,46%, на 8.164 бирачких места :

(за 213 бирачких места још нису обрађени подаци. Има 2,56% неважећих гласачких листића).

СНС - 48,25%

СПС-ЈС - 11,01%

СРС - 8,05%

ДС - 6,04%

Доста је било - 5,95 %

СДС-ЛДП-ЛСВ - 5,03%

ДСС-Двери - 5

Расподела мандата:

СНС- Александар Вучић - 131 мандат

ДС- За Праведну Србију 16

СПС - Ивица Дачић - 30 мандата

СРС - 21 мандат

ДСС-Двери - 13

Савез Војвођанских Мађара - 2

СДА - 2

"Достаје било" - 16

10:50 Горчин Стојановић: Дачићева политичка судбина је неизвесна

Позоришни редитељ Горчин Стојановић рекао је синоћ у емсији "Избори на Блиц" да је политичка судбина Ивице Дачића веома неизвесна и да Вучић сада има шансу да каже да ли уопште жели Дачића у влади.

"Међутим, заузврат мора да се одрекне рецимо... Ружића, који је нападао СНС током кампање. Стално се враћам на Дачића, али не знам каква ће му бити политичка судбина. Ја мислим да је он најталентованији српски политичар, а не Вучић, али не знам да ли се он пита за било шта", рекао је Стојановић, пише Блиц.

Бојан Пајтић најавио је за “Блиц” могућу коалицију са Сашом Радуловићем и Борисом Тадићем на неким од београдских општина.

На спомен коалиције са Покретом Доста је било Саше Радуловића, поготво на Врачару, Пајтић је казао да би она била свакако логична на општинама где су освојили већи број гласова. 

10.20 - Зери: Срби са Космета масовно гласали за Вучића

Срби са Космета масовно су гласали за Александра Вучића, преноси косовски Зери на насловној страни. Према извештају Центра за слободне избре и демократију у Србији, листа Александра Вучића је добила подршку 51.8 одсто гласача са Космета.

Зери пише да је било и куповине гласова бирача, чак и међу Албанцима, те да су српски званичници организовали превоз гласача, међу њима Рома, у северну Косовску Митровицу како би гласали за Вучићеву странку.

10.03 - Уљаревић: СНС остварила велики резултат

СНС је на изборима остварила заиста велики резултат, што показује да постоји подршка владиној политици у претходне две године, изјавио је данас Марко Уљаревић из Ипсос стратеџик маркетинга, додајући да гласови са Косова и Метохије, који се још чекају, могу утицати негативно на рејтинг коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ И Двери-ДС С.

"СНС је остварила заиста велики резултат преко 48 одсто, што показује да има већу подршку чак и при већој излазности. Очигледно је да постоји подршка владиној политици коју је спроводила у претходне две године”", рекао је Уљаревић за ТВ Пинк, додајући да очекује да влада буде врло брзо формирана. Он је додао да не очекује владу између СНС и СРС.

10.00 - Гојковић: Вучић ће за неколико недеља предложити састав власти

Чланица Председништва СНС Маја Гојковић изјавила је данас да очекује да ће лидер напредњака Александар Вучић за пар недеља изаћи са предлогом састава власти за све нивое. Гојковић је навела да ће бити промена и у саставу владе, али и у самој странци, подсећајући да крајем маја следи Скупштина СНС.

"Мора да се мења тим, да дођу неки свежи људи, ником ниједна фотеља није загарантована и нема заслуга од данас па заувек", рекла је она. 

9.53 - РИК на основу 96,23 одсто обрађеног материјала: Напредњаци однели победу са 48,28 одсто

Следе СПС-ЈС - 11,02%

СРС - 8,04%

ДС - 6,04%

Доста је било - 5,95 %

СДС-ЛДП-ЛСВ - 5,02%

ДСС-Двери -5

9.50 - Бечки "Стандард": Вучићева доминација у Србији

Лидер Српске напредне странке (СНС) Александара Вучић је и на овим изборима у Србији убедљивом победом показао доминацију, и сам, или са коалиционим партнерима, формираће владу и наставити процес европске интеграције и економске реформе, оцењује бечки дневник "Стандард".

Према наводима аустријског листа, сваки слабији резултат у СНС би био посматран као пораз. Да ли ће у српском парламенту бити три или седам странака неће ништа променити у унутрашњој и спољно политици, оцењује "Стандард".

"Вучић ће сам, или са коалиционим партнерима формирати владу и наставити процес европске интеграције и економске реформе у духу Светске банке и ММФ-а", навео је бечки дневник.

9.47 - СНС у локалној скупштини освојила 30 од 37 одборничких места

Према првим прелиминарним резултатима парламентарних, покрајинским и локалним изборима, Сррпска напредна стрнака убедљиво је победила, на локалним изборима у Ћуприји и освојила 30 од 37 одборничких места. СНС је у Ћуприји добила 64,81 одсто гласова.

9.40 - ЦРТА: Седам партија у парламенту, коалиција Тадић-Чанак можда остане испод цензуса

Шеф посматрача ЦРТА "Градјани на стражи" Раша Недељков изјавио је данас да ће у Скупштину Србије према последњим прелиминарним резултатима ући представници седам политичких партија. Недељков је за телевизиу Н1 рекао да је Коалиција "Борис Тадић, Чедомир Јовановић - Савез за бољу Србију" освојила 5,04 одсто и да је имајући у виду могућност статистичке грешке од 0,3 одсто могуће да та коалиција остане испод цензуса.

"Али у овом тренутку је то незахвално говорити. Ово је узоркован резултат. Статистика показује да је поузданост података 95 одсто, у односу а статистичку грешку могуће је да ће они остати испод цензуса", навео је Недељков.

9.35 - РИК на основу 95,29% одрађеног материјала: СНС 48,22 одсто

Листа “Србија побеђује– - Александар Вучић” освојила је на ванредним парламентарним изборима 48,22 одсто гласова, рекао је Тањугу најновије резултате председник Републичке изборне комисије (РИК) Дејан Ђурђевић.

Додао је да је коалиција СПС-ЈС на основу тог обрадјеног материјала освојила 11,02 одсто гласова, СРС 8,03 одсто, ДС 6,06, а листа “Доста је било – Саша Радуловић” 5,95 одсто.

Према његовим речима, коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ освојила је 5,02 одсто, а Двери-ДС С 5,0 одсто гласова.

9.05 - Дачић: Вучићев политички цунами је уништио све друге политичке странке

Председник СПС Ивица Дачић изразио је синоћ задовољство постигнутим изборним резултатом странке. Дачић је прокоментарисао да је Вучићев "политички цунами уништио све друге политичке странке". Он је додао да је СПС-у било важно да сачува идентитет и да буде на линији владине политике.

8.55 - Пајтић: Избори нису били фер

Председник Демократске странке синоћ је рекао да је задовољан резултатима, али да сматра да избори нису били фер и поштени. Он је додао да сматра да је кампања прошла у медијској блокади опозиције, хапшења, насиља и покушаја да се ДС уништи као странка. 

8.50 - Ивић: Коалиција ДСС-Двери освојила 6,17 одсто гласова

Коалиција ДСС - Двери саопšтила је синоћ на основу узорка од 60 одсто, да је освојила 6,17 одсто гласова. Председница ДСС Санда Рашковић - Ивић је оценила да је та коалиција од ЦЕСИД-а дуго држана испод цензуса, а да је председник СНС и премијер Александар Вучић "запечатио" ту коалицију на 4,45 одсто, као и да он "гледа у кристалну куглу". 

8.46 - Радуловић: Прошли смо боље него што је објављено, ово је почетак нове ере у Србији

У штабу Покрета Доста је било Саше Радуловића синоћ је одржано славље. Радуловић је синоћ славио прелиминарне резултате према којима је ова странка прешла цензус.

"Све ћемо проверити и нећемо да дозволимо било какве манипулације. Ми сигурно пролазимо цензус и очекујемо резултат између 7 и 11 одсто. Ово је почетак једне нове ере у Србији", рекао је Радуловић.

8.43 - Шешељ: Нисам задовољан резултатима

Лидер СРС Војислав Шешељ рекао је синоћ да није задовољан резултатима, да је очекивао више, али да је за његову странку у овом тренутку најважније да је повратила статус парламентарне странке.

8.40 - ПИК: Први прелиминарни резултати можда касно поподне

Покрајинска изборна комисија (ПИК) још не може да објави прелиминарне резултате избора за Скупштину Војводине, јер је до сада само седам општина доставило потребни изборни материјал, речено је јутрос у ПИК-у. Како је речено агенцији Бета, градске и опшинске изборне комисије у обавези су да данас до 14.00 часова доставе ПИК сав изборни материјал, а први прелиминарни резултати могу се очекивати касно поподне.

8.39 - Тадић и Јовановић: Никако коалција са СНС

Лидери ЛДП-а и СДС-а Чедомир Јовановић и Борис Тадић били су шокирани прелиминарним резултатима избора. Упркос томе, они су честитали Александру Вучићу на победи, међутим додали су да су уверени да улазе у парламент, али да никако неће у коалицију са СНС. 

8.35 - Ристић: Пуцано на моју кућу, нико није повређен

Рафали су синоћ испаљени на кућу кандидата за народног посланика у Скупштини Србије Славишу Ристића. Он је изјавио да су непознате особе пуцале из аутоматског оружја на његову кућу у селу Јагњеница, код Зубиног Потока на северу Косова, али да на срећу нико није повређен. 

8.30 - Избори на Космету протекли без иједне примедбе ОЕБС-а

На Косову и Метохији изборни процес је протекао изванредно, имамо више изашлих него 2014. и 2012. године, а по ОЕБС-у, готово да апсолутно ниједне једине примедбе на то гласање није било, изјавио је синоћ директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић.

8.25 - Вучић: Грађани нам поново указали част, знам куда треба да идемо

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић одушевљено је поручио синоћ након саопштавања првих прелиминарних резултата да су резултати избора снажна подршка демократији, реформама, међународним залагањима и европским интеграцијама, и да је Србија показала себи и свету да је уједињена у жељи и заједничким залагањима за бољу будућност.

"Поносан сам и дубоко дирнут резултатима, они су нам част, али и повлаче и огромну одговорност. Знам куда треба да идемо, како да обезбедимо будућност Србије и колико треба да радимо да тамо стигнемо", рекао је новинарима у првом обраћању после избора. 

8.10 - Ноћ без сна за опозицију

Лидери опозиционих странка завршили су састанак рано јутрос око пола 5. Након састанка у седишту ДС-а на којем су били Бојан Пајтић, Чедомир Јовановић, Саша Радуловић, Санда Рашковић Ивић и Бошко Обрадовић, лидери опозиционих странака су навели да су "несумњиво прешли цензус и да су освојили посланичке мандате".

Страхују од изборне крађе, траже увид у податке РИК-а. РИК је саопштио да ће им дати увид у изборни материјал. 

8.00 - Европски званичници шаљу честитке Вучићу на твитеру

Аустријски шеф дипломатије Себастијан Курц честитао је синоћ изборну победу Александру Вучићу уз поруку да се радује даљој сарадњи, те да се нада брзом напретку Србије на путу у ЕУ. Курц је на свом твитер налогу поруку исписао на енглеском и српском језику - ћирилицом.

И европски комесар за суседску политику и проширење Јоханес Хан честитао је на твитеру победу лидеру СНС-а. Написао је да се "радује сарадњи са новом владом под његовим (Вучићевим) водјством, по питању ЕУ интеграција".

7.30 - Напредњаци убедљиви у Војводини

Српска напредна странка је на покрајинским изборима и на изборима за Скупштину града Новог Сада, према до сада обрадјеним подацима, освојила половину мандата.

СНС је на покрајинским изборима, после обрадјених 50 посто бирачких места, освојила половину, односно 60 мандата у војводјанској скупштини, а у Новом Саду, после 32,99 одсто обрађених бирачких места, 41,30 посто или 39 мандата, што је половина мандата у градском парламенту.

Скупштина Војводине броји 120 посланика, а града Новог Сада 78 одборника.

7.20 - Подаци ЦеСИД-а на узорку од 90,6%:

СНС - 49,2%

СПС - 11,3%

СРС - 7,9%

ДС - 5,9%

ДЈБ - 5,7%,

ДСС-Двери - 5,1%

СДС-ЛСВ-ЛДП - 5,0%

7.15 - РИК на 83 одсто: СНС освојио 48,26 одсто

Републичка изборна комисија саопштила је рано јутрос да је на основу 83 одсто обрађеног бирачког места листа Александар Вучић Србија побеђује освојила 48,26 одсто.

Иза њих је коалиција Социјалитичке партије Србије и Јединствене Србије освојила је 11,37 одсто гласова, а Српска радикална странка 7,97 одсто гласова.

Демократска странка освојила је 6,1 одсто гласова грађана, а Покрет Доста је било 5,71 одсто гласова.

Према тим подацима, коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ 4,98 одсто гласова а коалиција ДСС-Двери освојила је 4,95 одсто.

Лидери опозиције изјавили су рано јутросу РИК-у да је током избора била доста нерегуларности и да ће заједно да бране изборну вољу грађана.

Опозициони лидери Бојан Пајтић, Борис Тадић, Чедомир Јовановић, Саша Радуловић, Санда Рашковић Ивић и Бошко Обрадовић су затражили су од РИК-а да им дозволи увид у бирачке спискове када они пристигну као и у записнике и гласачке вреће.

Извор: Блиц/Агенције

Коментари / 35

Оставите коментар
Name

дсс

24.04.2016 18:13

ЦРТА и медији неизвјеставају реално.На изборе је изасло 49,7 посто бираца. Избори се морају поновити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мф

24.04.2016 19:06

Нисам из Србије алије добио ИЗБОРЕ ОНАЈ КО ЗАСЛУЗУЈЕ А.ВУЦИЦ И ЦЕСТИТАМ али сам СРБИН

Name

ста

24.04.2016 19:59

СЕРЕС ;ти знас све

Name

Миско

24.04.2016 20:13

На изборе је довољно да изадје 1 градјанин па да буду регуларни. О каквим процентима лупас??

Name

днк

24.04.2016 21:15

Цудно је да је Додик одмах данас цеститао аустријском кандидату за предсједника иако у Аустрији тек иде други круг а Вуцицу није цеститао вецерас иако га је као пас слиједио последњих мјесец дана и иако је Вуциц апсолутни побједник!?С друге стране Босиц је одмах цеститао Вуцицу!

Name

@Миско

25.04.2016 07:17

Али само у БиХ и Србији. У свим другим земљама излазност мора бити веца од 50% да би избори били признати. Сто се тице насег закона ти си у праву.

Name

Упали рацунаљку

25.04.2016 08:01

У овом слуцају излазност нема никаквог знацаја.Било би кад измедју СНС и СП била разлика пар процената, али кад је разлика 37 посто онда нема вазно.Нпр да је изисло јос двадесет посто бираца и да су сви гласали за СП или радикале СНС би јос увијек имао пола милиона гласова висе од њих.

Name

јоки

24.04.2016 18:15

Ако није тома побједио ја би поновио изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

24.04.2016 19:35

Ако је изашло 53% бирача, а Вучић добио 52% гласова, њега онда подржава само 26% градјана Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Статистика

25.04.2016 14:11

СНС је у коалицији са Вељом Илицем, Пензионерима, СПО, куртом и муртом. Па и таква укупна коалиција је добила 27 мање мандата. А кад се објави колико је само СНС добио, без мањих странака са којима су заједно исли, то је отприлике око 85 мандата (а коалиција добила 131). У процентима, СНС коалиција освојила 48%, само СНС вјероватно око 35%. Излазност на изборима нека је 50%. 35% од 50% је око 18%. Знаци, СНС има подрску око 18% (рацунато у односу на све градјане, који су гласали и који нису). Наравно, они сто нису гласали су препустили овима сто су гласали, да у име њих одлуцују.

Name

Хм

25.04.2016 15:47

Ја то у детаље не пратим, медјутим ти си екстра добро обавијештен. Очито је да Вучић пада, а највише ће пасти на следећим регуларним изборима. Они ће брзо. На следећим изборима неће лако саставити владу, ако је уопште он буде и састављао.

Name

снсно1

24.04.2016 19:41

Цеститке Вуцицу!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смешко

25.04.2016 10:39

Највећи губитник избора је Вучић! Изгубио је преко 30 мандата! Још док сви узму своје, Расим, СПО, ПУПС, Вулин, Поповић, Веља и тд., неће му остати ни 90 мандата за СНС! Почетак краја великог вође!

Name

берка

25.04.2016 12:56

Вучић је нато-еу педер покро је све гласове!

Name

СДС Ђоле

24.04.2016 19:49

Честитам Александру Вучићу и СНСу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

24.04.2016 21:37

Понавља се..мора изаци висе од 50% бираца..тренутно 49,7..

Name

Неписменост

25.04.2016 12:12

Како је неко вец рекао, нема цензуса да би избори били валидни. Знаци, довољно је да један (1) градјанин изадје на гласање, да би резултати избора били прихвацени.

Name

Бериц н

24.04.2016 19:49

Честитке вуцицу.побиједио је вољом народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

25.04.2016 12:59

Берицу, и Тито је владао вољом народа!

Name

Дијаспорац

24.04.2016 19:58

Честитке СНС-у и господину Вучићу на више него убедљивој победи. Успех је не оспоран мада ни за једну државу није добро да једна странка има апсолутно већину и моћ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ц4

24.04.2016 20:27

'Оћемо слику Баје са Вучићем! 'Оћемо Бају, 'оћемо Бају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сбм

24.04.2016 20:30

Не разумијем коме/чему честитке. Држава у којој интелектуалци имају плату 400-500 еура,а радници 200 еура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре сбм

25.04.2016 04:00

Разумецес кад сазнас да у Србији има интелектуалаца који се знају изразавати, док у РС нема нити интелектуалаца, а и да их и има, незнају се изразавати, вец су под саторима и наравно под столовима.

Name

.

24.04.2016 20:47

БЕОГРАД - Према првим прелиминарним подацима Републичке изборне комисије СНС је освојила више од 55 одсто гласова, СПС око 11 одсто, а СРС 7,7 одсто. Како јавља РТС, цензус прелази и ДС, а резултат око цензуса имају коалиције ДСС-Двери и СДС-ЛДП-ЛСВ. Покрет Доста је било је испод цензуса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

24.04.2016 21:46

Цеститке Вучићу и Шешељу! А сто се тице Додика, па ваљда је цеститао Борису Тадићу, са њиме се грлио и водао по Србији на прослим изборима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

25.04.2016 01:43

Хофер је највеци националиста у Аустрији,сто знаци да је и Баја такав у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лијан

25.04.2016 04:53

Који црни избори, па видите луди народе све исто, драмосер, зути, некакве двери! Аако остане драмосер јос 4 године и код нас Додик и јад од опозиције нецемо се опоравити за 50 година!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петриц.зељко

25.04.2016 05:41

Хвала богу да је народ препознао у Вуцицу озбиљност честитам Вуцицу.и да што прије уништи корупцију.

Name

свјатислав

25.04.2016 07:00

Невјерујем Вуцицу у његову искреност,превртљив је то тип,много пута је то вец доказао. Вуциц је политицар који је велики манипулатор,много веци од Додика,несто попут Броза Тита,то је политицар који се периодом измедју двају избора бави предизборном кампањом,али народ у Србији је на неки нацин и приморан да гласа за њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изрека

25.04.2016 09:21

"Да гласање мења ствари, никад нам не би допустили да гласамо." (Марк Тwаин)

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

25.04.2016 10:21

Досад је нависе урадио за Србију и заслузио је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

25.04.2016 11:19

Шешељ и Зукорлић у скупштини има да буде занимљиво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

25.04.2016 16:09

Вучић подржава Додика. Вучић не може бити исправан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУЛЕ НС

25.04.2016 16:51

ЛОПОВИ ПОТРОСИЛИ ПАРЕ ОД ОНИХ 12год.ПА БИ МАЛО ЈОС Е НЕМА ВИСЕ ЛОПОВИ И УНИСТИТЕЉИ СРБИЈЕ ПОЗДРАВИО ВАС *БУБАЛО*

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

25.04.2016 20:40

Лаку ноћ Србијо.

ОДГОВОРИТЕ