Жена у Панчеву биљежила ко је гласао

Посматрачка мисија ЦРТА је саопштила да је до 10 часова на изборима у Србији гласало укупно 9,4 одсто грађана уписаних у бирачки списак.

Србија 24.04.2016 | 16:20
Жена у Панчеву биљежила ко је гласао

ЦРТА наводи да гласања протиче без већих проблема.

Шеф посматрачке мисије ЦРТА "Градјани на стражи", Раша Недељков рекао је на конференцији за новинаре у Медија центар да су на два посто бирачких места забележене озбиљне нерегуларности током гласања и то првенствено на истоку Србије и у Војводини.

Он је казао да посматрачи ЦРТ, распоредјени на 450 бирачких места на основу случајног, репрезентативног узорка, јављају да гласање пролази без већих проблема.

Недељков је навео да посматрачи мисије "Градјани на стражи" нису известили да су имали било какве проблеме са приступом и посматрањем рада бирачких места.

"На два посто бирачких места забележене су озбиљне нерегуларности током процеса гласања и то првенствено на истоку Србије и у Војводини. Нерегуларности се односе на гласање бирача који су већ имали обележен прст, затим грешке приликом расподеле гласачких листића бирачима, фотографисање гласачких листића и гласање без личних исправа. Забележен је и случај украденог гласачког листића и покушај гласања са фалсификованим листићем", навео је он.

Недељков је казао да је у Панчеву забележено да је једна жена у непосредној близини гласачког места имала списак бирача и бележила ко је гласао.

Он је рекао да је полиција ту особу удаљила на више од 50 метара од гласачког места.

Недељков је рекао да су примећене нерегуларности изоловани случајеви и да се не могу сматрати трендом.

Шеф посматрачке мисије ЦРТА навео је да приликом саопштавања процента изашлих гласача статистичка грешка износи ; +/- 0,3 одсто.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Брле

25.04.2016 07:34

Јесте, била је само је нико није видјео. Ово ме подсјећа на наше комшије преко ентитетске линије. Виде што нико није видјео.

ОДГОВОРИТЕ