Бањалука: Демолирали локал и украли ћевапе

Бањалучани склони крађи не бирају плијен - из кућа краду постељину, са гробља цвијеће, из јавних тоалета папир, а из маркета све што стигну.

Република Српска 12.04.2016 | 17:00
Бањалука: Демолирали локал и украли ћевапе

Вриједност плијена често не прелази ни пет марака, а када не нађу вриједне ствари покупе све што им буде при руци.

Једна бањалучка роштиљница демолирана је да би лопови украли двије порције ћевапа, а пред прославу 8. марта обијена је и цвјећара из које су украли готово све залихе цвијећа.

Бањалучки угоститељи кажу да им гости свакодневно износе посуде, али да постоје и они који "ординирају" по тоалетима , пише "Еуро Блиц".

"У кафану најчешће краду кригле и пепељаре, али често нестају и туђи телефони, мајице, јакне, а у случају лошег времена, кишобране узимају сви", каже Дарко Караћ, менаџер једног бањалучког локала.

Из полиције кажу да су пријављивани и случајеви гдје су лопови крали одјећу, постељину, тепихе, кућне апарате и ситан алат. У већини случајева провалници нанесу већу штету обијањем, него крађом ствари.

Да лопови не брирају ни мјесто ни плијен показују и случајеви у којима су са гробља крали месингана слова, свећњаке и бисте. Током зиме често су мета сушане из којих носе месо, а полицији су у сеоским насељима пријављивање и крађе оваца, крава, коња и прасади.

Психолог Драгана Маринковић каже да сиромаштво није главни узрок крађа.

"Више краду из досаде него из сиромаштва. Сиромашног човјека прије ћемо видјети како тражи по контејнерима. Млади краду из досаде или због адреналина, не могу да се запосле, па им то дође као некакво рјешење, иако и сами знају да то не води нигдје", каже Маринковићева.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

12.04.2016 15:53

Народ је ГЛАДАН. Мора нешто јести. Ускоро на ред за јело долазе политичари! Угојени су и биће зато масни као ....!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

12.04.2016 17:07

Ма навикли у рату красти.

Name

НЕШТО ТАКО

13.04.2016 05:23

КАКАВ НАРОД, ТАКВА ВЛАСТ. КАКВА ВЛАСТ ТАКАВ НАРОД. СВИ СУ ПРЕШЛИ У СНСД-е.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цока

15.04.2016 00:40

Једно ће њима доћи ова њихова крађа до главе, па ће они то престати више красти.

ОДГОВОРИТЕ