Капетан ОС БиХ величао НДХ

Капетан Оружаних снага БиХ Љубица Красић-Панџић поставила је мапу Независне државе Хрватске (НДХ) на свој "Фејсбук" профил, због чега је командант Оперативне команде Оружаних снага БиХ наредио покретање дисциплинског поступка против ње.

Босна и Херцеговина 23.04.2016 | 10:24
Капетан ОС БиХ величао НДХ

"Формирана је комисија за вођење дисциплинског поступка против Красић-Панџић и активности те комисије су у току", навели су у Министарству одбране БиХ.

Красић-Панџић је на дан оснивања НДХ поставила на свој "Фејсбук" профил мапу са границама усташко-нацистичке творевине у чијем саставу се налазе БиХ и дијелови Србије, уз натпис "Она је љубав која не може проћи".

Замјеник министра одбране Оружаних снага БиХ Борис Јеринић оцијенио је као недопустиво и непримјерено понашање капатана Оружаних снага БиХ Љубице Красић Панџић.

"Нико у земљи, а посебно не припадници и капетани Оружаних снага БиХ не би требало да величају НДХ у којој је у току Другог свјетског рата убијено неколико стотина хиљада Срба", изјавио је Јеренић.

Према његовим ријечима, такви војници и капетани не треба да носе униформу Оружаних снага БиХ.

"Они су срамота за војску", нагласио је Јеринић за "Вечерње новости".

Лист подсјећа да су Оружане снаге БиХ и раније потресали инциденти као онај када су официри и војници - Бошњаци одбили да спусте заставу БиХ на пола копља на Дан жалости посвећен прогону и страдању Срба у акцији хрватске војске "Олуја".

Лист подсјећа и да су бошњачки војници у кампу на Мањачи у вријеме рамазанских празника раширили ратну заставу такозване Армије БиХ.

Против каплара Горана Ковача и Владана Вуковића покренут је дисциплински поступак јер су на своје профиле поставили слику Радована Караџића, на дан када му је изречена пресуда у Хашком трибуналу.

Оружане снаге БиХ имају око 10.000 војника и годишње потроше више од 140 милиона евра из буџета БиХ.

Извори: Глас Српске, Вечерње новости

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Реалитиц

23.04.2016 08:51

Опсте је познато да у ОС БиХ има и устаса и вехабија. Цак се примају војници из федерације који казу да не знају цитати цирилицу па скоро поврате кад виде документа на цирилици. Јебо их ко их запосли.А наси Српски официри цим се пријави несто тако прво они затаскавају јер су им зене муслиманке или хрватице па затаскавају а Србе одмах пријављују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралан

23.04.2016 09:58

Заборавио си цетнике...

Name

Принцип

23.04.2016 10:23

Па наравно кад је цовек од бајиног колеге цовица , ста друго оцекивати !?!

Name

сведок

23.04.2016 08:58

Назалост много је афера ,незаконитисти и прљавог веса унутар дрзавних институција БиХ ,највише ,оружане снаге и границна полиција БиХ.Сипа и Фбиа,би морали се озбиљно позабавити овим институцијама у којима владају овакве претензије и раде кадрови који се не либе јавно цак пропагирати и истицати симболе и заговарања вехабиске заједнице ,вехабизма и устаских симбола и дрзаве а свједоци смо страшних злочина те НДХ,Јасеновац и стара Градиска нам говоре о том.Дали ти људи заслузују радно мјесто јел их плацају градјани БиХ ,Срби,Муслимани и Хрвати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

23.04.2016 11:06

Слазем се. Јос само треба додати Србе које велицају ратне злоцинце. Јако вјесто то покусавате сакрити. Цетниства припада истој групи које наводис код других народа

Name

Кики

23.04.2016 12:50

Само да додам да је застава Армије БиХ О.К. Ја је велицам и постујем. Срби би морали забранити своје заставе ако им тудје сметају. ПОЗДРАВ

Name

Ма дај

23.04.2016 09:14

Разјеби ту прицу о Орузаним снагама бих.Какве орузане снаге кад три народа не могу заједно ни у wц отићи.Коме се овде продају нека м... за бубреге.Босни и Херцеговини се мора забранити војска,то не води ницему.И успут устеда тих силних милиона.Народ нема појма гдје је та војска,ко су официри,ста и кога бране и од кога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма јаста ради

23.04.2016 10:19

Ко казе да не могу!? Биле су поплаве и ти људи из оваквих никаквих орузаних снага су спасили стотине зивота. Ја сто знам ни један али ни један припадник војске тад није одбио никакав задатак посебно не да помогне неком јер је друге вјере нације ил цег вец. Ми смо измијесани и осудјени једни на друге и те границе која би то подијелила нема осим.у главама људи. И сви смо на крају само људи и сто прије то схватимо прије цемо напријед. Изолованих инцидената има свугдје а зато има суд и други органи

Name

куки

23.04.2016 11:56

Шта не може одмах послије рата људи су сурађивали и нисам за ових година никад чуо за неке веће инциденте а народ један поред другог .То није свугдје могуће послије онаког рата ал ето код нас хвала богу јест.

Name

Грга

23.04.2016 12:06

У потпуности се слажем! Војска БиХ је глупост највећа. Шта ће нам оружане снаге? Троше толико новца на годишњем нивоу да би са тим новцем могли за десет година направити толико фабрика да би запослили сво становниство Босне И Херцеговине. Тиме би ријешили проблем незапослености, сиромаштва, гладних и биједе која је све присутнија у свим дијеловима БиХ..

Name

ВРС

23.04.2016 09:16

Највеца греска је била та сто се после рата у БиХ није расформирала војска са све три стране. Ја лицно не видим никаквог смисла ОС, кога це ко ту бранити у слуцајy каквог конфликта,само су огроман тросак за нас, знам старесине који раде у ОС који само ленцаре, косе траву тримером, пију кафу, каква војска, није ни видјело војску... боље да имамо плаценију полицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мило тило

23.04.2016 09:21

То је то, разлаз за сва времена да се не лаземо

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралан

23.04.2016 09:51

И ја казем разлаз, "набери" гдје ти је боље...

Name

Пајо

23.04.2016 09:52

Па ста болан цекас јос ? Сто не отпутова прије Ма где ти било боље , десно или лево , оцигледно не припадас ти овој груди!!

Name

Јоја с Козаре

23.04.2016 09:24

Чуј, па ми се мрзимо. А не, то су изузеци, сви до једнога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.04.2016 10:33

Шта смо им урадили нормално да се мрзимо али зашто нас мрзе сви остали???

Name

Јоја с Козаре

23.04.2016 12:39

Јес'имаш прав'. Ове воле, а нас мрзе. Па данас нико никога не воли, од првог кољена, преко корјена до недођије, исану један. Само ћорав и глуп то не види и не познаје.

Name

Ма ја

23.04.2016 09:33

Па то је Човићев војик-старјешина, а он по баји заступа Републику Српску, изгладиће то они у четири ока!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОСТОЈА

23.04.2016 10:17

То треба угасити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

23.04.2016 10:34

Ста је ту цудно какви су нам политицари таква нам је и војска,а они антифасизам сматрају окупацијом ових простора,партизане злоцинцима,а устасе,цетнике,припаднике Хандзар дивизије у најмању руку патриотским војскама ако су из њиховог националног корпуса а ако нису и они су наравно злоцинци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сведок

23.04.2016 10:51

Назалост,српски представници ,официри и министри учествују директно у затаскавању афера које су поцинили припадници других народа,али кад србину треба помоци чак и ако је невин нема никог па чак и тих несретних срба који се само декларису као срби.Да је то тако свједоци управо чињеница и дјело момка граничне полиције БиХ Палалиц Далибора,човјек је открио милионски сверц цигарета ,медјународно кријумчарење пријавио тужилаштву БиХ,Сипи,Граничној полицији после тога хрватски кадрови и лоби тог човјека је узео на зуб.Малтретирања,понижења,покушај отказа,све је момак издржао али је жалосно што су за ово знали и били упознати српски представници у инстуцијама БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

23.04.2016 10:53

Ја бих све овакве капетане набио на ону ствар па нек велицају ста хоце

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕЈО

23.04.2016 11:43

Чуј покретање дисциплинског поступка, за ове ствари се аутомацки подизе кривицна пријава, отпуШта са посла и евидентира у радној књизици разлог отпустања, па нека онда велица ако хоце и римско царство.;).. бице занимљиво видјети за који мјесец ста је било за дотицном.. а неце бити ниста, смањена плата 10% два мјесеца ..без санкције це проци,

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралан

23.04.2016 12:46

Велицање цетниства и устаства није казњиво у БиХ, јер представници из српског и хрватског народа су против тога. Нема закона, нема ни пријаве...

Name

сноуден

23.04.2016 11:47

Да има закона а нема,да има државе а нема,да интерни одјели или унутрасње контроле у државним институцијама раде законито и професионално а не раде ,да није политика уплетена и инволвирана дубоко у дрзавне институције а јесте овакве ствари и сличне неби се сигурно дешавале...

ОДГОВОРИТЕ
Name

капетан

23.04.2016 12:24

Да си у мојој цети не би ти пало напамет то сто нам је нанијело толико биједе и туге и залости ја да сам ти старесина ја бих ти скинуо те труље и натјерао без ицега бар 500км без поврата. Јадна је војска које такве мора поздрављати или си твоји претпостављени истог мисљења. Тоје СРАМОТА и дзабе тросење новаца на вас и требамо сви пљувати кад се неко од те сорте уопсте приблизи. Ста це нам БиХ кад има такву војску! Ја сам био 18 мјесеци сто сам морао нити сам онда волио а ни данас а нудјено ми је да будем ово и оно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

официр ос бих

24.04.2016 15:01

Многи могу да мисле ста хоце али улога војске се зна. Ова војска је српска, босњацка И хрватска. Да се разумијемо, да рата није било 70% би сада радило несто друго јер би за њих војска била мисаона именица. Санкционису на све три стране велицање јер вредја други народ. Да су неке абнормалне плате не би војници масовно напустали слузбу. Сколован кадар са Војним академијама не напредује, поједине старјесине су у цину И по 15 година. Писите о томе. А ви сви који сте против ос бих своју дјецу уписите на Војну академију па нека И они како мислите узивају у испијању кафа. Треба назнацити да војска има своју улогу И то да је треба реформисати И ставити свари на своје мјесто треба. Бице ово војска добра када задњи војник који је уцесник рата буде ван војске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјордје Топаловиц

25.04.2016 06:33

Ал ми је нај бољи закљуцак на крају свега тога "Оружане снаге БиХ имају око 10.000 војника и годишње потроше више од 140 милиона евра из буџета БиХ."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

25.04.2016 07:19

Змија у њедрима

ОДГОВОРИТЕ