Тенисер Енди Мареј долази у Београд?

Британски тенисер Енди Мареј рекао је да ће играти у полуфиналу Дејвис купа са Србијом у јулу ако му тијело дозволи.

Србија 22.04.2016 | 21:40
Тенисер Енди Мареј долази у Београд?

28-годишњи Шкот је прошле године предводио Британију до прве титуле у елитном такмичењу послије 79 година, а одбрана титуле њега и саиграче чека у јулу у Београду.

Што се тиче Марија, проблем је што ће се тај дуел играти на шљаци само пет дана послије финала Вимблдона, на трави.

“План је да играм, али ће бити тешко. Једноставно, не знам како ће моје тијело реаговати”, нагласио је Мари.

У дуелу Србије и Велике Британије могло би да дође до дуела двојице најбољих тенисера свијета – Новака Ђоковића и Мареја, али није још познато да ли ће српски тенисер играти на Ташмајдану.

Мареј ће у наредним недјељама све до Ролан Гароса играти на шљаци, а потом ће се пребацити на траву, пошто га чекају дуелу у Квинсу и на Вимблдону.

Британац је истакао да му је у наредном периоду један од приоритета одбрана титуле на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, на тврдој подлози.

“Наредни мјесеци ће бити невјероватно тешки. Биће промјена подлоге, готово на недјељној бази, а то повећава шансу за повреде. Мали број играча са траве послије недјељу дана прелази на шљаку после само неколико дана припреме. Морам да се постарам да моје тијело буде здраво током љета јер ће оно бити дуго због Олимпијских игара, великог броја летова, промјене подлога, континената и различитих услова. Због тога морам да поштујем шта год моје тијело одлучи”, нагласио је Мари.

(ББЦ)

Коментари / 0

Оставите коментар