Барселона: Рафа сигуран против Фоњинија, Кеи преживео сет!

Пети тенисер света Рафаел Надал пласирао се у ново полуфинале АТП турнира у Барселони победом над Фабиом Фоњинијем у два сета.

Тенис 22.04.2016 | 21:00
Барселона: Рафа сигуран против Фоњинија, Кеи преживео сет!

Надал је наставио серију победа на шљаци, а против Италијана је славио резултатом 6:2, 7:6 (7-1), за 110 минута игре.

Шпанац је феноменално отворио меч – лако је стигао до 4:0 и рутински привео први сет крају, а када је повео 2:0 у другом, многи су очекивали брзи завршетак.

Међутим, Фоњини је ухватио „последњи воз“, вратио изгубљени брејк, а онда још једном одузео сервис ривалу и продужио низ. Ипак, није успео да издржи до краја, поклекао је у гему у којем је сервирао за изједначење, а Рафа је то казнио у тај брејку.

Осмоструки шампион у престоници Каталоније у борби за финале играће са бољим из меча Андреј Кузњецов – Филип Колшрајбер, док ће се у другом полуфиналу састати Беноа Пер и Кеи Нишикори.

Други носилац у Барселони преживео је веома тежак први сет против Александра Долгополова – Украјинац је при резултату 5:4 имао пет сет лопти, није успео да их реализује, да би потом уследио велики пад. Нишикори је освојио све гемове до краја и тријумфовао после 80 минута – 7:5, 6:0.

Пер је још једном потврдио да обожава да игра на шљаци, а у четвртфиналу је елиминисао Малека Жазирија после преокрета, резултатом 3:6, 7:5, 6:1.

АТП турнир из серије 500 у Барселони игра се за наградни фонд од 2.152.690 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар