Мари долази у Београд – ако му тијело дозволи!

Британски тенисер Енди Мари рекао је да ће играти у полуфиналу Дејвис купа са Србијом у јулу ако му тело дозволи.

Тенис 24.04.2016 | 19:00
Мари долази у Београд – ако му тијело дозволи!

28-годишњи Шкот је прошле године предводио Британију до прве титуле у елитном такмичењу после 79 година, а одбрана титуле њега и саиграче чека у јулу у Београду.

Што се тиче Марија, проблем је што ће се тај дуел играти на шљаци само пет дана после финала Вимблдона, на трави.

“План је да играм, али ће бити тешко. Једноставно, не знам како ће моје тело реаговати”, нагласио је Мари.

У дуелу Србије и Велике Британије могло би да дође до дуела двојице најбољих тенисера света – Новака Ђоковића и Марија, али није још познато да ли ће српски тенисер играти на Ташмајдану.

Мари ће у наредним недељама све до Ролан Гароса играти на шљаци, а потом ће се пребацити на траву, пошто га чекају дуелу у Квинсу и на Вимблдону.

Британац је истакао да му је у наредном периоду један од приоритета одбрана титуле на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, на тврдој подлози.

“Наредни месеци ће бити невероватно тешки. Биће промена подлоге, готово на недељној бази, а то повећава шансу за повреде. Мали број играча са траве после недељу дана прелази на шљаку после само неколико дана припреме. Морам да се постарам да моје тело буде здраво током лета јер ће оно бити дуго због Олимпијских игара, великог броја летова, промене подлога, континената и различитих услова. Због тога морам да поштујем шта год моје тело одлучи”, нагласио је Мари.

Коментари / 0

Оставите коментар