Траје хајка на Новака: Има приступ као Ленс Армстронг!

Хајка на најбољег тенисера света Новака Ђоковића у светским медијима настављена је изјавом бившег председника Светске анттидопинг агенције Дика Паунда.

Тенис 22.04.2016 | 19:00
Траје хајка на Новака: Има приступ као Ленс Армстронг!

Он је рекао да је Ђоковићева изјава, у којој он брани свој став да допинг није распрострањен у тенису, наивна.

„Да, то је Ленс Армстронг приступ. ’Нисам никада био позитиван и због тога сам чист’. То је погрешно. Мислим да је то дубље него што већина људи мисли“, рекао је Паунд.

Симптоматично је да је ову изјаву објавио шкотски новинар Грент Расел, а ова полемика је почела управо изјавом његовог сународника Ендија Марија који се пожалио да поједини тенисери играју изнова и изнова мечеве који трају шест сати.

“Играо сам против неких тенисера и помишљао: ’Никако да падну’ или “Изгледа да се не умара нимало“. Да ли сам икада сумњао да се неко допингује? Јесам. Чујеш гласине“. Зато што у тенису играчи могу много да напредују у одређеним ударцима ако побољшају технику. Са физичке стране ипак, ако видиш да неко игра мечеве од шест сати изнова и изнова и не показује знаке умора, онда би помније то погледао“, рекао је Мари и започео полемику.

Занимљива је и Маријева изјава из 2013. године када је Белгијанац Кристоф Рохус изнео тврдње да постоји допинг у тенису.

„Мислим да је то далеко од истине. Сви могу да виде колико сати тренинга се улаже у оно што радимо, а постоје спортови који захтевају много више издржљивости од тениса. Када момци играју пет или шест сати на Грен слемовима, као што ми често чинимо, имамо и дан одмора“, рекао је тада Шкот, а сада је потпуно променио причу, слично као и када је у питању расподела новца у мушком и женском тенису.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ОЗРЕН ДОБОЈ

22.04.2016 17:30

Плашим се за Новака Ђоковића јер љигави западњаци не могу да преболе чињеницу да је један СРБИН, православни хришћанин, Словен и у сваком погледу истинска људска величина најбољи тенисер на свијету. Покушавају на све начине да га скину са трона. НОЛЕ нека те БОГ чува.

ОДГОВОРИТЕ