Може ли ФИБА да искључује са ОИ?!

Тренутно - не, иако је жеља челника ФИБА Европе супротна. "Могуће је", тврди Камил Новак.

Кошарка 22.04.2016 | 18:20
Може ли ФИБА да искључује са ОИ?!

О етичности најављених одузимања квалификационих турнира који су плаћени или олимпијских виза које су на терену изборене не би требало превише говорити, јер се та етичност лако може измерити. Међутим, све то није препрека да ФИБА Европа крене и ка том циљу.

Генерални секретар ФИБА Камил Новак говорио је већ да су најављене искључујуће казне предвиђене у склопу "мајчинског односа" кровне организације према савезима и кошарци уопште. Тим поводом, поручио је грчким новинарима отворено:

"ФИБА Европа тражиће од ФИБА да прошири казне на глобални ниво, са последицама које ће бити присутне и на олимпијском турниру и на олимпијским квалификацијама".

У интервјуу за италијански лист "Коријере дела Сера", Чех (који је 'пропустио' да казни сопствени савез, па ће Нимбурк смети да игра Еврокуп) је конкретно одговорио на питање да ли би Шпанији, као једној од кажњених земаља, моћи да буде забрањен наступ у Рију.

"То је могуће, али та одлука није на мени. То би био тежак корак. Отворени смо за дијалог", поручио је Чех, утврђујући позицију својих сарадника у овом исцрпљујућем "рату".

 

Коментари / 0

Оставите коментар