Зашто је злочин у Борчи главна тема у Србији?

Убиство Јелене Марјановић има све одлике врхунске мистерије: она је била естрадна личност, лепа и млада мајка, уз то, убица је већ дуго непознат, а све се десило усред бела дана, тврде криминолози и психолози.

Србија 22.04.2016 | 11:57
Зашто је злочин у Борчи главна тема у Србији?

Убиство звезде Гранда Јелене Марјановић изазвало је досад незапамћено интересовање јавности јер овај случај има апсолутно све одлике врхунске мистерије, тврде криминолози и психолози, Информерови саговорници.

Они своју анализу базирају на три кључне чињенице: Јелена је била млада и лепа жена, певачица, релативно позната естрадна личност, уз то и мајка. Убица је већ дуго непознат, а како време пролази, мистерија око тога ко је то све је већа. И коначно, све се догодило на отвореном простору, усред бела дана, што значи да је жртва могао да буде било ко од нас!

Криминолог Златко Николић истиче да медији не би могли толико да диктирају и потенцирају ово убиство да, с друге стране, јавност није радознала.

"Усред изборне кампање у Србији, људи желе да прекрате време неким бизарним догађајем. Вероватно смо сви на неки начин постали део естраде и зато је ово убиство на ивици бизарне забаве. Осим тога, Јелена је била јавна личност, па прича додатно добија на тежини", објашњава Николић.

И за психолога Милана Радовановића убиство младе "Звезде Гранда" од почетка има елементе детективске серије у комбинацији са пикантеријама из шпанских сапуница.

"Убијена певачица је била лепа, млада, нестала је усред бела дана, много је ту мистериозних детаља... Где год се ових дана нађете, у превозу, продавници, парку, на пијаци, сви се питају само једно: ко је убио певачицу Јелену Марјановић. Све ме то подсећа на период када смо као деца гледали популарну серију и нагађали ко је убица", наводи Радовановић.

Психотерапеут Зоран Миливојевић оцењује да је убиство постало права крими-детективска прича, која излази у наставцима. Само што се ради о стварном догађају...

"Тако је било и у случају атентата на Милана Бека, јер "мутна" прича занима људе. Јелена је била јавна личност, млада и лепа, мајка петогодишње девојчице. У први мах се чинило да ју је убио манијак. Потом је истрага отишла у другом правцу и сумња пада на породицу. Људи су зато сада још више радознали... То се неће смирити све док не сазнамо ко је убио Јелену", сматра Миливојевић.

Члан Светске асоцијације шефова полиција и некадашњи виши инспектор за крвне деликте Марко Ницовић каже за Информер да је убиство певачице Јелене Марјановић данима најчитанија тема у Србији искључиво зато што је она са естраде, а то је миље који код нас увек побуђује пажњу.

"И ја, као и цела Србија, пратим новинске натписе о овом случају! Јелена је била естрадна личност, лепа, млада, талентована... Овај случај има елементе мистике, чудних људи, невероватних обрта. То подгрева машту и чини ово убиство јако интригантним", истиче Ницовић и додаје да му искуство говори да иза Јелениног убиства стоје велика љубав и велика мржња.

На кога су све сумњали

1. Манијак или Фејсбук фан
- Прва верзија, непосредно после нестанка, говорила је да је Јелену отео манијак, а касније је убио. Певачица Нада Топчагић тврдила је да су Јелени "фанови" претили на Фејбуку убиством и силовањем.

2. Супруг Зоран
- Одмах пошто је пронађено Јеленино тело, муж Зоран је саслушан у полицији, где је провео 48 сати. Давао је контрадикторне изјаве, руке су му биле крваве и изгребане. Чекало се само да исплива доказ против њега.

3. Чланови породице Марјановић
- После Зорана, у причу су редом убацивани свекар Владимир (пао на полиграфу), свекрва Зорица (бави се магијом), па девер Милош (такође пао на полиграфу).

4. Комшија Вихор
- У једном тренутку истрага је скренула ка комшији Небојши Ројку Вихору, који има полицијски досије и живи близу "насипа смрти". Он је прошао полиграф и ослобођен је сумњи.

5. Љубавник из "Забеле"
- Неки медији су чак објавили шокантну информацију да је Јелену убио затвореник из "Забеле" са којим је била у тајној вези. Наводно, усмртио ју је јер није хтела да се разведе од Зорана. Ова верзија је брзо напуштена.

Извор: Информер

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Алија Сиротановић

22.04.2016 10:40

Нема народ паметнија посла, опсте познато да су певачице повезане са криминалцима и ста ту није коме јасно замерила се мафији то је то

ОДГОВОРИТЕ
Name

биби

22.04.2016 12:27

Кад си тако паметан и нас одговор иди у полицију па им помози да се надје убица!

Name

цар

22.04.2016 14:44

Сигурно је био неписмен, то није мала рибица.

Name

Избори бре!

22.04.2016 10:57

Фалсе флаг од стране издајника!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

22.04.2016 11:53

Ово је као Твин Пикс или Ко је убио Мону !Јадна жена !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не

22.04.2016 13:27

Ово је кец на десетку за Вуцица, пред изборе вади убицу из рукава,а народ у трансу масовно гласа за СНС.Просли пут Мисковиц народ насео сад це ово народ опет насео.