По чему ћемо памтити икону поп музике

Легендарни музичар Принс преминуо је у 58. години живота на свом имању, потврдио је његов публициста за агенцију АП.

Свијет 22.04.2016 | 07:55
По чему ћемо памтити икону поп музике

Полиција је саопштила да истражује смрт особе на имању на коме се налази студио чувеног музичара, али локална шерифска служба није желела да потврди идентитет преминулог мушкарца чије је тело пронађено.

Како преноси Ројтерс, тело је пронађено у Минесоти, у дому Принса Роџера Нелсона, како је пуно име једног од најутицајнијих музичара у последње три деценије.

Вест да је умро Принс први је објавио амерички сајт ТМЗ, који је својевремено први известио и о смрти Мајкла Џексона.

Принс је примљен у болницу прошле недеље, након што му је позлило у авиону, који је морао принудно да слети у град Молин, у америчкој држави Илиноис. Пуштен је из болнице неколико сати касније, а новинарима је рекао „да има тежак облик грипа“. Но, и поред тога, одржао је концерт следећег дана.

Принс је рођен у Минеаполису у Минесоти 1958. године. Од раног детињства је показивао љубав према музици, а прву песму је написао већ са седам година.

Недуго након што је као деветнаестогодишњак са својим рођаком основао бенд 94 Еаст и снимио први демо/снимак, ускоро се упустио у соло каријеру. Први албум је објавио 1978. године, а већ с другим „Принце“ доживео је велику популарност, понајвише захваљујући сингловима „И Wанна Бе Yоур Ловер“ и „Wхy Yоу Wанна Треат Ме Со Бад?“

У међувремену је постао икона поп музике, одржао је на хиљаде концерата, а његови албуми су се продали у тиражу од преко 150 милиона примерака. Експериментисао је с многим жанровима: од попа, фанка, џеза, блуза, рока, хип хопа, све до електронике.

Познат је по сукобу с дискографским издавачем Ворнер брос, због чега је дуго на образу имао написану реч „славе (роб)“, а неколико година се представљао нацртаним симболом, уместо именом Принс.

Међу његове највеће хитове се убрајају "Пурпле Раин", "Кисс", "Wхен Довес Црy", "Цреам", "Литтле Ред Цорветте", "1999" и "Тхе Мост Беаутифулл Гирл ин тхе Wорлд".

Током каријере, освојио је седам Греми награда, Златни глобус, а за песму "Пурпле Раин" је добио Оскара. 2004. је примљен у РНР Хол славних. На листи "100 највећих музичара свих времена" магазина Ролинг Стоун, Принс се нашао на 27. месту.

Последњи албум „Хит н Рун“, 39. по реду, објавио је у децембру прошле године.

Место и време сахране биће накнадно објављени.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пасха

22.04.2016 06:27

Знамо да је педер и ниста висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

22.04.2016 06:35

Знам да си идиот и ниста висе. Тако цес за неког реци "знам да је црнац", "знам да је муслиман", "знам да ради ту и ту"... То говори овтеби

Name

карадоз

22.04.2016 07:18

По томе сто је био сљедеци по реду да се предозира хттп://www.даилyмаил.цо.ук/твсхоwбиз/артицле-3552561/Мале-нот-бреатхинг-Харроwинг-911-цалл-Миннесота-естате-Принце-диед-јуст-даyс-русхед-хоспитал-привате-плане-севере-флу.хтмл

ОДГОВОРИТЕ