ФИБА повлачи признање АБА лиге?!

Нема мира у рату Евролиге и ФИБА, у том духу и најава из Женеве да ће и Јадранска лига платити цех због потписа уговора са Евролигом, сазнаје „Блиц”.

Кошарка 21.04.2016 | 19:40
ФИБА повлачи признање АБА лиге?!

Дан после саопштења АБА лиге у којој се каже “да је АБА потписала уговор са Евролигом у вези са учешћем клубова у Евролиги и Еврокупу као приоритетним европским такмичењима”, ФИБА намерава да повуче признање АБА лиги и да суспендује све клубове који буду одлучили да наредне сезоне играју на Јадрану.

Наравно, ту спадају и наша три клуба која по пласману у Суперлиги Србије буду обезбедила пласман у регионално такмичење, вероватно Звезда, Партизан и Мега Лекс. Кошаркашки савез Србије, свестан ситуације, у уторак је издао саопштење у коме повлачи подршку АБА коју је са осталим регионалним савезима дао на састанку у Загребу у јулу 2015. Слично је учинио и КСБиХ, који забрањује новом шампиону своје земље да наредне сезоне игра у АБА.

То све говори да је АБА лига у овом формату пред распадом и да национални савези који чине АБА могу да праве план Б о формирању националних лига. Кад је Србија у питању, постоји идеја играња у две варијанте, прва је да српску лигу чини 17 клубова, АБА лигаши (Звезда, Партизан, Мега и Металац), тимови који су из КЛС ушли у Суперлигу (ФМП, Константин, Тамиш и Борац), они који су обезбедили останак у КЛС - Младост, Напредак, Беовук, Спартак, Слога, Вршац и Смедерево и они који су ушли у лигу, Дунав и Динамик. Друга варијанта је да лига са поменутим тимовима буде подељена у две групе.

Коментари / 0

Оставите коментар